Gør-det-selv julegave

Søvn… eller det, der ligner

Alle dem, der kender de hemmelige tricks til at få babyer til at sove bedre om natten – speak up!

Det er SLET ikke, fordi jeg på nuværende tidspunkt forventer at kunne sove en hel nat uden afbrydelser. Eller at Bean skal sove fra 19-7.

Det ville bare være så dejligt med mere end 3 timers sammenhængende søvn (på en god nat).

Pt. ser en aften/nat nemlig således ud:

Kl. 19.15-19.45 (afhængigt af dagsform og -søvn): Putning

Kl. 23ish: Bean græder. Meget. (Men er ikke sulten – i al fald har det max været et par sug i mælkemaskinen, før hun falder til ro)

Kl. 24ish: Bean vågner og spiser. Det sker ret fredeligt – Kæreste sover videre.

Kl. 01.30ish: Bean vågner og mosler. Skal som regel have sutten igen og med ‘håndspålæggelse’ og ‘schyyyy’ overtages til at sove videre. Kæreste opdager som regel ikke denne opvågning.

Kl. 03ish: Bean vågner og græder. Ikke sulten – jf. kl. 23.

Kl. 04.20ish: Bean vågner og spiser. Bruger en del mosletid med ‘schyyy’ og holde hånd på at falde i søvn igen. Kæreste sover som regel også igennem her.

Kl. 05.30ish: Bean vågner og mosler. Får måske lidt mad og kommer over imellem Kæreste og mig i halvandenmandssengen. (Gæt hvem der ender med at have allermindst plads af alle?)

Et sted mellem 06.30-07.30 vågner Bean og dagen starter med 5 minutters hyggesnak i sengen inden det er tid til skiftning og dagens øvrige gøremål.

… det, der kunne være MEGAdejligt, var at undgå de der grædeture midt om natten. Og at Bean fx bare sov mellem de to amninger. Dvs. fra midnat til (meget) tidlig morgen. Så jeg kunne sove helt op til 4,5 time i streg.

Gode råd. Nu.

I øvrigt synes jeg, det er SÅ dejligt for alle dem, der har børn med kæmpe sovehjerter. Virkelig. Jeg orker bare ikke altid at høre om, at I sover 10 timer hjemme hos jer. Når jeg selv er blevet vækket en gang i timen mellem 23-05.

9 kommentarer

 • Jeg vil også godt høre alle rådene. Jeg HADER ikke at få sovet, så jeg ved bare Nye Baby bliver sådan en der holder (skrige)fest hele natten – jvf. Murphys lov.Men jeg tænker… måske du skulle sparke til Kæreste, og det så var ham der tog de der opvågninger hvor hun ikke skal have mad? Så får du (måske) sovet lidt mere/bedre og Bean får ikke mulighed for at hyggesutte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhh det er så svært at regne ud, hvad man skal gøre.. men hvis hun ikke er sulten, der ved mellemvågningerne, så prøv at lade være med at lægge hende til. Se om ikke hun kan falde til ro på anden vis. Ved at putte, nusse og gøre det trygt, roligt og rart. På den måde er hun 100% sulten, når hun vågner og så skal spise. Og dermed sover hun måske de 3 timer som et søvninterval tager. Sover hun i Jeres soveværelse? For her har det gjort en ret stor forskel at rykke babyerne ud. Så de godt kunne vågne lidt uden at jeg vågnede. bare ind i stuen eller noget… Der er jo mange forskellige måder at gøre det på, men jeg har gjort sådan med mine to, at jeg har arbejdet hårdt på at lære dem at falde i søvn selv. Og det er ved puttetid. Når de var trætte lagde jeg dem i seng. Ammede dem først men lagde dem inden de faldt i søvn. Det tager en uges tid at lære dem ikke at sprælle rundt, når de så bliver lagt. Køb evt en varme-dunk eller -pude så du kan varme sengen/vuggen/liften op inde du lægger hende i den..Så hun ikke skal gå fra varm favn til kold seng. Og med "lære at flde i søvn selv" mener jeg ikke græde sig i søvn. Bare at de skal ligge selv. og vide at man kommer hvis der er brug for det, men at de ellers skal være alene i deres dejlige seng. Nå. Det blev meget langt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I feel your pain. Vi havde også en lang periode, hvor Mini Tvitten vågnede på samme måde som Bean. Og det hjalp først rigtigt, da C var den, der tog hende imellem amningerne, så hun ikke forbandt opvågningen med ammetid men i stedet kunne nøjes med at få sutten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hmmmm. Hvor gammel er det nu bette Bean er? Sådan ca 5.5 mdr. eller deromkring, ing? Jeg tænker flere ting. Vi har haft stor success med et slumremåltid – dvs. når jeg gik i seng kl. 22.agtigt – fik twinsene (og også den store prinsesse) en tår at sove på mens de sov. Så fik jeg 'nattero' til kl. 2-3 stykker, for jeg slap for ammetåren kl. 24 (hvor jeg sådan cirka sover mega dybt). Samtidig tænker jeg, at du gør det helt rigtige ved at trøste/nusse hende i søvn igen. Måske kan far komme på banen en weekend og være den der giver sut, så lugter der ikke af mælk? Men det er jo meget afhængig af hvor gammel Bean er, og om hun spiser grød? For det lyder ikke somom du har gang i ingen mælk om natten? Jeg tænker – måske lige som PernilleW, at Bean skal lære, at opvågning ikke altid er mælk, og at køkkenet har lukket mellem et eller andet som du nu beslutter dig for. Så opvågning på den måde blir sut-tid, og ikke spisetid…Det blev lidt langt – kh. S.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • … efterhånden kommer hun kun op, når jeg på uret kan se, det er tid til spisning. Og det dér med at komme på arbejde trumfer barsels-hjemmetid i hverdagen ift. nattevækning. Af og til går jeg ind i stuen i de tidlige morgentimer og sover uforstyrret på sofaen. Krydser fingre for at Nye Baby får et kæmpe sovehjerte 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det med varmedunken var faktisk en rigtig god idé! Det skal vi have fat i. Putning foregår nogenlunde som du skriver; et fast putteritual, spisning til man er ret træt i det, og så lægges i seng mens man er vågen. Af og til har vi ramt timingen helt perfekt og så sover hun efter 5 minutter. Andre gange går der over en halv time. Af og til bliver hun vred og ked af det. Så holder vi hånd og nusser indtil hun er faldet til ro.Så efterhånden er putningen på plads (agtigt). Jeg er ikke helt klar til at hun flytter for sig selv, kan jeg mærke. Måske fordi det bliver mere anstrengende at skulle ind i et andet rum og amme/trøste. Vi har aftalt at spisestuen bliver forvandlet til børneværelse efter nytår. Men der er givetvis en pointe i, at vi forstyrrer hinanden begge veje.Tak for input!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hmm. Det kunne være vi skulle prøve. Kæreste er bare på I.N.G.E.N. måde natteduelig. Og skal på arbejde. Men 'if it works'… Hun bliver efterhånden kun ammet midnat, midt på natten og morgen – det øvrige er bortskåret eftersom hun viste sig ikke at være sulten i virkeligheden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for input. Hun bliver et halvt år (SHIIIIT!) lige om lidt. Som i: på tirsdag. Kunne være man skulle prøve det der slumremåltid… Det tror jeg, jeg tester henover weekenden.Hun bliver ikke taget op imellem spisningerne, men nu er der flere, der har sagt at det er en far-tjans, så måske Kæreste og mig skulle tage en snak om procedure fremover. Hun spiser grød – fordelt over dagen bliver det omkring 1 dl, tror jeg. Så hun har brug for lidt natmad lidt endnu. Dog tænker jeg, at hun om 1-2 uger skal vænnes af med at spise midt om natten, så det kun er sen aften/midnat og morgen. Den tid, den glæde…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • – og velkommen til, forresten 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gør-det-selv julegave