Øremærkning - nu med barsel

Hånden på hjertet

Sikken en uro, der er i den lille krop i øjeblikket. Beans, forstås. Ikke min.

Hun møvler og bøfler og bumler og tumler. Både når hun er vågen og når hun skal falde i søvn. Og når hun sover.

Særligt det med at falde i søvn er blevet et issue (igen-igen), for det er mere end almindeligt svært for vores lille pige at overgive sig til søvnen i øjeblikket. Også selvom hun er helt utroligt træt og egentlig gerne vil sove. For benene spjætter, armene basker og den lille krop vender og drejer sig og rejser sig op i sengen.

Derfor er vi nødt til at sidde ved siden af hende, men en hånd placeret på hendes brystkasse, indtil hun falder i søvn. Hvilket varer 20-30 minutter, hvis man sidder der hele tiden. Jeg ved ikke, hvor længe det ville tage hvis hun bare selv skulle falde til ro, ligesom vi har gjort tidligere.

For efter en halv times konstant gåen frem og tilbage for at vende råbende Bean om på maven/ligge hende ned, så giver vi op og lægger hånden på hjertet…

… og satser på, at det er en fase, og at hun vender tilbage til at falde i søvn selv, når kroppen bliver lidt mere rolig.

For det påvirker også dags- og nattesøvnen, det dér mosleri. Formiddagsluren er vildt lang, hvis den overskrider 45 minutter, og lander i stedet de fleste dage på en halv time. Middagsluren i barnevognen bliver som regel 90-120 minutter, men de sidste par dage har Bean grædt og grædt inden hun faldt i søvn. Om natten aner vi ikke, hvad vi skal forvente. Af og til er det fantastiske nætter med en enkelt gang ‘sut-i-mund’ kl. 23 og så amning kl. 03 og kl. 05.30 og sove til kl. 07. I nat var vi nærmest alle vågne (og den mindste af os græd ret konstant) fra kl. 01.20-03 og resultatet i dag er en pylret Bean og en underskudsramt far. Moren er efterhånden ret immun over for barnets sove(u)vaner.

Gode råd modtages gerne, hvis I skulle ligge inde med sådanne til en str. knap 9 måneder, der kravler og rejser sig op ad alt.

2 kommentarer

  • Hmmm, nej, desværre. Ville ellers gerne bytte med gode råd til snotramt knap 2 måneder der grøffer, møffer, slår sig selv i hovedet og sparker dynen af fordi næsen driller. Hvem fanden var det også der fik den gode ide at få et spædbarn om vinteren?Men hvis jeg skulle lade som om jeg var klog ville jeg nok messe "fase fase fase" og beholde hånden på hjertet når der skal soves (og en halv time? Det er da vel ikke så slemt)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nåhr, snot er så træls! Vi har haft god brug af at hæve hovedgærdet på Beans seng ca 10-15 cm og ellers brugt apotekets saltvands-næsedråber inden putning når hun har været snottet. God bedring til Gryntegrisen.Nej, 30 min er ikke så slemt, men når man har haft et par måneder, hvor barnet stort set klarede det selv, så virker det pludselig som lang tid!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øremærkning - nu med barsel