Sneak peek på vores nye soveværelse

Fordele og ulemper ved en cykelvogn

[ ANNONCE – samarbejde med Jollyroom ]

Nu har vi efterhånden haft vores cykelvogn i en lille måneds tid, og vi har brugt den en del – og på forskellige måder – så jeg vil lige lave en recap med plusser og minusser ved vognen. Så kan man altid lade sig inspirere, hvis der skulle være nogen derude, der går i overvejelser om at investere i sådan en størrelse selv.

20106517_10159008920085375_8129655998762235415_n

Vi starter med ulemperne:

  • En cykelvogn, der spændes bagpå cyklen er liiiidt sværere at snige igennem den københavnske cykeltrafik end en cykel uden vogn. Vi er stadig igang med at lære, hvordan vi lettest og smidigst og til mindst gene for andre laver fx et venstresving uden at blokere en hel vejbane.
  • Det er en smule bøvlet at komme igennem porte. Især, hvis de ikke kan fikseres på vejen ind og ud, så man ender med at ligne et klodset slangemenneske, der bruger samtlige arme og ben og forvrider kroppen for at få hele cyklen med vogn igennem en stor jernport… true story
  • Løbehjulet fungerer ikke for os. Overhovedet. Vi kan simpelthen ikke manøvrere vognen med det på, hvilket får hele idéen til at gå i vasken

Fordele:

  • Det ‘gå-hjul’ der følger med selve vognen, fungerer upåklageligt som løbehjul også. Så der er ingen grund til at gå efter andet end vognen uden ekstra udstyr. Vi har løbet nogle ture med begge piger i vognen, og det er smadderhyggeligt.
  • Der er plads til to børn. Det burde egentlig stå allerførst på plus-listen, for det er den allerstørste fordel overhovedet. Det er plads til begge piger. Og de elsker det. De elsker at sidde sammen og fjolle, nusse og hygge.
  • Vognen fungerer til trætte børn efter en lang solskinsdag på legepladsen.
  • Vognen fungerer i blæst og silende regn så børnene ikke bliver forblæste og våde.
  • Vognen fungerer til transport af ukurante ting. Som for eksempel en støvsuger, der skal igennem byen. Igen. True story.
  • Cykelvognen er god at cykle med og har god støddæmpning. Praktisk og vigtigt, når der relativt ofte er vejbump og/eller brosten.
  • Jeg kan ikke forklare hvorfor, men den føles ikke tungere at køre med, selvom den er fyldt med knap 30 kg vægt fordelt på to børn. Det er også et klart plus, og en tydelig forskel i forhold til et barnesæde på cyklen.

Plusserne er absolut i overtal, og det skal ikke være en hemmelighed, at vi er rigtig glade for den. Det er en praktisk vogn, der hjælper os i både hverdagen og når vi skal igennem byen for at besøge venner og familie, og jeg forudser, at vi bliver endnu gladere for den, når vejret bliver koldere. Der er i øvrigt også reflekser på alle sider, så den er sikker at køre med selv i mørke.

Et lille pro-tip: det er en god idé at sørge for at få fingrene i to af de dimser, der sidder på selve cyklen. Det er nemlig lidt bøvlet at skulle skifte den ud mellem vores to cykler, og det er alt andet lige mest praktisk, hvis både Jonas og jeg kan spænde vognen på uden at have værktøjet med hver gang.

Praktisk info: Vi har en Speeder-cykelvogn fra North 13.5, og den koster lige omkring 2000 DKK på Jollyroom. Der er dog en del forskellige at vælge imellem, og gode rabatter også. Du kan se hele udvalget HER

4 kommentarer

  • Lina

    Meget vigtig viden. Vi går i tanker om at anskaffe os en cykelvogn. Men de fleste vogne ser ud til at være bedst til små børn. Kan Bean godt sidde der? Og hvordan er siddehøjden? Mvh Lina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Altså, vi er SÅ glade for den! Og lidt ærgerlige over, at vi ikke bare gjorde det for et år siden. Denne har en højde til knap 120 cm, så det går lige. K sidder ret tæt til ‘loftet’ men hun elsker det alligevel. Jeg synes siddehøjden er fin. De sidder naturligvis ikke så højt som i en decideret Christianiacykel, men helt ok til at E selv kan klatre ind og ud. Det er en fordel, synes jeg. Og så er støddæmpningen rigtig god – i modsætning til cykelstolene får man ikke de lidt hårde stød, når vi kører over brosten eller anden ujævn overflade.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lina

    Fornemt – super godt at have. Jeg tror, vi kaster os ud i det 🙂 mange tak for svar!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sneak peek på vores nye soveværelse