Bøger, der lærer dig noget om dem, du elsker

2018. Et anslag.

Et nyt år fordrer på en eller anden måde en positiv skuen ud mod verden. En oplevelse af muligheder og potentialer frem for begrænsninger. Jeg vil forsøge at tage årsskiftets optimisme med mig og være anslaget for mit 2018.

Jeg kunne vælge at skrive mørkt og dystert om al den søvn, jeg ikke får, når jeg må fortrække ind i sofaen i fred for en snorkende mand. Eller om at blive kaldt tilbage i soveværelset et par timer senere til en to-årig, der kun vil have mor.

I stedet vælger jeg at holde blikket på den store kærlighed, det lille barn rummer og udtrykker, når hun lader sine bløde, små hænder ae forsigtigt over mine kinder mens hun søvndrukkent mumler, “du er den kærlig, kærlig i hele verden” og derefter putter sig helt tæt ind mod for at falde i søvn igen. Det gjorde det værd at blive vækket kl. 5.41.

Af og til er der ikke formildende omstændigheder i livet. Det ved jeg. Sådan er det og sådan må det være. Der skal være plads til det sorte også, og man skal have lov at være rigtig vred, rigtig skuffet og rigtig ked af det. Men i rigtig mange tilfælde kan man forandre sin egen oplevelse i kraft af den måde, man vælger at arkivere den i hukommelsen og især også at italesætte den på. Jeg ved i al fald, at resten af min nat og dagen herefter blev bedre fordi jeg rettede den mentale lyskegle mod et lille menneskes store ord frem for endnu en nat med søvn, der er langt fra optimal.

Jeg siger ikke, det kommer til at lykkes mig at se det halvt fulde glas hele året. Men jeg kommer til at forsøge det bedste jeg kan.

20840792_10159167562520375_5908983882372803941_n

4 kommentarer

 • Sikke et godt fokus at have, jeg prøver det selv i år, at have mere fokus på det gode, på at være taknemmelig. Det er så nemt at drukne i det sorte. Men i år skal det være anderledes. Og jeg tror du har ret i at det snarter i ens hovede. Hvor man vælger at ligge fokus. Rigtig godt nytår

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er så nemt at hænge fast i det negative. Det ved jeg alt for godt. Det bliver en øvelse, og der kommer helt sikkert dage og perioder hvor det bliver op ad bakke, men jeg vil gøre forsøget. Rigtig godt nytår til dig også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Innstilling og fokus er viktig det er sikkert! Og takk for en flott blogg. Kanskje dere skulle dele mer på nattevåket med minstebarnet deres så du ikke alltid er den som skal opp på natten. Jeg sov med min yngste til hun var 1,5. Da startet hun å sove med sin far fordi hun rett og slett ikke våknet like mye når jeg ikke var der. Dette fungerte i den perioden for oss. Jeg vet godt at det å få for lite søvn over tid kan være aldeles overveldende slitsomt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Tak for roserne <3 Det er nemlig vigtigt med indstillingen. Og søvnen. Vi deler allerede. Siden vi stoppede natamningerne har vi delt stort set 50/50, og det fungerer som udgangspunkt rigtig godt. Men når hun er enten småsløj eller der er sket for meget (som fx nytår og første dag tilbage i dagpleje efter ferie), så er det stadig kun mor, der duer. Det er ok. Faktisk sover vi som regel ret godt, selvom der er en enkelt opvågning i løbet af natten.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bøger, der lærer dig noget om dem, du elsker