Normann Space x Stine Goya

Hyggelig søndag med Rasmus Klump

Bean og jeg har været alene hjemme denne weekend, mens Kæreste har kørt på knallert til en polterabend i det vestjyske. Søndag formiddag tog vi på en udflugt tværs gennem byen for at se Rasmus Klump-udstillingen på Storm P. Museet på Frederiksberg. Selve rejsen er et mål i sig selv, når man er afsted med børn, og jeg synes, det er skønt at kunne tale med Bean om, hvad vi ser og hører undervejs. Hun er vild med Klump – ikke mindst på grund af Tivoli, og hun taler stadig om, at hun fik et kram af den store Klump-bamse efter showet derinde, så hun var helt med på, at det var Klump, vi skulle besøge i dag.

Udstillingen får mine varmeste anbefalinger. Den er flot kurateret – man får virkelig fornemmelsen af at træde ind i Vilhelm Hansens skønne og venlige Klump-univers. Den har en absolut overskuelig størrelse, selv for små børn, med 4 rum fulde af originale tegninger og dele af universet bygget i brædder. Blandt andet et lille hus med græstag, en ovn fuld af pandekager og ikke mindst det gode skib Mary, hvor man kan sidde og læse bøger. Der var også en hyggelig stabel madrasser og en fladskærm hvor tegnefilmene kørte, og Bean var – som vel de fleste børn – fanget med det samme. Det gav moderen mulighed for faktisk at læse nogle af teksterne. Mit kunsthistoriker-jeg er altid nysgerrig på historien bag, så det var herligt med den mulighed. Jeg blev helt rørt af beskrivelsen omkring den trygge base, som Klump har hjemme hos sin mor – hvordan hans verden er fuld af fantasi, nysgerrighed og mulighed for at udforske; men hvordan hjemlængslen efter et eventyr altid er til stede og den trygge favn altid er klar med pandekager i køkkenet.

Bean fik en masse ud af besøget, så jeg mener bestemt at udstilling er til alle fra 2 år og op – og det er gratis for børn under 18 (voksne; 45 kr). Museet ligger lige ved indgangen til Frederiksberg Have, så hvad er mere oplagt end en picnip efter et hyggeligt besøg i Rasmus Klumps verden? Hele vejen hjem (for)talte Bean om besøget og om at sidde i Klumps båd, og det var en træt men glad lille pige, der lagde sig til at sove middagslur.

 photo DSC_0035_zpsb521170b.jpg
 photo DSC_0032_zpsf10fc2b7.jpg
 photo DSC_0051_zps1678edd2.jpg
 photo DSC_0053_zps12a34a8c.jpg
 photo DSC_00472_zps5c484839.jpg
 photo DSC_00452_zpse5d79a8f.jpg

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

2 kommentarer

 • Ida

  Jeg kan slet ikke koncentrere mig om andet end det fine stedmoderprint. Pretty please at du lige prikker mig på skulderen, når Bean vokser ud af den 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Haha, Ida. Den er også så smuk – muligvis sommerens yndlingskjole. Jeg har købt den i str. 3 år, så forhåbentlig passer hun den også næste år. Og måske bliver det en af dem, som ryger i gemmerne. Men jeg lover, at hvis jeg sætter den til salg, så er du den første, jeg skriver til

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Normann Space x Stine Goya