Mælkebøttenederdel - det skønneste projekt

Women and their children

I formiddags havde pigerne og jeg fornøjelsen af at byde søde og talentfulde Freja Troelsen indenfor til en snak om moderskab og ikke mindst for at få taget billeder af pigerne og jeg til Frejas fine projekt ‘Mothers and their children’. 

Jeg havde på forhånd talt med dem om, hvad der skulle ske – hvorfor vi skulle fotograferes og at det var Freja, der skulle tage billederne. De plejer jo at se mig bag linsen. De havde begge glædet sig, og stormede ud på trappen for at byde hende velkommen med hop og kram.

Jeg har ikke fået taget ‘rigtige’ gravidbilleder denne gang udover dem, jeg lokker Jonas og K til at skyde af og til, og her er muligvis endnu færre end i sidste graviditet, hvor der var færre end i første. Sådan bliver det nok ofte, og det er ok. Jeg ligner grundlæggende mig selv med den voksende mave, kan jeg se, når jeg kigger i arkiverne. Bare med lidt bredere hofter for hver graviditet.

Måske derfor var det så meget desto finere at få Frejas blik på pigerne og jeg fortalt igennem kameraet. Vi var i soveværelset, hvor lyset er så fint, og hvor der ikke er så meget interiør til at forstyrre blikket og narrativet.

I kunsthistorien er nærheden mellem mødre og børn en hel genre i sig selv, og igennem tiden har utallige kunstnere foreviget båndet mellem mor og barn i sødmefulde portrætter. Moderskab er naturligvis rigere facetteret end sødme og ro. Der er også konflikter og frigørelsestrang og søvnløse nætter, men for mig i al fald er det førstnævnte det, der giver balance og mening for alt det andet.

619a98dc-e86c-4db5-8ddc-64726bec6679

^^ Heldragt (K): Zara Kids // Kjole (E): Poudre hos Økounger // Silkekimono (mig): Schulz by Crowd  // Sengetøj: Lovely Linen // Foto: Freja Troelsen

 

Jeg har fået en håndfuld af billederne med lov til at dele dem, men der er flere hos Freja selv sammen med et lille interview omkring mine tanker om moderskab og søsterskab. Det kan I læse her – og der er flere fine og intime portrætter af mødre og børn her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mælkebøttenederdel - det skønneste projekt