She is only two and a half for such a little while...

Work-life balance – og noget om de uger, hvor den ikke går helt op

Phew. Jeg er træt. Med træt på. Og det er (i skrivende stund) kun torsdag aften. Når indlægget her ryger ud, er det fredag, men weekenden er ikke liiiiige om hjørnet, som den sædvanligvis er.

anigif_enhanced-buzz-8152-1390859117-6 (Så er det sgu godt, der findes kaffe. Og gode kollegaer. Og en forstående og sød mand, der har maden på bordet, når man kommer hjem)

En normal arbejdsuge for mig er på 37 timer. Heraf et par stykker fra hjemmekontoret, hvilket betyder, at jeg kan være tidligt hjemme (læs: 15.30) 3 dage ud af 5. Inklusive fredag.

Denne uge har ikke været en normal arbejdsuge. Torsdag eftermiddag holdt Strut et af de fine (og gratis) jordemoderbesøg, og det giver mit job så meget mening, at vi kan facilitere mødet mellem en fantastisk kompetent og empatisk og erfaren jordemoder og gravide, der i 2 timer får mulighed for at sætte ord på deres tanker, bekymringer og overvejelser omkring graviditet og fødsel. Jordemoderbesøgene, som du kan læse mere om her, efterlader mig altid med en rigtig god mavefornemmelse, og jeg bliver så glad, når vores dejlige besøgende og kunder fortæller, at en snak med Krista faktisk gjorde en forskel for dem.

Ikke desto mindre betød det, at jeg nåede at se Bean to timer torsdag morgen og så en halv time inden puttetid. Fredag i denne uge er jeg typen, der er i butikken helt til luk, og det betyder, at jeg er hjemme omkring kl. 18, og derfor når at få en *hel time* med Bean.

For nylig har både Michala og Camilla omrokeret deres arbejdsliv for at skabe bedre balance, og hvis alle mine uger så ud som denne, havde jeg tænk DELTID for længst. Heldigvis hører det til de absolutte sjældenheder, og når arbejdsdagen i dag er omme, er der heldigvis en weekend at se frem til med plads til leg, kram og samvær med både familie og venner. Jeg er vild med mit arbejde, og fordi både Jonas og jeg har fleksible arbejdstider, kan vi sagtens få det hele til at hænge sammen i mere end 90% af tiden. Mere end hænge sammen, egentlig. Jeg synes, vi sædvanligvis har fin tid til familieliv. Også i hverdagene. Måske er det netop derfor, at en uge som denne giver ekstra meget grus bag øjenlågene og savn på krammekontoen hos mig.

Hvordan tackler I arbejde og familieliv? Og drømmer I i al hemmelighed om at skære heeeelt ned på arbejdstimerne i en periode?

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

5 kommentarer

 • For at være helt ærlig, så synes jeg faktisk, at det er rigtig svært at få det til at hænge sammen. Og work-life balance føles ofte som en by i Rusland. Suk. Det smerter mit hjerte, at det går ud over Blommen, som ofte er pirrelig og enormt morsyg, når hun hentes i vuggestue, fordi dagen slet og ret har været for lang. Jeg mærker en kæmpe forskel fra, når hun hentes tidligt (eller måske helt har fri) og på de længere dage, som jo ikke engang er SÅ lange, fordi jeg nægter at være hende, der henter for sent.

  Jeg må indrømme, at jeg tæller dagene til barsel denne gang. Hold kæft, hvor bliver det befriende, at få tiden til at hente tidligt og prioritere noget mere kvalitetstid til familielivet i hverdagene også. Men du kender mine tanker langt henad vejen omkring det her emne. Men for helvede hvor er jeg træt af at have en knude i maven over det hver dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er jo heller ikke holdbart at have en knude i maven til daglig, sødeste Signe.
   Godt der er en lang barsel forude og tid til at tænke over, hvad der er den rigtige løsning for jer – som I alle kan leve og trives med.

   Stort kram til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altid spændende at høre om, hvordan andre får den kabale til at gå op, det er jo helt universelt – den skal gå op for os alle. Jeg tænkte over forleden om der virkelig er så meget mere der skal nås nu hvor vi har et barn. Kan det nu passe, at vi havde så meget mere tid dengang? Men det tror jeg altså på en måde. Altså der var ligeså mange timer i døgnet, men mindre dårlig samvittighed hvis man ikke lige fik handlet ind eller lavet ordentlig mad. Nu fylder den slags meget og er afgørende for at hverdagen fungerer. Hos os har vi valgt at jeg går hjemme mens vi har små børn, og så må vi se hvad der sker senere hen. God weekend til den lille familie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Der ER mere, fordi der er nogle ting, der skal passe sammen. Før man får børn er det jo ligemeget (for det meste) om arbejdsdagen tager en time længere, eller om der er handlet eller alle de andre praktiske ting. Børn tager tid. Heldigvis, for det er skønt at være sammen med dem, men jeg tror, at det, der føles som ‘meget mindre tid’ er manglen på tid til at lave ingenting. Til bare at sætte sig i sofaen med et boligblad når man kommer hjem, for eksempel.
   Man skal indrette sig som det føles rigtigt, og for mig ville det ikke give mening at gå hjemme. Men som du selv skriver er det altid spændende at høre hvordan andre holder balancen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er bare ikke nemt, det her… Jeg har nu siden januar/februar i år haft en kladde liggende til et længere indlæg, jeg ville skrive om netop denne balance, men af en eller anden grund bliver det bare ikke gjort. Måske fordi jeg ikke ved, hvad jeg skal skrive? Måske fordi det for os også bare sejler fra tid til anden.

  Min mand og jeg har begge ret fleksible jobs. Han har 37 timer på flekstid og jeg har nok 40+ men bestemmer næsten 100% selv hvor og hvornår jeg vil arbejde.

  Hos os har vi prioriteret, at vi ikke vil vække lille D, så vi kommer på arbejde, når han er udsovet. Det giver både et glad barn og en dejlig start på morgenen. Sommetider kommer vi så liiige sent nok på arbejde, og så bliver han bare hentet tilsvarende senere (og vil typisk ikke hjem igen).

  Hvor vil jeg hen med det? Pas. Ærlig talt… På papiret hænger det jo mega godt sammen, og jeg får tid til bloggen, Sømanden til sine hobbyer, os alle tre sammen. I virkeligheden kan jeg nogle gange godt savne et 32 timers job, hvor jeg møder på arbejde, og nogen fortæller mig, hvad jeg skal lave.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

She is only two and a half for such a little while...