Om en måned...

Wanderlust

Et indlæg om rejsefeber og lidt om at booke rejser lige på falderebet. Om spontanitet og om at holde ferie med små børn.

Det er i skrivende stund knap to år siden, jeg sidst var uden for landets grænser. Så var der noget med en graviditet, hvor vi egentlig godt kunne være taget afsted, men hverken overskud eller tid syntes at være tilstede. Og sidste sommer var jeg alt for højgravid til at rejse nogen steder hen. Vi kunne teoretisk set også være taget afsted under barslen mod sydlige himmelstrøg. Det havde Jonas ikke den store lyst til. Han syntes det ville være for besværligt med en lille baby. Jeg ved ikke, om jeg er enig, men altså. Begge parter skal være med på idéen.

Til gengæld har vi været helt sikre på, at vi ville på sommerferie. Hvorhen har ikke været så vigtigt. Vi havde ikke lyst til storby. Det kan vi tage næste år, når Lillesøster er omkring to og kan kapere flere indtryk og bedre følge med os og sin søsters tempo. Jonas har kigget på kæmpe charter-komplekser i bl.a. Tyrkiet og Spanien. Jeg har fået myrekryb ved tanken om udklædte bamsedyr, der skal underholde børn, all-inclusive buffeter og turist-reservater. Det er slet, slet ikke den type rejser, jeg har lyst til. Heller ikke med to små børn.

Heldigvis er der gode muligheder for afbudsrejser, når man ikke er (specielt) kræsen med destinationen, og forleden fandt vi en tur til det græske øhav til en virkelig fornuftig pris. Med afgang et par dage senere. Vi har dog snydt lidt og brugt den sidste måned på at forberede os. Bestilt pas til pigerne. Købt en STOR kuffert, fordi vores trolley definitivt ikke kan rumme alt vores udstyr. Jeg fandt desuden ved et rent lykketræf en rejsetaske til Bugaboo’en i den lokale genbrugs til bare 200 kr.

Og nu? Nu skal vi op allerhelvedes tidligt for at nå et fly mod en pittoresk, fredet landsby og en ferielejlighed med plads til børn og voksne. Vi skal bruge tiden på at udforske byen, landskabet og vandet. Besøge et kloster, en borg eller et museum. Måske ride på æsler. Helt sikkert indtage rå mængder af feta, oliven og alt godt fra havet. Spise is og drikke kaffe. En ferie, der tager hensyn til os alle. Til voksne, der vil opleve kultur, natur og mad. Og til børn, der har glæde af at se smuk natur og bygninger, men som naturligvis også skal have pauser til at lege og slappe af.

Jeg er igang med pakkelisten og med at få mentalt styr på min egen og pigernes garderober. Måske når jeg at pakke en særlig og hemmelig kuffert med legesager til Bean. Måske ikke. Praktikken skal vi nok få styr på. Heldigvis går metroen hele natten og den tidlige morgen. Og hvis pigerne går glip at noget søvn, så skal de nok få indhentet den senere. Hvis flyveturen går op i hat og briller, så er det heldigvis ikke 10 timer, vi er i luften.

Spontanitet og børnefamilier er ikke nødvendigvis hinandens modsætninger. Især ikke, hvis man har forberedt sig lidt på forhånd.

 photo DSC_0588_zpsjy4f5g8m.jpg

Mælkesyrebakterier til en sund mave hele året rundt – men særligt på ferien // Rejsestørrelser af min nye yndlingshårpleje fra Maria Nila // Solbriller. Det siger sig selv ikke? // Pasholder i læder. Det er bare en tak pænere, og praktisk med plads til boarding pass og andre nødvendigheder // Læbepomade med SPF fra Carmex

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om en måned...