'Stay-cation' - sommerferie under hjemlige himmelstrøg

Hvori jeg lærer noget nyt om snaps

 photo DSC_0048_zpsf88b2c71.jpg
 photo DSC_0041_zpsce141294.jpg
 photo DSC_0040_zps25cc516b.jpg

Forleden var jeg inviteret forbi Nimbs hyggelige vinotek af Brøndum for at lære lidt om snaps – og særligt om kryddersnaps. Og lad mig bare sige, at jeg var skeptisk, for jeg kan ikke lide snaps. For mig har snaps altid været et mere eller mindre tvungent onde til diverse jule- og påskefrokoster. Et som jeg som regel har undgået, bortset fra damejulefrokost med min farmor, som havde skænket 3 glas af klar Brøndum og sat dem på køl forinden min søster og jeg kom.

Men mine tvivl blev i den grad gjort til skamme, for snaps er ikke bare snaps. Kokken og kogebogsforfatteren Rasmus Leck Fischer fortalte om de mange muligheder, dråberne rummer for forskellige smage, og vi fik lejlighed for at prøvesmage forskellige typer med nordiske bær, krydderurter og krydderier – og den lækreste Shaken Timiandaiquiri, og jeg bliver nødt til at lave en timiansnaps selv for at kunne mixe sommerens muligvis lækreste drink. Vi fik også en masse spændende tips til fotografering af særligt glas og flasker (modlys er kodeordet) af fotograf Flemming Gernyx, og jeg skal klart til at lege mere med mit kameras indstillinger.

Efter smagsprøverne fik vi lov at lave vores egne kryddersnapse under kyndig vejledning, og jeg glæder mig til at kunne byde på tøset hindbærsnaps (jeg tænker som base i en skinny snapse-bitch) i sensommeren og en sødmefuld snaps på umodne pærer og karamelbrud henover efteråret.

Jeg anede ikke, at der var så mange muligheder for at skabe spændende smag og være kreativ – eller at kryddersnaps var så relativt let at gå til. Jeg tror næppe, jeg bliver den største fan af Brøndums kommensnaps som base, mens den klare snaps lader til at være perfekt til de lette, frugtige snapse, som kan fungere i drinks eller som avec. Under alle omstændigheder er mine øjne i den grad blevet åbnet for en helt ny verden, og i disse tider, hvor vi alle fiser rundt efter ramsløg og hyldeblomster, så er det da oplagt at smide lidt af naturens velsmag i et latterligt simpelt gør-det-selv projekt som kryddersnaps. Eneste minus er ventetiden, der kan være i flere måneder. Men hey. Hvor overskudsagtig kommer du ikke til at virke til julefrokosten, når du serverer den snaps, du laver nu? Hvor let har det lov at være.

Hvis du er fristet, så kan jeg varmt anbefale at lure i bogen ‘Snaps – naturen paa flaske’ som er både lækker og med masser af opdaterede og inspirerende opskrifter, der passer til en anden målgruppe end din onkel-morfar og det store, kolde bord.

Og ja, jeg ved godt, det blev lidt en salgstale, men jeg blev virkeligt inspireret og fik blod på tanden til at give mig i kast med at snapse. På den fede måde.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

'Stay-cation' - sommerferie under hjemlige himmelstrøg