Julestue #2

Julestue #3

Eftersom det er fredag, er det tid til drinkssiden af julestuen. Her skal det handle om en særlig drink, der kan få enhver snapse-hader omvendt. Jeg er et levende bevis.

Ingen julestue uden lækkerier til ganen, og vi forsøger hvert år at forny os lidt. I år havde vi en masse snaps, så vi skar ned på glögg’en og skruede op for ‘livets vand’.

For et par somre siden blev jeg introduceret for kryddersnaps og blev dermed omvendt fra at korse mig ved tanken om at drikke snaps. Måske tænker du (også) at snaps er noget krads kommen-stads, der med rynket næse skal kyles iskoldt gennem ganen under julefrokostens silderetter. Næ nej. Snaps kan meget mere end det. Heriblandt smage både lækkert og frisk. Jeg vil vove den påstand, at vores gæster også blev fans af den drink, der gjorde mig til snapsefan. (Og så vil jeg i øvrigt varmt anbefale Rasmus Leck Fischers bog ‘Snaps‘, hvis man skulle have lyst til at give sig i kast med sine egne kryddersnapse)

shaken timian daiquiri

Shaken timian daiquiri
Det kræver lidt forberedelse, men er det hele værd.

Først og fremmest kræver denne drink en timiansnaps. Det er slet ikke svært at lave. Du skal bruge en klar flaske Brøndum og to håndfulde timianblomster. Læg timianblomsterne i en ren patentflaske og hæld snaps over. Nu skal snapsen minimum trække 1-2 måneder, men den kan sagtens stå et godt år også.

Ingredienser
5 cl timiansnaps
2 cl limesaft
2 cl sukkersirup
1 kvist frisk timian
isterninger

Sukkerlagen koges af 300 g sukker og 2 dl vand. Kog til sukkerkrystallerne er opløst – hæld på en ren flaske og køl ned.
Vi pressede også lime på forhånd og hældte saften på flaske – det gør drinksfremstillingen noget lettere.

Ryst isterninger, timiansnaps, limesaft og sukkersirup i en shaker. Server strakt i et frossent (eller koldt) martiniglas og pynt med lidt frisk timian på kanten. Enjoy!

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

2 kommentarer

 • Sofie

  Tal lige om at være trist over egen ammesituation, da den drink blive rost til skyerne igen og igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Well, man KAN jo lave en kvart drink og drikke lige efter endt amning 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julestue #2