Women and their children

Jordemoder-magi, kloge babyer og rummelige boligforhold

Efter torsdagens jordemoderbesøg (læs om det her), hvor det viste sig, at lillesøster skulle gøre lidt uheldigt opmærksom på sig selv ved at ligge virkelig skråt, havde jeg en ordentlig tudetur om aftenen. Herefter jeg skrev med jordemoder Krista og vi aftalte at hun skulle komme forbi for at se om ikke baby kunne rystes blidt ind i en bedre position. Det gav ro, og det var ren jordemoder-magi, da hun kom forbi lørdag formiddag.

Krista ankom til et hjem i almindeligt lørdags-kaos. Pigerne havde leget sig vej henover det meste af stuegulvet, der var diverse børnemalerier til tørring på diverse radiatorer og begge børn var et sted mellem andet og tredje kostumeskift. Og så en mor med en baby, der tilsyneladende har så rigelige boligforhold, at hun bare halvanden uge inden terminsperioden stadig møffer rundt som om hun har alverdens tid. Sådan er det åbenbart, når man er relativt høj og har en relativt lang krop, som jeg har.

30739609_10160345600740375_5478538739498090496_n

Vi lavede et par enkle øvelser, hvor jeg havde bagdelen som det øverste punkt med en gravid-venlig hovedstand og forskellige rebozoøvelser, alt imens pigerne på skift tjekkede ind, nussede, kyssede og skulle være med eller lave øvelserne ved siden af mig. Undervejs rykkede lillesøster sig længere ned i den rette position, og pludselig havde hun drejet sig en halv omgang, så hovedet vendte i den rigtige retning. Eller. Den retning, der giver mulighed for at opnå endnu en hjemmefødsel. For man kan sagtens føde med en baby i underkropsposition (ikke mindst som flergangsfødende), og havde det været tilfældet, var vi også gået efter sådan en fødsel frem for en operation.

Det er så fint for lillesøster, at hun stadig har plads til at tumle omkring i sine tilsyneladende overdådige boligforhold, men det er nu alligevel rarest, at det foregår den vej, der er nemmest at få hende ud på. Indtil videre fornemmes det som om hun stadig har hovedet nedad. I al fald har jeg ikke mærket små hårde hæle stemme imod underlivet siden Krista var forbi. Alene det er hele besøget værd, for det gør ærligt talt nas!

Jeg er vild med rebozo-konceptet og med at ryste baby på plads på en komfortabel og non-invasiv måde. Kommer vi til at skulle lave et reelt vendingsforsøg, så tager vi det med, men når man er en magisk jordemoder, der med et blødt tæppe kan klare sagerne på under en time, vil jeg til enhver tid foretrække sådan en løsning.

Læs mere om fordelene ved en privat jordemoder HER

Læs mere om Krista HER

2 kommentarer

 • Nina

  Hvor er det godt at høre! Fedt at det lykkedes med Rebozo. Så har hun bare at blive liggende 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er det, vi sætter vores penge på! Og ja. Det var ret vildt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Women and their children