Behind the scenes på Østfronten

Best baby buys

Som kommende eller nybagte forældre – og særligt første gang – er forældreskabet en jungle. Følelsesmæssigt, ikke mindst, når man kommer i kontakt med instinkterne for yngelpleje, men også på det materielle plan.

Derfor er her mit bud på et ‘best buy’-indlæg med grej, vi hårdt presset godt kunne, men helst ikke ville, være foruden. Det er ting, der gør livet med en baby markant lettere. Og DET skal man ikke kimse ad!

Det er ikke nødvendigvis en udtømmende liste og der vil givetvis være ting, vi har haft kæmpe glæde af, som ikke er vigtige for alle – og omvendt. Alle ting er imidlertid gennemprøvede og absolut godkendte. Æstetisk og praktisk. For man skal heller ikke glemme, at smukke ting gør livet smukkere. #fact

best baby buys

Bugaboo.
Vi startede med en kæmpe Odder-vogn til Bean. Den var gedigen og lækker, men alt for stor og tung til Østerbro-livet med smalle fortove, busser og anden transport. Derfor skiftede vi til en Bugaboo Cameleon, da Bean var omkring 8 måneder, og vi har aldrig set os tilbage. Udover at jeg synes det er nogle smukke vogne, så er Bugaboo’s vanvittigt brugervenlige. Det er barnevognens svar på en iPhone. De er lette at manøvrere, lette at klappe sammen og lette at transformere fra en barnevogn til en klapvogn. Jeg vil anbefale Bugaboos til enhver, med mindre man har plads til en stor vognpark og skal bruge en barnevogn til en lur indtil barnet er flere år gammel. Vi købte vores på dba.dk, men vi havde været forbi en forhandler forinden og testet om håndtag og vogn var et match til både Jonas på 2 meter og mig på 1,76. Det går fint. Min veninde på 1-nogenog-60 passer også til sin Bugaboo.

Bæreaggregater: Vikle og ERGObaby 
Viklen Viklen brugte vi fra Lillesøster var helt spæd. Det kræver lidt øvelse at få 5 meter stof til at makke ret og placere baby indeni, men besøg for eksempel Strut på Fælledvej og få råd og praktisk vejledning. De har helt styr på, hvad der for mig er den perfekte kombination mellem en fast- og strækvikle. Viklerne fra Je Porte Mon Bébé er fleksible og stabile på samme tid, og det er både rart og trygt for mig og Lillesøster at bevare den tætte fysiske kontakt. Ikke mindst i de første måneder efter fødslen. Vi investerede i ERGObabys originale bæresele til Bean og har kun pæne ting at sige om den. Den er så småt i brug til Lillesøster også, når det en sjælden gang er nødvendigt. Jeg elsker at den er så let at bruge og kan bruges både på maven, hoften og ryggen. Den kan bære op til 20 kg(!), og den er ergonomisk korrekt for både mig og hende. Jeg bar i øvrigt Bean hjem i den fra børnehavens julehyggedag i december, så den har virkelig en lang levetid.

Slyngevugge
Jonas og jeg tænker ikke sjældent at vi burde have investeret i en slyngevugge til Bean, når vi nu kan se, hvor let det er at putte Lillesøster i den. Virkelig. Men vi følte bare at vi havde prøvet ALT med vores store pige, da hun var lille, og vi orkede ikke flere ‘måske’-løsninger. Slyngevuggen har vi lånt af et vennepar, men ellers mener jeg, at der er steder man kan købe dem med 100% tilfredshedsgaranti. Det er ren magi – ikke mindst for mig, der har sluppet for at gå rundt og vugge en baby i armene gennem hele min barsel. Jeg ved godt, det får en ende på et tidspunkt. Når hun engang bliver så stor at hun kan sætte sig op og potentielt klatre over kanten er det slut med slyngevuggen, men heldigvis er hun også ret god til at putte uden bevægelsen fra vuggen.

Blød lift
SÅ meget at foretrække i forhold til hårde, tunge lifte, der ofte følger med de store barnevognsmodeller. Lillesøster sover faktisk stadig i sin om natten (indtil hun vågner første gang og putter med mig derefter) og vi bruger den også fortsat i Bugaboo’en.

Isbjørnedragt til vintermånederne
– jeg knuselsker den bløde uldfleecedragt fra Engel, som jeg har købt til Lillesøster. Den er lun, blød, er med til at holde hende veltempereret og let at få af og på. Desuden har den praktiske ombuk ved hænder og fødder, der betyder den kan bruges længere tid. Den kan KUN anbefales.

Desuden vil jeg varmt anbefale:

Babyalarm. Selvom Lillesøster i modsætning til Bean ikke står ude og sover i gården, så er vi stadig glade for NeoNate-alarmerne, som var farmors barselsgave til os, da Bean blev født. De fylder ganske lidt, er superpålidelige, har lang levetid (og genopladelige batterier) og har en god rækkevidde. De kan heller ikke tænde og slukke ved et uheld i tasken eller barnevognen. Jeg bruger dem, når jeg henter eller afleverer eller hvis jeg skal i butikker, på café eller lignende.

Ammeindlæg – vaskbare indlæg er miljøvenlige og budgetvenlige i det lange løb. Jeg har 3 par i bomuld og 2 par i uld/silke. Det er rigeligt.

Bodyer med skrålukning – det ER bare lettere at give småbitte mennesker tøj på, der ikke skal over deres store, usikre hoveder. Jeg elsker bodyer med skrålukning og har dem i mange varianter til lillesøster. Engels i uld/silke og MarMars basisbodyer er begge virkeligt lækre og sidder supergodt. Til den lidt større baby er Roots&Wings Merino-bodyer helt fabelagtige. Jeg har virkelig sjældent oplevet bedre kvalitet og materiale, men mere om det en anden gang.

Badekar (klapsammen) – jeg ved godt, at en del bader babyer i håndvaske. Jeg kan bedre lide at bruge et badekar, og det sammenfoldelige er praktisk og let at have med at gøre. Vi fik det til Bean (som stadig bruger det) og det holder stadig.

Babyneglesaks fra supermarkedet – for helt ærligt: den er ligeså god som apotekets og koster 1/10. Det vigtige er bare, at den er rundet for enden, så man ikke kommer til at stikke baby.

Hvad mangler jeg? Hvad er på din must-have liste?

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

8 kommentarer

 • Sara

  Hmm, tænker at amme bh’er også må falde i ovenstående kategori – jeg var i hvert fald glad for at jeg havde investeret lidt i 3 stk der sad ordenligt og så ok ud. Ellers en rigtig fin og brugbar liste! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Du har helt ret! Gode, velsiddende ammebh’er og -toppe er virkelig også noget, der gør en forskel. Men SKULLE jeg vælge, så ville jeg hellere have en slyngevugge end en ammebh 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Altså du bærer også lillesøster i den bløde lift, eller hvordan? Og jeg er lidt nysgerrig på, hvordan den lidt tynde Bugaboo (+ blød lift) isolerer for kulde, når det blæser? Vi havde en stor Emmaljunga til storesøster men solgte den hurtigt efter, for den var alt for uhandy. Vi har nu en city elite + lift, men det er en jungle, det marked, og i iskoldt blæsevejr savner jeg lidt den store vogn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Ja, hun er i liften, der kommer ned i Bugaboo’en. Hun er i sin uldfleecedragt og så har hun været pakket ind i et uldtæppe i løbet af efteråret og nu her hvor det er så koldt sin dyne (hun ligger som en rullepølse). Når hun vokser ud af liften tror jeg vi skal have fingrene i en babysovepose/kørepose, og så overvejer jeg at isolere bunden med et lammeskind. Men jeg synes bestemt ikke det er et problem at holde varmen. Hun er altid lun og veltempereret 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tarkoflen

  Jeg må stemme i med engels uld fleece! Nøj hvor jeg elskede den jakke Thea havde!
  Og så vil jeg slå et slag for voksi! Jeg elsker at dynen er af uld, dog kunne jeg godt bruge en smartere måde at lukke på end alle de snore. Men lækker er den! Og vi brugte bærepladen bare hvor vi havde byttet den hårde træplade ud med liftmadrassen, da jeg synes den plade var alt for hård for det lille bitte menneske at ligge på 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Ja, den er SÅ skøn! Nja. Vi havde en voksi til Bean, men solgte den videre. Jeg synes simpelthen det er for bøvlet med alle de snore (og vi skiftede også den hårde plade ud. Den forstår jeg slet ikke?) Jeg er meget mere til enkle løsninger som en slags babysovepose.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Tak for en dejlig blog!
  Du er jo en super-ammer, så vil høre dig til råds inden jeg går over på flaske.
  min pige på 3 måneder har i 6-7 uger grædt hver gang hun skal ammes. hun er ivrig og sutter fint et par minutter for herefter at græde helt hysterisk 🙁 hver gang! Det slider mig op….. Har du nogle teknikker, jeg kan prøve?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Åh, hvor lyder det hårdt! Jeg ville tage fat i sundhedsplejersken for at se, om teknikken er på plads eller om hun bliver frustreret fordi hun ikke synes det går hurtigt nok. Det gjorde Bean af og til, og så skiftede jeg mellem brysterne flere gange i løbet af en amning.

   Hvis hun udvikler sig og tager på, som hun skal, så får hun nok næring – men derfor kan flaske jo sagtens være den rigtige løsning for jer, selvom det ikke er drømmescenariet.

   Vær lige obs på, at ikke alle sundhedsplejersker er ammevejledere. Jeg ville efterspørge en med den specifikke uddannelse bag sig.

   Vigtigst af alt: mærk efter, hvad du kan holde til. Amning er skønt. Når det fungerer. Hvis det ikke gør både mor og baby glade, så skal man overveje en anden løsning. Evt. bare som supplement.

   Stort kram til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Behind the scenes på Østfronten