Broken record-syndrome

VIND: en ordentlig røvfuld Neutral(t) og miljøvenligt vaskemiddel

Kan I huske i ‘gamle dage’, da Bamseline dansede sig henover blomstermarker og ned i vaskemaskinerne og med syntetiske dufte fik alt tøj og hele hjemmet til at lugte af ‘blomstermark’?

Det kan jeg faktisk næsten ikke. I al fald ikke hjemmefra. Jeg skal ikke kunne sige, at det IKKE er sket, men jeg kan faktisk ikke huske andet end håndsæben der duftede (og dufter) hjemme hos mine forældre.

Hjemme hos os er vi både Svane og Astma/Allergi-mærkede, når det handler om vask, opvask og rengøring. Livrem og seler, måske, men der er virkelig (i mine øjne) ingen grund til at fylde syntetiske og potentielt miljøskadelige og allergifremkaldende stoffer i vores tøj, vores hjem eller på vores tallerkener og kopper.

Når det handler om tøjvask, så bruger vi Neutral, og siden lanceringen af de ALT for smarte vaskekapsler har vi stort set kun brugt dem. Selv min mor er overbevist, og når der er tilbud i Rema1000 eller Netto, lover jeg, at både vi og mine forældre hamstrer! De er jo helt igennem geniale – en kapsel i maskinen, tøj oveni, luk og start. Bum. Ikke noget med at overveje dosering, det hele er klaret smart og koncentreret og med så få fyldstoffer som muligt. (Og nej. Jeg bruger ikke skyllemiddel. Jeg kan seriøst ikke se formålet)

Udover kapslerne (seriøst, prøv dem! De er awesome), har Neutral også skruet op for koncentrationen i det almindelige vaskepulver og ned for størrelsen af emballagen. Det er bedre for miljøet, bl.a. fordi der skal fældes færre træer, og bedre for forbrugerne, der ikke behøver slæbe kæmpekasser med vaskepulver hjem fra supermarkederne. Så skal vi bare lære at putte mindre vaskemiddel i maskinen. For tøjet bliver ikke mere rent jo mere pulver, du hælder i. Faktisk kan for meget pulver sætte sig i det vaskede tøj og give pletter og skjolder.

Nå. Men for nu at komme til sagen, så kan DU vinde en ordentlig omgang miljøvenligt OG effektivt vaskemiddel fra Neutral:

 photo neutralkoncentreret_zps4ddb0e0c.jpg
Du kan vinde 1 x 20 Neutral vaskekapsler til kulørt vask, 1 x Neutral uld/finvask, 1 x Neutral Hvid vask (940 ml), 1 x (ny) Mere koncentreret Stor vask (1,275 kg) og 1 x (ny) Mere koncentreret Kulørt vask (1,248 kg)

Jeg trækker en vinder søndag d. 24.8., og for at være med skal du smide en kommentar til indlægget her – gerne med dit bedste vasketrick. Hvis du følger Østfronten på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ bliver jeg simpelthen så glad, men det er ikke et krav. Bare god karma 😉

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

99 kommentarer

  • Heidi

    Er også STOR fan af vaskekapslerne 🙂 og hamstrer ligeledes når de er at finde på tilbud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamille Parsgaard

    Mit bedste vasketrick må bestemt være et meget fornuftigt et. Tænk dig om når du vasker. Pas på farverne, vask energibetænksomt, fyld maskinen op, tænk på naturen og husk på, at hele verden ikke er så heldig at have rent vand og vaskemaskiner til rådighed.

    Alt i alt, vask med fokus på naturen 🙂

    Jeg bruger selv kun Neutral og elsker at det findes!!

    /Kamille

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sine

    Bedste tips må være klar opvaskemiddel til pletter, sprit til genstridige fedt pletter, vanish til remouladelort på babytøj og eddike til farve bevaring

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma s

    Selvom der ofte står 40 grader på mærkerne i tøjet, vasker jeg det altid ved 30 grader (udover ved undertøj og sokker). Det bliver lige så rent, men er mere skånsomt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nathalie

    Fantastisk konkurrence for en studerene 🙂 !
    Mit bedste råd er at man selvfølgelig skal vaske i Neutral vaskepulver. Det er godt for dit tøj, men også for din hud ! BONUS!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Mit bedste trick må være at smøre pletter ind i opvaskemiddel og lade det virke i 24 timer, inden tøjet vaskes. Det har taget selv de mest genstridige pletter her hos mig :0)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna B

    Mit bedste trick er at sende vasketøjet med mor hjem, men med sådan en præmie, så er det vist på tide at gøre det selv

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    Det kunne da bare være så lækkert at vinde! Jeg krydser I hvert fald finger:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg bruger Neutral i hele huset..øko øko øko sagde damen…men Biospray er dælme en ven i nøden. Græs, vin, blod og andre klamme ting. Det virker sgu – i hvert fald hjemme hos os….så må jeg gå lidt på kompromis med allergien og miljøet ind imellem 🙂
    Og super blog i øvrigt:-) Jeg følger dig troligt på Bloglovin

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mit bedste vasketip, er ikke raketvidenskab – men istedet for at håndvaske sine BH’er, så brug et fin vaskeprogram og en lille bitte smule vaskemiddel 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Mit bedste vasketrick er at sortere tøjet grundigt i farve og grader for at holde tøjet pænt i så lang tid som muligt….

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Jeg har ikke noget lækkert vasketrick, men jeg har til gengæld en kæreste med både allergi og sart hud, så herhjemme vasker vi KUN med neutral. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Herhjemme bruger vi også neutral, så at vinde en masse lækre produkter ville være dejligt!
    – bedste vasketip er opvaskemiddel, til pletter 🙂 en smule opvaskemiddel på pletten, i en pose og luk! Efter 24 timer i vaskemaskinen og pletten er væk.. Jeg får næsten alle pletter af min datters tøj på den måde..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina Baggers Boateng

    Har ikke noget super vaske trick, andet end ikke for meget hverken af vaskepulver eller tøj i maskinen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

    Har aldrig prøvet kapslerne, så det ville være en dejlig præmie at vinde 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai O.

    Åh, vasketricks? Det er godt for maskinen at bruge (anti)kalktabletter (eller, man skal selvfølgelig lige tjekke vandets kalkmængde i området, man bor i) – vi bruger dem til 60 graders vaske og derover. DERUDOVER er det også en god idé at putte bittesmå babystrømper i den der undertøjspose. Ellers kan de snige sig ind i maskines små hemmelige rum, og pludselig lyser der alskens fejlmeddelelser – og så skal man på jagt ;P Ellers har jeg vist ikke nogen særlige råd. Jeg vil vildt gerne prøve der der sæbenødder (man kan købe dem i helsebutikker), så langt er jeg bare ikke kommet endnu. Rom blev ikke bygget på én dag – eller ét år for that matter.

    God aften 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Jeg er stor fan af kapslerne. Har ingen vasketips, men er da glad for at kunne læse en masse blandt kommentarerne her 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det vil jeg da gerne vinde – forstår ikke hvordan vi kan være nødt til at vaske tøj HVER dag og vi er kun 3 stk.. og vaskemaskinen klarer 7 kg:o

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie Bauer-Jensen

    Jeg må også sige vaske ved 30 grader! Når tøjet bliver lige så rent som ved 40 grader, er det da drønsmart 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • åååh det gad jeg god vinde 🙂 jeg kommer tit en skvat eddike i vasketøjets sidste skyl

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia Rotbøl

    Mit bedste tip er motorrens til græspletter og oliepletter på tøjet, man dupper bare en ganske lille smule på pletten, i maskinen og wupti så er den væk 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Jeg (forsøger næsten altid at) huske at vaske dugen med det samme, når gæsterne er taget hjem. Så når pletterne ikke at vokse sig fast. Til gengæld hænger jeg den først op næste formiddag, når rusen har fortaget sig.

    Ville gerne prøve Neutrals vasketabs, men har været lidt for nærig, så det ville være en god præmie herhjemme.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    wow du sælger de kapser godt – jeg hooked! De SKAL prøves! Tak for tip!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne S.

    Jeg er stor tilhænge af vanish, hvis der er kraftige, store pletter!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    Det kunne simpelthen være så skønt.
    Kapslerne har jeg ikke prøvet endnu.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva k

    Den bedste vasketrick… Hm…
    At forbyde manden at vaske tøj :p :p :))) haha nej, at bruge de der blade som fanger overskydende farve i vandet 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betina

    Jeg følger dig alle vegne, kald mig bare stalker 😛

    Mit bedste tip må være at bruge eddike i stedet for skyllemiddel, den er sikkert taget, men det giver dejlig blødt sengetøj og nej det lugter ikke af eddike 🙂

    Vi vasker også kun i neutral og jeg glæder mig til at vi på søndag overtager vores rækkehus så vi ikke længere skal dele maskine med andre der bruger vaskepulver med parfume!

    Jeg har ikke prøvet de der vaskekapsler, men det lyder da som noget jeg skal prøve! Min eneste tanke er om det ikke er meget dyrere?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Som dyreejer (snart tidligere dyreejer) døjer jeg ofte med en del pels på mit tøj. Og hader det. Men fik tricket at man kan putte en gangs klud (you know, dem til babyer) i sammen med tøjet, og så skulle det faktisk samle pels/hår.
    Og så bruger jeg hvid/lys eddike, som jeg synes fjerner lugten ret godt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Føler jeg er all over din blog i dag 🙂
    Nå, men den her vil jeg virkelig gerne vinde. Har to børn på 2 og 4 år, der jævnt tit har beskidt tøj på efter udeleg. Eller aftensmad.

    Bruger altid Neutral (eller Minirisk), men har aldrig prøvet de der kapsler (nu er der så en anledning).

    Bedste vasketip. Brug lagereddike i stedet for skyllemiddel. Det gør tøjet blødt (det lugter ikke, når det bruges i vask) og det “renser” maskinen.
    Til vanvittige og umulige pletter bruger jeg en sjælden gang Vanish (fordi det virker), og det er faktisk svanemærket 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva O.

    Vasketrick: Det svedige (og lugtende) sportstøj, som aldrig rigtigt slipper af med lugten puttes i en blanding af eddike og vand, hvor det ligger og svømmer i en times tid. Derefter vaskes det i vaskemaskinen på normal vis og lugten er væk – meeeget billigere end at bruge den ret pebrede Rodalon, som mange ellers anbefaler 🙂

    God konkurrence i øvrigt! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria R

    Åh det ville jeg gerne vinde 🙂
    Mit bedste vaske tips er at vaske på 30 grader i stedet for 40 grader..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • maibritt j

    mit bedste tip er at bruge de ekstra minutter på at sortere tøjet inden man vasker, Det er bare ikke fedt når en rød sok skal farve hele vasken 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanja Jensen

    Jeg er kæmpe fan af vaskekapsler og hamstre, når de er på tilbud. Neutral er mit foretrukne mærke, da jeg desværre kæmper en del med eksem og deslignende, så denne præmie ville være helt perfekt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betty Jacobsen

    Mit bedste vasketip er at spare på vaskepulver og temperatur. Tænk på miljøet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Har ikke rigtig noget godt vasketrick, kører vist bare standard stilen!:-)

    Jeg har termin d. 24/8 og regner med, at sådan en lille baby skider en hel del, så det ville være møg-dejligt at vinde en omgang vaskemiddel og så især fra Neutral, da baby jo ikke skal have alle mulige kemikalier!:-)

    tak for en skøn blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vaske-kapsler er simpelthen ikke mindre end genialt… man undgår overdosering, hvilket blandt andet betyder, tøjet holder sig pænere længe. 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er med. Bedste vasketrick – fyld vaskemaskinen helt op.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

    Vi vasker som en flok gale, efter vores dreng er startet i dagpleje. Min mand er (det indrømmer han selv) en spade til at dosere vaskemiddel/pulver, så vi har i et stykke tid brugt vaskekapslerne fra Neutral. De er altså bare så smarte! Jeg er også vild med, at vanish har lavet en udgave, der er astma-allergi-mærket, for hvor bliver min unges tøj bare beskidt!!! 🙂 Så, ja kapsler og vanish, det hitter herhjemme.
    Christine

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja tak, med et børnehavebarn står vaskemaskinen stort set aldrig stille. Er pletter meget voldsomme kommer jeg gerne lidt opvaskemiddel på pletten og kommer det plettede stykke tøj i en lufttæt pose indtil jeg vasker, det virker som regel 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja Fuglsang

    Jeg har desværre ingen vasketips 🙁 Men bruger i forvejen Neutral for at mindske brugen af kemikalier osv. i hjemmet, og det i sig selv er vel også et ok tip (?)

    Krydser fingre…!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie B

    Mit bedste trick må være at udnytte ‘håndvaskeprogrammet’ på maskinen lidt mere. Det bruger jeg til både festkjoler, bh’er, alt uld og silke. Skide smart!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina Jensen

    Mit bedste vasketip er vasketabs. Det er simpelthen genialt! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • kjerstine larsen

    Vanish er fantastisk til pletter 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe Bille

    Mit bedste vasketrick er at undlade skyllemiddel – det belaster miljøet. Man kan med fordel bruge eddike i stedet. Det blødgør tøjet og det lugter ikke, når tøjet først er vasket (selv om man skulle tro det)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie Jensen

    Biotek pletfjerningsspray er uundværlig med tre små børn i huset. Kan fjerne pletter efter tøjet er vasket 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte

    I do 30 – sænk temperaturen og hjælp klimaet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Kun at vaske, når tøjet er beskidt og trænger. Shit jeg kunne have sparet min mor og naturen for meget vasketøj, hvis jeg havde tænkt på det som hjemmeboende.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Jeg vil meget gerne vinde en ordentlig røvfuld vaskemiddel, eftersom jeg for første gang får min egen vaskemaskine om 25 dage 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fantastisk præmie, dejligt for en studerende, hvor vaskemiddel er ret dyrt.. Dog bruger vi altid Neutral, da det er godt hvor miljø og hud. Derudover vaskes det meste herhjemme på 30 grader, i stedet for 40 grader 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla A

    Det ville være virkelig dejligt at vinde – specielt, når man er på SU og ikke altid har råd til at købe de mærker, man helst vil. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Falkberg

    Kære Østfronten

    Først og fremmest; tak for at blogge om et vigtigt og for alle væsentligt emne: vores kroppe, vores helbred og vores klode.

    Mine tre bedste vaskeråd:

    1. Luft dit tøj i stedet for at vaske det. Når vi fx har vært til fest og vores tøj lugter af røg, er det rigeligt at lufte tøjet et par timer i den friske luft – luften fjerner lugt-bakterier.
    2. Vask på 50, 40 og 30 grader. Med mindre vi taler karklude og beskidt sengetøj/håndklæder er 50/40 grader rigeligt. Prøv evt vaskepulver til koldvask. På den måde sparer du betragteligt på el-regningen.
    3. Brug eddike i stedet for skyllemiddel. Ofte bruger jeg slet ingenting. Men en spiseskefuld eddike gør tøjet dejlig blødt. Bonus: du afkalker maskinen!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophie

    Mit bedste vasketip er at vaske tøjet på 30 grader i stedet for 40 grader og altid at fylde maskinen helt op – det er mest skånsomt for miljøet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

    Dejlig konkurrence, vi er store fans af neutral herhjemme! Og af tøj, der lufttørrer på altanen, så regnen må gerne holde en pause nu 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vasker altid ved 30 grader (udover undertøj og sengetøj). Det bliver lige så rent som ved højere grader, men er mere skånsomt for tøjet og miljøet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Ørum

    Eddike i stedet for skyllemiddel og vask aldrig på 95..!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mit bedste vaskeråd går til dem, der har husdyr, og som også er plaget af, at dyrene igen fælder..

    Put et par engangsvaskeklude (dem af skum) ind i vaskemaskinen og/eller en grydesvamp. Det fjerner ikke alle hårene, men det tager det værste OG skåner vaskemaskinen for forstoppelse. :-))

    Kh Helle – garnkoglen

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alberte Lynggaard

    Jeg har næsten lige fået en vaskemaskine, og må indrømme, at jeg er ret så dårlig til at vaske tøj! Nå men håber at øvelse gør mester 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jimmy

    Svedlugt fra træningstøj kan fjernes med almindeligt lagereddike. Væd svedpletterne med eddike og lad det virke 5 minutter og vask det så. Smid gerne eddike med i maskinen – det virker som skyllemiddel og afkalker maskinen i sammen omgang.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte Irene

    Bedste tip:
    Ved nyt tøj. Vask alene – sammen med aflagt hvid bomuldssok. Så ser man hurtigt, om der er overskudsfarve i eller om den kan vaskes sammen med andet 2. gang.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linda D.

    Vasker altid på 30 grader, og bruger oftest kun den halve dosis vaskemiddel. Tøjet er jo ikke snavset efter en dag på kontor…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla L.

    Mit bedste vasketrick må også være brug opvaskemiddel mod pletter på tøjet. Selvom det er nævnt nogle gange før, men det virker!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

    Vi er også fans af neutral – ingen grund til at give parfumeallerigien videre til junior hvis det kan undgås 🙂 Har en på halvandet med meget sart hud, kunne aldrig drømme om at vaske hendes tøj med parfume.

    Bedste vasketrick herfra: køb en vaskemaskine med et godt skåneprogram. Jeg er stor fan af silke og cashmere – men jeg har simpelthen ikke timer i døgnet til at vaske den slags i hånden/sende det til rens. Og skånevasken klarer det fint.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • TineK

    Ja tak til deltagelse i konkurrencen!

    Mit bedste og uundværlige tip er altid at smide et par (ubrugte) skumklude med tøjet i maskinen. De “suger” overskydende farve, hvilket gør, at man ikke behøver at være heeelt så striks med at få det sorteret i de rigtige farver. Smart, ikk’?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Jeg er med dig hele vejen rundt 🙂
    Jeg elsker kapslerne. Det er simpelthen så enkelt, genialt og nemt.. Lige noget for en stresset mor..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • marianne lykke nielsen

    perfekt præmie for vaskemiddelspanden
    er tom for uha der blive vasket

    herhjemme med en lille kravle-pige som elsker makrel:)’

    marianne.lykke@gmail.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Vi vasker aldrig tøjet i sæbe med duft. Kan ikke fordrage det. Mit bedste råd må være at vaske ved 30 grader når det er muligt og ikke vaske tøj der ikke trænger.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kiki hindhede

    Fyld maskinen, vask ikke på så høje grader og så ud i det fri når det skal tørre 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva B

    O så skøn en gevinst. Elsker Neutral, og har brugt det ihvertfald de sidste 15 år. Har stor respekt for allergi, både fagligt som uddannet sygeplejerske, hvor jeg har oplevet en kollega blive så allergisk af latexhandsker, at det i dag er forbundet m livsfare for hende at gå ind et sygehus. Man kan selvfølgelig give diverse medicin inden, hvis hun skulle blive syg. Også privat har flere udviklet allergi af deodoranter, så watch out! Bedste vaskeråd er at holde din vaskemaskine supertrendy, og så køre en 90 grader en gang om måneden, for at rense for bakterier. Alle de koldtvandsvaske er besparede for miljøet, men der kan køre en hel afføringsgrød af colibakterier i din maskine iflg Tænks undersøgelser. Hold Statens Husholdningsråds anbefalinger mht vasketemperaturer….

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • gosia j.

    Super konkurrence!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Senia

    Feedt! Nå men mit bedste trick er at bruge afspændingsmiddel på genstridige pletter, når opvaskemiddel ikke tænkes at være nok 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Yay det vil jeg gerne vinde. Mit bedste vasketrick er at lade manden gøre det. Hr. F er virkelig en ørn til at sortere, hænge og gøre ved. <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Monica Figgé Jensen

    Det ville være dejligt at vinde 🙂 Mit bedste vasketrick er egentligt min mors 🙂 Jeg har købt de der Dr. Beckmann colour and dirt collector, fordi jeg regnede med, at alt det nye babytøj ville smitte af med overskydende farve. De virker fint til at suge farve, men føj hvor er de dyre. Så kunne min mor der har introduceret mig til dem fortælle mig, at de skumvaskeklude man kan købe, som oftest står ved babyprodukterne er lige så gode til at tage det overskydende farve 🙂 De er billige og du får mange i en pakke. Så her er det slut med dyre produkter.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • mette Kristensen

    Et af mine bedste tip er at blande lidt vanish i når man vasker. Vi bruger neutral herhjemme og så bruger jeg pletfjerner fra vanish, både i spray og pulverform, afhænger lidt af pletterne på min datters tøj.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Uh, det vil jeg gerne vinde. Herhjemme vasker vi også kun med Neutral.
    Jeg bruger ganske almindelig lagereddike i stedet for skyllemiddel. Det er bedre for miljøet og koster ingenting.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina K

    Jeg elsker Neutral, så jeg krydser fingre:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Jørgensen

    Vaskekapsler er også et stort hit herhjemme!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia B.

    Har brugt neutral i mange år, men har endnu ikke prøvet vaskekapslerne, det må jeg vist hellere 😉
    Mit vasketip er så nemt som at vaske efter farve og de anviste grade, så forbliver tøjet flot. Fik engang et kompliment for min flotte hvide vask af en gammel husmor, smiler stadig ved tanken her godt 10 år efter 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kunne godt bruge noget rent tøj, he he! Følger på Instagram! Knus Caroline / unwritten@live.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa Tschammer

    Mit bedste råd er at huske at vaske strømper og håndklæder på varm vask, så alt skidt og møg kommer af 🙂 mens alt andet tøj skal vaskes på 30 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarah skytte

    Hvis man er uheldig med en fedtplet, så opvaskemiddel på, lad ligge natten over og derefter vask som vanligt :o)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine K

    mit bedste trick hedder vist vanish – jeg har kunnet fjerne stort set alle slags pletter med det 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helena

    Krydser fingre!
    Og så må mit bedste råd være at vaske mere sarte stykker tøj i hånden. så holder de altså bare længere 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Daniella Lind

    Mit bedste tip, må vist være: Doser vaskemiddel korrekt, vask alm. snavset tøj ved 30 grader, drop tørretumbleren og brug eddike i stedet for skyllemiddel 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lis Vinter

    Jeg har tre drenge og beskidte bukser med olie og græs m m har jeg klaret med opvaskemiddel på pletterne et stykke tid før vaske.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natacha Mow

    Mit bedste trick er at putte en lille smule opvaskemiddel på pletter og lade tøjet ligge lidt, inden det bliver vasket

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

    Mit bedste vasketrick er nævnt af andre i kommentarerne – måske fordi det virkelig er et godt 😉 Men eddike og vand kan fjerne lugt fra tøjet og svedpletter på hvidt tøj, hvis man ligger det lidt i blød inden det vaskes. Samtidig afkalker eddike også vaskemaskinen. What’s not to like? 🙂
    Og så lige tak for en interessant blog. Hjemme hos mig har vi næsten også lige haft julesnakken. Det var dog ikke alle i familien som tog det let, at vi valgte at holde vores egen jul, så håber det vil gå lettere for jer 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Åh, Tine! Hvor ærgerligt, at julesnakken ikke bare gik gnidningsfrit! Men godt for jer, at I har taget den beslutning, der er rigtig for jer!
      Heldigvis har modtagelsen været rigtig god so far, men vi mangler lige de sidste tilbagemeldinger endnu. (Og så tak for roserne, i øvrigt. Det bliver jeg så glad for)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette Dahl Povlsen

    opvaskemiddel virker på rigtig mange pletter

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joyce

    Nøj, en velkommen præmie i vores hus.
    Vasketricks… hmmm… Lad IKKE manden sortere. Hvis der står at tøjet ikke tåler klorblegning… så er det korrekt. Lad barnet spise nøgent, hvis temperaturen tillader det 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne H

    Mit bedste vasketip er, at bruge Minus Kalk ved hver vask. På den måde kan man her i København bruge halv dosis vaskemideel, da det skal dosseres som ved blødt vand. Det er bedre miljøet, økonomien og vaskemaskinen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ane

    Jeg har en datter, der fylder 3 uger på mandag og herhjemme bruger vi kun svanemærket og astma-allergi mærket sæbe. Jeg kan dog komme langt med danskvand, når det drejer sig om pletter. Det fungerer nærmest som universalmiddel. Bare ikke i vaskemaskinen, så en ordentlig røvfuld neutral ville gøre underværker, for jeg har da heller aldrig vasket så meget og så ofte i mit liv før lillepigen kom til verden.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette A

    Mit vigtigste vasetricks er allergi venlig svanemærket vaskepulver!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorte Slouborg

    Godt vaskepulver..!!! 🙂 Fedtpletter og lign.: Kom opvaskemiddel på pletten, ned i en plastpose, luk god til, – og vask den i vaskemaskine næste dag. Vupti, – pletten er væk 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Uh det vil jeg gerne vinde- er nybagt mor og vasker tøj, bleer osv. konstant!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Munch Burski

    Som nybagt mor har de enormt mange vaske af babytøj og stofbleer gjort sit indtog i husstanden. Derfor ku det da være alt for dejligt med et ordentligt tilskud af vaskemiddel! Især fordi jeg nok må indrømme at jeg aldrig har købt andet end det almindelige fra neutral til hvidvask, som jeg (undskyld mor) bruger til alt….nok i grunden ikke så smart, men jeg har bare ikke prøvet at købe hverken kapsler, uld vask, kulørt osv…så måske mine tøjvaske vaner trænger til at blive voksne 🙂 bedste vasketip er at gnide pletter med almindelig opvaskemiddel og ligge i en pose inden vask…det tager stort set alt. Undskyld for det enormt lange svar 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Øv, har ingen super vasketricks, men er da blevet en del klogere af at læse kommentarerne her 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thea

    Jeg kan ikke tåle skyllemiddel, så jeg bruger eddike, når jeg vasker håndklæder. Og så bruger jeg opvaskemiddel uden farve til pletter.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Bdste vasketip må være at bruge eddike istedet for skyllemiddel….rense vaskemaskinen for kalk og holder tøjet blødt samtidig.
    Mvh
    Trine

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • anne sophie Søndergaard

    En gang imellem smider jeg en opvasketab ind i maskinen og kører et program på 90 grader for at rense maskinen for bakterierog snavs. Nemt og billigt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Broken record-syndrome