Søvn, eksperter og samsovning

VIND: ergonomisk svøb til små søvnterrorister

Tusind tak for alle jeres kommentarer, tanker og input på sidste indlæg. Hvor er det dejligt at høre fra jer – både jer, der er samme sted som os og har fundet ‘alternative’ løsninger – jer, som også føler og ved, at ‘Cry it out’ er en helt igennem håbløs og potentielt skadelig metode – og særligt jer, som er midt i søvn-frarøvelsen og ser verden gennem en tågedis og er klar til at prøve næsten hvad som helst for at få mere og bedre søvn.

Som lovet er her en konkurrence, der kan være en hjælp i projektet og kampen mod søvnterrorister på under en meter. Da Bean var baby, var noget af det, der hjalp hende med at finde ro og tryghed, at blive svøbt. Det er en gammel metode, der praktiseres på forskellig vis mange steder i verden, og grundlæggende handler det om at imitere fornemmelsen, som spædbarnet kender fra livmoderen, hvor det er tæt omsluttet.

Vi brugte babydynen eller en stofble, men det var noget biks, fordi Bean ormede sig rundt og fri og vi skulle derfor ofte bruge ekstra stofbleer til at binde uden om, så svøbet ikke gik op. Jeg ville ønske, vi havde kendt ERGObabys ergonomiske svøb, der bliver siddende hvor det skal og som samtidig sikrer fuld bevægelighed i babys hofter. Problemet med traditionelle svøb kan nemlig være, at de låser babys ben og hofter fast i en stilling, der ikke er naturlig. ERGObaby-svøbet er utroligt enkelt og let at bruge – ligesom bæreselen er det – og når først armene er puttet godt og trygt, så kan en let ‘pose’ sætter om benene. I virkeligheden kan svøbet gøre det ud for dyne. Så undgår man også at baby sparker dynen af og bliver kold.

Du kan bruge svøbet fra baby er spæd og helt indtil hun begynder at rulle. En baby, der ruller, må ikke svøbes, men så er børnene også så gamle, at andre tryghedsrutiner kan indføres og hukommelsen fra tiden i maven svinder.

I samarbejde med ERGObaby har jeg fået lov at udlodde et svøb til en af jer, så smid en kommentar, hvis du eller en du kender kunne bruge et svøb som et våben i kampen for bedre søvn. Del også gerne konkurrencen på Facebook, hvis du kender flere, der ville kunne bruge et ergonomisk svøb. Du er mere end velkommen til at følge med på Facebook og/eller Instagram, men det er intet krav. Jeg trækker en vinder på onsdag d. 25.2.

ergobaby Ergobaby-Swaddler-new-ergonomically-correct-swaddling-blanket

Du kan læse mere om svøbet og købe det HER

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

55 kommentarer

 • Sonja

  Denne vil være perfekt til min kommende sommerbaby❤️
  Og i mellemtiden kan jeg jo låne den til min søsters skønne vinterbaby, som lige er kommet til verden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • kathrine Schmidt

  Har læst og fulgt med i dine opslag vedr. Søvn og de allermindstes behov for nærhed og tryghed, og er rørende enig ! Jeg er mor til 3 og har aldrig kunnet bære at lade dem græde sig selv i søvn, på trods af den store er 14 år og der på det tidspunkt var mindre fokus på det end nu, men det har altid føltes forkert at gøre for mig. Enhver kvinde kan føde et barn, men som mor er det din fornemste opgave at skabe en tryg og nær base for dit barn, så det aldrig er i tvivl om at mor og far er der, også når babyen virker til at skrige uden grund. Der er altid en grund, og ingen spædbørn er “hysteriske” eller bliver “forkælede” fordi man giver efter for deres kæmpe behov for tryghed. Det er vores pligt ♡ nu har jeg selv en meget stille baby, men han kan sagtens blive så overtræt indimellem at han skriger, og hvor jeg til sidst ikke kan gøre andet end bare være der, nusse ham, berolige ham og hjælpe ham til at falde til ro.. og her kommer svøbet så ind i billedet 🙂 det er intet mindre end en fantastisk opfindelse. Jeg bruger også dynen og stof bleer, men kan godt se fidusen i et svøb han ikke kan sprælle sig ud af 🙂 der kan ikke være nogen tvivl om at det ville jeg rigtig gerne vinde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Åhh ha kunne være så ideel til min lille dreng som er så urolig om aftenen og har meget svært ved at falde til ro/sove med mindre jeg svøber ham i babydynen….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg er selv gravid, men om vores kommende lillebror eller -søster bliver en søvnterrorist, det ved vi selvfølgelig ikke. Til gengæld har min kære veninde Maja en 3 uger gammel en af slagsen, så hende ville jeg gerne vinde denne fantastiske sag til! (og så kan vi jo overtage om nogle måneder, skulle det blive nødvendigt)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Smider lige et lod i puljen, men er så træt, at jeg knap kan krydse fingre 😉 Jeg ville så gerne vinde der her til min søvnterrorist.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Når vores datter kommer til verden til maj, så vil jeg gerne svøbe hende i den lækre sag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla L

  Jeg ville rigtig gerne vinde den til min søn på 7 uger. I øjeblikket prøver vi at svøbe i dynen, men der fungerer bare ikke helt optimalt. Denne ville være guld værd!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den ser smart ud, så jeg krydser fingre for at jeg vinder 🙂

  Mvh Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linnea

  Det ser fantastisk ud! Det vil jeg gerne vinde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isa

  Vi får en lille baby til juni, og der tænker jeg et svøb ville være dejligt 🙂 lige pt er min største stræk ikke fødslen eller noget andet, men at få en baby der ikke vil sove :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Sådan et lækkert svøb kunne vores datter (og hendes forældre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Christensen

  Jeg håber virkelig ikke, at vores søn får problemer med at sove… Vi kan ikke vide det, før han kommer til verden i juni – men med sådan et svøb ville vi være på forkant 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina Baggers Boateng

  Sjovt som ting kommer igen. Det jeg kender til svøb er fra ældre film, hvor babyerne lå i svøb i og i stribevis 🙂 det må komme an på en prøve, teorien bag lyder jo helt fin 🙂 Har en veninde med en lille dreng, de kommer fra et sted hvor et svøb er helt naturligt og altid har været brugt. Det kunne virkeligt være spændende at prøve 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Sikke en fin konkurrence, jeg sad faktisk og kiggede på den igår, og overvejede stærkt at bestille den hjem, til min lille nyfødte nevø, der har problemer med nattesøvnen, så nu krydser jeg bare fingre! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betty Jacobsen

  Du kan tro, jeg kende nogen, der kan bruge det. Vores søn og svigerdatter, som har en dreng, der holder dem vågne. De er i søvnunderskud, så det gør noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Svøb er skønt! Vi fandt ved et tilfælde ud af, at vi kunne bruge det, da lille D var spæd, og jeg har anbefalet det til alle, der har haft problemer med spædbørn, der vækker sig selv på grund af flagrende arme og generel uro i kroppen.

  Det pibler frem med gravide i min omgangskreds, og der er op til flere, jeg gerne vil kunne forkæle med et fint svøb. Hvis jeg vinder, må jeg finde ud af, hvem den heldige skal være til den tid…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Munch

  Bare jeg vandt! Den lyder som den perfekte løsning mod babyer der ormer sig ud af et traditionelt svøb. Lige noget for min datter, som snart er en uge gammel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Sikke en lækker konkurrence. Min baby er lige på trapperne, så mon ikke den kunne bruges til ham. Jeg krydser fingre:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Munch

  lyder som det perfekte til min lille nyfødte datter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja tak, meget gerne! Vi svøbte min dreng fra dag et fordi… Det gjorde de med den største selvfølge på hospitalet og så fortsatte vi, men ærligt blev jeg aldrig helt ferm til at svøbe med de traditionelle svøb, så denne ville jeg meget gerne have klar til når lillesøster kommer i april.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniella Lind

  Jeg er med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Schultz Hansen

  min søn på knap 4 uger ville være glad for svøbet. Og ligeså ville hans storebror på to et halvt, som bliver vækket om natten af lillebrors gråd. Deres forældre ville også være glade for mere og bedre søvn 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Angie

  Jaaaa tak! har ik sovet mere end 30 min af gangen de sidste 4 uger, som er samme periode den lille har eksisteret. og han vikler sig altid ud af dyne eller andre svøb, så sådan en ville jeg gerne prøve

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg vil gerne vinde et til min mands fætter og kæreste. De er netop blevet forældre til et sæt tvillinger som IKKE sover. Nogen gange virker slyngevuggen, men oftest ikke. Jeg er sikker på et svøb fra Ergobaby ville være en kæmpe hjælp.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg vil gerne vinde et svøb til min mands fætter og kæreste. De er netop blevet forældre til et sæt tvillinger som IKKE sover. Slyngevuggen hjælper nogen gange, men de har godt nok meget bøvl med søvnen. Jeg er sikker på at et svøb fra Ergobaby ville være en kæmpe hjælp.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica Figgé Jensen

  Jeg har flere søde veninder der godt kunne bruge det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Ninon

  Den kunne være så fin til min venindes lille baby, så håber.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Ninon

  Den vil være så fin til min venindes lille babydreng.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Den ser simpelthen så lækker ud! Jeg har allerede luret på den flere gange, det er en af de ting der står øverst på ønskesedlen når baby kommer til verden til sommer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Angie

  jaaaa mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie K

  Nøøj, hvor ser den fantastisk ud! Hvis ikke jeg vinder den, må jeg ud at anskaffe den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Åhhh…jeg fødte en lille dame for en mdr siden og hun ville da vist sætte pris på den. I hvert fald vil jeg og mine arme – hun kan nemlig kun sove på min arm og blive ked af hver gang man ligger hende. Har forsøgt med en vikler, men hun bliver så gal hver gang. Så jeg tænker det er løsningen, så både hun og jeg kan få en god stund. (Og måske jeg får mulighed for at bevæge mig rundt uden baby på armen..). Krydser fingre. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte Slouborg

  Kender en lille gut ved navn Marlon, – han kunne have rigtig god gavn af sådan et svøb! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Ville være perfekt til vores lille søvnterrorist på 5 uger, som med vekslende held svøbes i babydynen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Christiansen

  Kunne så godt bruge det til min lille søn, alt hvad der kan hjælpe er så velkommen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla HP

  Nej hvor er den smart. Og hvor ser det nemt og overskueligt ud.. Den kunne jeg tænke mig at få hjem, til min forhåbentlig søvn-elskende længe-ventet baby.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Denne ville være perfekt til min gode veninde. De har oftest en kamp med at få den lille til at finde ro. Jeg tror derfor, at denne ville kunne hjælpe dem gevaldigt.

  Som førstegangs forældre er man så bekymret for, at man ikke gør tingene godt nok – og ikke følger alle eksperternes gode råd.

  Det ville derfor være den perfekte gave til den lilles barnedåb i marts. Så har min veninde og hendes kæreste da mulighed for at afprøve, om det ikke kunne hjælpe på at få beroliget ham.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette Hartmann

  Jeg havde termin i søndags (d. 15.02.15), men min søn er stadig ikke kommet til verden. Jeg ved derfor ikke om han er en søvnterrorist, men jeg gætter på, at han er meget glad for tryghed, siden han endnu ikke er kommet ud

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Jørgensen

  Det vil jeg sørme gerne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Therese

  Den vil min kære veninde skulle have. Hun venter sit tredje barn, og det med søvn har hendes 2 andre børn ikke været helt gode til. Så tænker helt sikkert at denne her vil være den perfekte gave til min veninde. Så alle i huset kan få en god søvn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • christina

  Ville være perfekt til vores 5 uger gamle søvnterrotist, som vi svøber i babydynen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eliane Petersen

  Jeg ville rigtig gerne vinde dette lækre svøb til min gravide datter.
  Selvom mine døtre er voksne nu, har jeg aldrig ladet dem græde sig i søvn som små. Der jo altid en grund, selvom vi måske ikke kan se den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg kunne sørme godt tænke mig et svøb til den lille ny, som kommer i næste måneder. Det ville være helt, helt perfekt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Idag fylder min lille dame 1 mdr. Hun vil kun sove på arm, hvilket er hyggeligt men også lidt hårdt for søvn og skuldre. Den der ville vi nok blive glade for begge to…! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Jakobsen

  Jeg har en veninde som venter sig, og det ville være dejligt at kunne forære hende en swadler 🙂 Søvn er virkelig vigtigt, så hvorfor ikke gøre alt man kan for at det fungerer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine K

  Det ville være rart at have til min datter nr 2 , der gerne skulle komme ud i april:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg vil gerne vinde en til min mands fætter og kæreste. De er netop blevet forældre til et sæt tvillinger som IKKE sover. Slyngevuggen hjælper nogen gange, men et svøb fra Ergobaby ville være en kæmpe hjælp til det trætte forældrepar.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilde

  Åh det ville jeg også godt have kendt til da min lille jeg-sover-kun-30-minutter-af-gangen-baby var spæd! Men så må jeg jo prøve om det virker på den næste 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Maria

  Efter 2 søvnmonstre har vi desværre bare indset, at vores børn er nogle af dem der skal lære at sove. Til den lille ny ville det derfor være skønt, på forhånd, at være garderet med alle tænkelige redskaber for at lette overgangen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Sådan én kan jeg godt bruge til mit kommende barn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Senia

  Uh uh uh, den får jeg rigtig meget brug for her til Juni. Svøbet ser SÅ lækkert ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Min niece ville sikkert kunne nyde godt af en 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniella Lind

  Deltager og krydser fingre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Den vil jeg gerne vinde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg hamstrer allerede babyting, selvom jeg ikke er gravid endnu. 🙂

  Så krydser fingre for, at vinde denne. Super smart.

  Rigtig god weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søvn, eksperter og samsovning