Fredags freakshake med banan og kakao

Way to Play – bilbanen, der følger med, hvor legen er

Jeg elsker legetøj, der kan udvikle sig med barnet og legen. Der kan bruges på mange forskellige måder og følge med, hvor legen bevæger sig hen. Vi så Way to Play bilbanerne sidste sommer, og pigerne var ikke til at drive væk fra dem! E fik et sæt med de cool bilbaner – og nogle smukke biler – i julegave, og det er igennem det sidste halve år løbende blevet brugt som en del af rigtig mange legescenarier. Og godt legetøj fortjener at få god omtale! Jeg synes, der er så mange ting derude, der er sjove i et halvt døgn – så meget, der kun kan bruges på den samme måde og ikke indbyder til at barnet er en aktiv medspiller med sin fantasi. Så når noget virker, er det dejligt.

Vi har ikke ligefrem uendelige mængder af plads. Det er bl.a. også derfor, jeg er vild med Way to Play-bilbanen, som grundlæggende et et bøjeligt puslespil, der kan lægges på utallige måder. De enkelte dele er fleksible nok til at kunne køre op og ned at tumlemøbler og de kan pakkes sammen til at fylde næsten ingenting, når legen er slut. Det kender jeg personligt ikke mange andre bilbaner, der kan. Biler kører i øvrigt også rigtig godt på dem (ligesom enhjørninge og dukker også har godt fodfæste!)

Sidste weekend, mens solen skinnede, pakkede jeg alle tre piger, bilbane og biler og fandt en øde legeplads. Her var de alle tre med – på hver deres niveau, naturligvis – i en leg, der er leget i hundreder af år. Køretøjer, der bevæger sig og gentager bevægelsen igen og igen.

K stod for det ingeniørmæssige arbejde og byggede plads til både parkering og mulighed for at køre hurtigt ned ad en lille bakke på legepladsen. E var – som altid i disse dage – kommentatorsporet, der fortalte om alt, hvad alle foretog sig undervejs i legen, mens lille M bare kørte ned, hentede bil, klatrede op og kørte ned igen.

Vi har pakken med 16 dele, og der er til en ret god bilbane og mange kombinationsmuligheder i den… men jeg ved, at K ønsker sig udvidelser, så hun kan bygge endnu mere. De vidste ikke, at jeg havde taget banen med den dag, og blev vildt begejstrede. Det var så herligt at se samarbejdet og hvordan de går til det på hver deres udviklingstrin.

Fra et forældreperspektiv er det smart, at delene bare kan smides i opvaskebaljen, når de kommer med ind fra græsplænen eller legepladsen, og fra børnenes synspunkt er det altid skønt at legen kan flytte med vejret og fungere lige godt inde som ude.

De fine vejbaner findes bl.a. HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredags freakshake med banan og kakao