T minus en uge - fødselsdag, Corona-jubilæum og ønsker

#lifehack til sure børn: frisk luft og aktiv leg

Reklame – samarbejde med Wickey

Jeg ved ikke med jer andre, men jeg kan afsløre, at lørdage som regel er ugens hårdeste dag herhjemme. Det er her, hvor pigerne statistisk set har allerflest nedsmeltninger, konflikter og enten kravler rundt på væggene eller skøjter rundt på gulvet. Det er anstrengende for alle, så vi sørger for – af lyst, men nogle gange allermest af nød! – at komme udenfor.

Ud i frisk luft. Når det er bidende koldt, når det regner og når det blæser. Hvis solen skulle skinne mildt og rart er det en added bonus. Det hjælper. Altid. Både på mit og på børnenes humør – selv på tvære og kontrære snart-9-årige, der flirter med pre-teen-humørudsving. Vi går som regel efter legepladser eller områder, hvor pigerne kan få udfordret motorikken og som sætter gang i legelyst og fantasi. Igennem årene har vi været virkeligt (som i: virkeligt!) mange legepladser igennem. Derfor gav det også mening for mig, da Wickey spurgte, om jeg havde lyst til et samarbejde med fokus på leg og bevægelse. For det er vitterligt et af de #momhacks der er allerbedst herhjemme, når det hele er surt. Det og så at sørge for at fylde mad på pigerne, naturligvis. De har arvet min hangry-ness, og den slags er ikke noget, man skal spøge med.

Wickey fremstiller legetårne med alle mulige elementer, og det er produceret efter standarder, der også er godkendt til institutionsbrug. Hvis vi havde en have, er der flere af deres modeller, jeg kunne overveje – og specielt konceptet gyngestativ med rutchebane ville passe til alle tre børn. Især ‘Smart Shake’ udgaven, hvor der også er indbygget klatring. Det kan nemlig være lidt en udfordring at finde en legeplads, der fungerer både for den 2-årige, den 5-årige og den 8-årige. De spænder ret vidt i motoriske evner og kunnen, selvom den mindste er ret sikker på, at hun kan det samme som de andre to. Noget, der er sjovt for dem alle, er gynger. Og rutschebaner. Noget at klatre på… og trampoliner er bare altid en bonus.

^^ I vintervejr og sommervarme (kan I huske, da det var varmt engang for 100 år siden?) er den 2-årige altid all in. Jeg er vild med det.

Jeg øver mig til stadighed på at træde til side og lade pigerne udfordre sig selv motorisk – at lade dem få lov at øve sig på det, der er lige uden for deres rækkevidde og stå tilpas langt fra klatrestativet til, at de klarer den selv… og alligevel så tæt ved, at jeg kan nå at gribe den mindste, hvis hun bliver for overmodig. Eller at trøste lynhurtigt, når knæene bliver skrabede eller numsen får et slag. Det er sket. Et par gange. Det betyder – på sigt – at de lærer at kende deres egne grænser og evner og får lov at mærke efter, hvordan det føles, når man bevæger sig på egen hånd.

Bevægelse giver glæde og giver også mulighed for at komme af med indestængt energi – altsammen godt at have i baghånden, når man bor fem mennesker på 3. sal – og på 95m2. Derfor kan man heller ikke vælge, om man vil med ud eller ej, når Jonas og jeg kan mærke, at der skal luftforandring til. Jeg har vitterligt ikke tal på, hvor mange gange, vi har vendt frustration og konflikter til leg og latter på ganske kort tid, når vi først er kommet afsted. Det kræver også at vi voksne hanker op i os selv. Det skal jeg være den første til at indrømme, kan være svært, når børnene har gnavet og været tvære hele dagen. Det er besværet værd og jeg bliver også selv gladere af en tur på legepladsen. Især hvis jeg orker at være med i legen selv.  ^^ Den 8-årige finder altid måder at udfordre sig på. Et lille legehus kan sagtens blive et klatrestativ for langlemmede typer.
^^Se selv, hvor glad man bliver af en tur på legepladsen!

Hvis I sidder med gode #hacks til at vende stemningen, er I mere end velkomne til at dele ud – efter mere end et år i pandemiens tegn og med lockdown, der har låst for de fleste aktiviteter, så er alle variationer velkomne!

2 kommentarer

 • Charlotte

  Wickey får altså lidt blandede anmeldelser på trustpilot og man skal være klar over at al kommunikation foregår på engelsk eller tysk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Tak for input – jeg kender et par stykker, der har legestativer derfra og er glade for dem. Men der kan selvfølgelig være forskellige oplevelser. Sådan er det nok med de fleste firmaer.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

T minus en uge - fødselsdag, Corona-jubilæum og ønsker