Spis dansk, for pokker! (Lidt inspiration til sommermad)

‘Stay-cation’ – sommerferie under hjemlige himmelstrøg

… og så noget med en vinder af nogle tandbørster. Men det må du læse med helt til sidst for at finde!

Kæreste fik sommerferie i går, og sluttede skoleåret med et brag af en lærerfest, der har efterladt ham noget kvæstet i dag – de startede med drinks kl. 13 og han var hjemme omkring 2.30 i nat. Så i dag har vi taget den med ro. Bean og jeg startede stille (jeg havde nemlig også fået en smule alkohol i snapse-form i går. Mere om det senere) med havregrød efterfulgt af læse-session i sofaen inden vi gik en halvlang tur efter chokoladecroissanter og hilste på en masse, store snegle på vejen hjem.

Både far og barn sov middagslur, mens jeg gik amok i køkkenet og fik ryddet op og ud i skuffer og på hylder. Åhr, MAND, det føles godt at få gjort sådan noget. I eftermiddags trillede vi ind til Kongens Have for at se årets første marionetteater-forestilling. Der var fulde huse og glade børn – Bean var også helt opslugt, og jeg glæder mig til fra nu af at introducere hende for mere teater og for Cinematekets børnebio engang efter sommerferien. Marionetteatret er i øvrigt et vanvittigt flot kulturtilbud til byens mindste – forestillingerne er daglige kl. 14 og 15 (undtagen mandag), og det er ganske gratis.

‘Hjemlig’ hygge som i dag kommer til at tegne sommeren 2014 for os. I modsætning til sidste år, har jeg i år bare et par ugers ferie (taget ud af sølle 24 i indeværende ferieår!), og det har ikke lige kunnet passe med at finde et sted, vi begge brændte for, til en pris, der gav mening inden for de to uger. Vi overvejer et gensyn med Berlin senere på året. Det var fantastisk sidste år – men for nu bliver vi inden for landets grænser i år. Mest her på Østerbro, men vi laver også lidt afstikkere til forskellige dele af provinsen.

Det føles faktisk lidt mærkeligt ikke at skulle sådan ‘rigtigt’ på ferie, men ikke nødvendigvis på en dårlig måde. (I øvrigt skal jeg en lille tur til Spanien i sensommeren, men det har ikke noget med hverken Bean eller Kæreste at gøre. Meget mere om det senere) Det er absolut budgetvenligt, og jeg satser på, at vi formår at komme helt ned i tempo og bare nyde at have tid alle tre sammen i en længere periode.

Forstå mig ret. Jeg elsker at rejse, og jeg ser så meget frem til at opleve hele verden med Bean. Men måske er det ok, at vi venter lidt til hun kan mere selv. Kan huske mere. Kan forstå mere. Og der er jo rigeligt oplevelser inden for vores eget, lille land.

 photo DSC_0051_zpsde19f914.jpg
 photo DSC_0055_zpsfff81038.jpg
 photo DSC_00582_zpsd0279083.jpg
Et styk meget optaget Bean og et skud fra Marionetteaterets forestilling i Kongens Have. Det er bestemt ikke sidste gang, vi er der forbi i løbet af denne sommer. Perfekt, i øvrigt, at der er en legeplads lige om hjørnet når showet er slut – så kan man få løbet krudt af og udfordre sin motorik! Bean har jakke fra Wheat på (fra sidste sommers udsalg), glimmerbukser fra Petit by Sofie Schnoor og nye sandaler fra Angulus i str 24 (!) som farmor var så dejlig at købe på et vanvittigt godt tilbud i Esbjerg.

Tak for alle jeres mange, gode råd til tandbørstning – og for et par nye tandbørstesange! (Og til Jordan for at sponsorere præmien) Hvis du hedder Tina, så tjek lige din mail. Du har nemlig vundet tandbørster til hele familien for rådet om tandbørste-tyggetabletter fra apoteket, der viser, hvor man har glemt at børste – og giver lyserød tunge! Dem er jeg blevet vildt fristet af at prøve selv! (Hvis jeg gør, lover jeg, der kommer et billede op på Instagram)

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

2 kommentarer

 • I er mere end velkomne til at komme til Kulhuse og lege i haven, vi får jo KONGE vejr ik!? Siger hende der i år også skal være “hjemme” 🙂 Og ps. hvor dejligt at du også skal med til Spanien, det bliver altså bare så spændende, jeg glæder mig meget 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det kunne være så hyggeligt Michala! Jeg glæder mig så meget – men det bliver også første gang jeg er så længe væk fra min lille familie 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spis dansk, for pokker! (Lidt inspiration til sommermad)