Fødselsdags-overraskelse nr. 1: Der er noget, jeg ikke har fortalt

Fødselsdags-overraskelse nr. 2: VIND 700 DKK TIL NAME IT

Hvor mange af jer havde mon en mistanke om dagens første overraskelse?, kom jeg til at tænke på…

Og i forlængelse af det (og eftersom vi stadig har gennemscanningen til gode): Hvor mange af jer valgte at kende barnets køn – eller at holde det som en overraskelse for alle? Inklusive jer selv.

Med Bean var der ingen tvivl (og jeg forestillede mig ærligt talt ikke på noget tidspunkt i løbet af graviditeten, at hun kunne være andet end en pige). Jonas og jeg gennemskuede kønnet, før scanningssygeplejersken fortalte os, at det var en lille pige, vi ventede. Om vi finder ud af det denne gang, lader vi scanningen vise.

Denne gang er det på en eller anden måde ikke så vigtigt for mig (siger jeg og mavefornemmelsen nu. Lad os nu se, om der ikke alligevel gemmer sig en præference i min underbevidsthed), og i Strut synes jeg, at der efterhånden er flere, der bevidst fravælger at kende barnets køn på forhånd. Ikke mindst for at undgå kønsstereotypisering på forhånd, kommentarer om raske drenge og søde piger – og en hel garderobe i blå eller lyserød. Du kan læse mere om det, der føles som en let voksende tendens (lidt ligesom hjemmefødsler, men mere om det en anden gang!) om få tips til, hvordan du kan shoppe kønsneutralt uden at det bliver kedeligt lige HER

neutral baby

Det er fra Name It’s nyeste tiltag, onlinemagasinet Inspired by Kids, som jeg synes er vildt lækkert opbygget.

I magasinet kan du i øvrigt også læse en masse inspirerende idéer til storbyferier med (små) børn; noget, vi er varme fortalere for. Jeg ved, at mange er glade for resort-ferier i forskellig form, men jeg får personligt knopper bare ved tanken om en tur til Lalandia eller charterture med indbygget børneguide, og så er det skønt med gode input til ferier der tilgodeser både legesyge børn og deres kulturhungrende voksne.

Nå. For nu at vende tilbage til det dér med garderober, så er det jo uHYRlige mængder af tøj, små børn vokser ud af og ind i på ingen tid, og dagens anden overraskelse er et tilskud til børnevenlig shopping. Det er til jer fra mig og fra Name It.

En af jer kan nemlig vinde et gavekort på 700 DKK til nameit.com

 • For at deltage i konkurrencen, skal du smide mig et link med noget, DU synes er spændende at læse hos Inspired by Kids – eller skrive om, hvad DU synes, der mangler noget om.

Jeg finder en (heldig!) vinder d. 16. marts

(Indlægget er lavet i samarbejde med Name It, men indhold, holdninger og ord er som altid mine egne)

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

65 kommentarer

 • Sikke en dejlig konkurrence 🙂

  Og så fint, nyt online magasin!
  Jeg er lidt af en madnørd, så mine øjne fandt hurtigt vej til deres mad-sektion 😉 Her kan man få inspiration til snacks til ulvetimen,madpakker og en masse andet ser det ud til – lige noget for mig:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej og tillykke med bpde fødselsdag og familieforøgelse 🙂

  Vi kendte ikke kønnet på vores baby da han kom til verden for tre måneder siden. Det er svært at sætte fingeren på, men det føltes bare mest rigtigt for mig. (/os) Det hele bliver hurtigt så ‘personligt’ med køn, navn og 3D-scanninger – super fint for de som har lyst til at det skal være sådan, men det kunne jeg bare ikke rumme.

  Jeg skimmede hurtigt rejsesektionen, og syntes ikke der var noget om helt små børn? Vi har lige været på ferie med vores søn, og syntes det var så svært at finde gode råd til rejse med helt små babyer.

  Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne V

  tillykke med både fødselsdag og familieforøgelse.

  Dejlig konkurrence! Jeg læser gerne om forslag til udendørs aktiviteter til børn – gerne aktiviteter, der ikke kræver stor forberedelse, og som egner sig til eftermiddage efter skole/institution.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg synes, det er et lovende univers, de er ved at bygge op. Dygtige bidragsydere. Jeg synes især, indlægget om togtur med en 1 årig var godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Bb

  jeg synes der mangler noget om vigtigheden i at far også er på barsel, eller omvendt – vigtigheden i at mor trækker sig over længere tid i ny og næ.. Virkelig et emne der bliver debateret i mødregruppen ofte..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva k

  det var interessant at læse om storbyferie i Berlin med børn – det er noget vi selv overvejer men er bange for at det er for “besværligt” (aka ikke børnevenligt;))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isa

  Jeg havde set den komme, du har skrevet en del om “den svære to’er” og baby’er og andet…så det kom bestemt ikke som et chok 🙂
  Herhjemme venter vi også på vores lille prut er 26+1 i dag, vi har valgt ikke at vide kønnet da jeg gerne vil have det som en overraskelse…derfor synes jeg også at denne artikel http://www.inspiredbykids.dk/temaer/mode/barnets-koen-er-en-hemmelighed
  er spændende, jeg kender meget få gravide som ikke vil vide kønnet, men hvis det bliver en trend ikke at vide kønnet kan det også være det bliver nemmere at finde tøj som er neutralt, i hvert fald i de små størrelser 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  http://www.inspiredbykids.dk/temaer/aktiviteter/tasken-overlevelsesudstyr-til-mor

  Denne lille artikel ramte plet hos mig og jeg vil straks lave min egen lille SOS taske!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har læst flittigt med inde hos Inspired by Kids, og synes, at de laver nogle virkelig fine – og humoristiske – artikler. Særligt synes jeg, at artiklen om superhelte på tøjet for familiefredens skyld var god.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea

  Tillykke og tillykke 🙂
  Som førstegangsgravid (må være cirka ligeså langt som dig) synes jeg det er interessant at læse om rejser med småbørn. Håber jeg selv har mod på det når den lille kommer til! http://www.inspiredbykids.dk/temaer/ferie/familieferie-i-barcelona-boernenes-by

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Spændene magasin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamille

  Wauw.
  Jeg må sige jeg faktisk er imponeret. Jeg er ofte irriteret over hjemmesiders opbygning. Mange er så rodede og har alt for mange ekstraklik frem og tilbage ‘og hvor var det lige jeg kom fra’ issues.
  Jeg så siden fra min iPad, og jeg synes det var ret fint med de fine små billeder på hvert link. Ex raket, kokkehue etc. At siden falder let for fingerrryk og er rar at se på..

  Alt i alt. Super 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Faldt over denne artikel på Inspiredbykids http://www.inspiredbykids.dk/temaer/ferie/storbyferie-i-berlin-med-boern . Vi er vilde med Berlin og har besøgt den mindst en gang om året, først alene som kærester, så med storesøster som spæd og større, med bedsteforældre – og til juni skal vi igen til Berlin, for første gang som en familie på 4. Det er en dejlig storby med børn og spændende at se hvad andre anbefaler af aktiviteter og seværdigheder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linnea

  Jeg synes, at Julia Lahmes artikel om tegnefilmsfigurer på børnetøj var rigtig interessant læsning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sandra varn grøne

  jeg er fan af deres artikler om madpakker, da jeg elsker at lave en spændende og varierende madpakke til mine piger – og så kan lidt ny inspiration jo altid bruges 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise R

  Jeg syntes at artiklen med børn på skiferie er spændende. Vi har en dreng på 1,5, og jeg overvejer virkelig om vi næste år, når han er 2,5 skal prøve at tage på skiferie.

  http://www.inspiredbykids.dk/temaer/ferie/skiferie-er-den-perfekte-ferie-med-boern-baade-dine-egne-og-andres

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa S

  Først stort tillykke med fødselsdagen og naturligvis det største tillykke med familieforøgelsen! Det bliver stort!

  Fedt univers de har skabt – er særligt glad for aktivitetsguiden, som jeg godt selv kunne få stor fornøjelse af. Krydser alt hvad krydses kan. Vi kunne i virkelig stor grad godt bruge 700 til Name It. Sikke en præmie!:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Endnu engang tillykke med graviditeten 🙂

  Da jeg aflagde hjemmesiden et besøg, tjekkede jeg straks mode-kategorien. Heri lå en artikel om børnehavestart og om hvad tasken skal indeholde, og den fandt jeg meget interessant. Min søn starter dog først næste år – men det er jo godt at være forberedt!

  http://www.inspiredbykids.dk/temaer/mode/boernehavestart-farvel-vuggestue-goddag-boernehave

  Personligt er jeg ellevild med at læse om indretning med børn, både om børne hjørnet i stuen og selve børneværelset. Så det savner jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Gunnersen

  Madpakken!!! Jeg mangler tid inspiration, når de skal på tur!

  Og mth til det med kønnet på baby. vi vidste (fra uge 20 scanningen) at det var en pige – det valgte jeg. Min mand ville ikke vide det med nr. 2, så det var kønsneutralt – men endte i de blå nuancer <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Nyegaard

  Mad-sektionen er lige noget for mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia J-O.

  Tillykke med både fødselsdag og baby 🙂

  Jeg er glad for artiklen om naturen i byen. Min dreng og jeg kigger også meget på duerne (“der, deeeeeer” bliver der råbt og peget, hver gang der flyver nogle forbi) og jeg tror også på at man sagtens kan give sit barn et godt forhold til natur selvom man bor midt i byen. Det prøver vi al fald stærkt på her fra 5 sal 🙂

  Dog savner jeg også lidt om fars rolle – udover den ene artikel, hvor far giver lov til det forbudte på “sin vagt”. Den synes jeg ærlig talt var lidt ærgerlig. Far er så vigtig og ikke kun til at give slik med i seng, når mor ikke er hjemme. Men ellers et fint magasin.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina Baggers Boateng

  Synes der er mange gode emner 🙂 Men kan især godt lide at læse om DIY projekter for både børn og voksne i alle aldre 🙂 Som f.eks. http://www.inspiredbykids.dk/temaer/aktiviteter/diy-til-foedselsdagsinvitationer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie K

  Jeg synes, det er spændende at læse om storbyferie med børn, da min kæreste og jeg savner at rejse, men føler at en storbyferie ikke rigtig kan lade sig gøre med børn. Men det kan den måske godt alligevel. Vi har i hvert fald savnet erfaringer fra andre og nu vil vi helt klart overveje en storbyferie fremfor Lalandia 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisette

  Yaaayyh en konkurrence.
  Denne her artikel er go’. – og aktuel, jeg er nemlig gravid og min lille pige skal være storesøster. Det er bedre både dejligt og skræmmende 🙂

  http://www.inspiredbykids.dk/temaer/aktiviteter/barn-nummer-to-naar-din-lille-pige-bliver-storesoester

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • karen

  Jeg Eynes faktisk, at ferieafsnittet er meget godt, det falder meget godt i tråd med mine tanker og ideer lige nu! Og hey, tillykke med de 31! Kan godt anbefales …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg læste artiklerne om skiferie med børn med stor interesse og glæder mig til at drengene (en på 1,5 og en med ankomst i april) er store nok til at komme med på skiferie. For pga. graviditeter og små børn er pausen fra skiene altså efterhånden ved at have været noget lang 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe Bille

  da vi skal til Berlin i påsken synes jeg denne artikel er super http://www.inspiredbykids.dk/temaer/ferie/storbyferie-i-berlin-med-boern

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betty Jacobsen

  Ideer til madlavning er altid velkomne. Jeg kan også lide, at læse om aktiviteter med børn for at blive inspireret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Artiklerne om ferier er ret spændende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • pia sroka

  Smør en sund madpakke, der bliver spist,det er god inspiration til at smøre en lækker madpakke,mange gode tips.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg synes altid det er fedt med inspiration til, hvad man kan lave med ungerne. Både ud af huset, men især små krea projekter, som ikke kræver en man køber en halv hobbyforretning.

  Mht det at kende kønnet. Med nr 1 vidste vi det ikke (efter mit ønske) med nr 2 fik vi det vide (efter min mands ønske) og jeg synes det var så antiklimaks, men samtidig var det rart at kunne snakke med storebroren om hvad maven gemte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg synes altid, det er fedt at læse om ting man kan lave sammen med ungerne – både ude af huset, men også små krea projekter som ikke kræver at man køber en halv hobbyforretning.

  Mht det med at kende kønnet. Med nr 1 vidste vi det ikke (efter mit ønske). Med nr 2 fik vi kønnet at vide (efter min mands ønske) og jeg syntes det var så antiklimaks at få det at vide. Men det var også rart at kunne snakke med storebroren om hvad maven gemte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen A

  Berlin, Berlin, Berlin! Drømmer om en barselstur til Berlin med baby, så dejligt med tips. I år er barnet er nok ligeglad, men jeg fik akut lyst til at tage på det naturhistoriske museum (med barnevogn) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • http://www.inspiredbykids.dk/temaer/mad/smoer-en-sund-madpakke-der-bliver-spist rammer mig bare, HELT bestemt.. Nå arbejder jeg i en børnehave, og det er SÅ frustrerende med den maden nogle af børnene kommer med… puha!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Stort tillykke med det hele:-)

  Jeg har termin 3. maj. Vi kender kønnet, og vi venter en pige:-)

  Jeg synes det er et rigtig fint lille “univers” de har lavet, men jeg synes der mangler lidt til helt små børn. Ville elske nogle rejsetips i forhold til at rejse med spædbørn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sabrina

  Hjerteligt tillykke med de 31 og bebse.
  4 børn her og har aldrig ville vide kønnet på forhånd – syntes at det er det største at få kønnet som en stor overraskelse efter 9 mdr, og en fødsels venten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Tillykke med de 31 – og med den kommende nye baby. . Jeg faldt for artiklen om weekendture :)http://www.inspiredbykids.dk/temaer/ferie/ugens-3-hurtige-paa-weekendtur-i-danmark

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica Figgé Jensen

  http://www.inspiredbykids.dk/temaer/mode/hvorfor-vaelge-softshell
  Fordi som førstegangsmor undrede jeg mig over at se softshell nævnt alle vegne og jeg tænkte bare, hvad er det og hvorfor skal man bruge det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Miatilda Andersen

  http://www.inspiredbykids.dk/temaer/ferie/dyk-ned-i-et-indendoers-badeland – mest fordi jeg sidder og planlægger en badelands tur med min dejlige unge..
  Miatilda A // aimlovelive@gmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth Trankjær

  Tillykke med familieforøgelsen. Selvom jeg ikke kender dig personligt, blev jeg så glad over at læse om nyheden. Imponerende du har holdt det tæt så længe 🙂

  Jeg synes det er spændende at læse om børn, der er alene hjemme med far.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine B

  Genialt med ferieideer til børnefamilien – og gode ideer til storbyoplevelser i Berlin med børn – glæder mig til min datter bliver stor nok til sådanne ferier! Skøn side de har lavet, dog generelt mange ting der først bliver aktuelt, når min datter er lidt ældre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ane Møller

  http://www.inspiredbykids.dk/temaer/aktiviteter/naturbarn-paa-tredje-til-venstre

  Jeg elsker artiklen: Naturbarn på tredje til venstre. Dog er min søn kun 2,5 mdr, men jeg kan ikke vente til han bliver lidt større, så vi kan udforske naturen. Min familie og jeg skal flytte til Sydney, så derfor passer denne artikel perfekt for min søns opvækst i en meget stor by ::) Jeg håber vi vinder da Name-it har så meget skønt tøj :)!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa Tschammer

  Jeg er helt vild med deres artikel om “Storbyferie i Berlin med børn”, da vi ca en gang om året er på familiebesøg i Berlin. Med en to-årig og snart en lille nyfødt i bagagen er det super lækkert med noget inspiration!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla H

  Hmmm jeg er klart bedst til at vide kønnet på min baby – jeg ved egentlig ikke hvorfor. Måske mit kontrollerende gen der træder i kraft 😉

  Rejsesektionen virker rigtig god 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai O.

  Den med madpakken er altså bare god (http://www.inspiredbykids.dk/temaer/mad/smoer-en-sund-madpakke-der-bliver-spist) – jeg er generelt mega meget med på artikler, der kan hjælpe mig med at gøre noget trivielt LIDT mere spændende og godt og fedt 😉 TILLYKKE FORSINKETish! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg må indrømme, at jeg var lidt skeptisk, men der er virkelig mange gode artikler! Vi står lidt med begge ben i madpakke-sumpen, og derfor var artiklen med de gode råd til madpakken et kærligt indspark til en hverdag med leverpostej og leverpostej. Link: http://www.inspiredbykids.dk/temaer/mad/3-nye-opskrifter-til-madpakken

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  http://www.inspiredbykids.dk/temaer/mode/barnets-koen-er-en-hemmelighed

  Som førstegangsgravid og ikke kender af kønnet, var ovenstående sjov og nyttig læsning. For hold da op hvor er der meget hhv total – piget og drenget tøj og interiør i butikkerne. Men når man ikke ligefrem er tilhænger af det pigede pinke eller drengede blå, var det nemt for os at lade os overraske med kønnet til efter fødslen, hvor man efter alle anstrengelser kan lade daddy få æren af at sige; it’s a…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Tillykke med graviditeten og fødselsdagen!

  Jeg synes de små, overskuelige DIYs er hyggelige. Hvis ikke invitationerne til datterens første fødselsdag allerede var sendt ud, kunne det sagtens være blevet de små knallerter, de er vældig fine. Fødselsdagen er i øvrigt på mandag – så det kunne være alletiders fødseldagsgave med masser af tøj 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lækker præmie! Den ville jeg gerne forkæle min dejlige niece med 🙂

  http://www.inspiredbykids.dk/temaer/mad/smoer-en-sund-madpakke-der-bliver-spist

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg fandt artiklen om sunde madpakker spændende. Heldigvis elsker min datter rugbrød, så selvom hun reelt kun har eftermiddags-madpakke med, er der ALTID rugbrød i. Hov jeg skulle linke: http://www.inspiredbykids.dk/temaer/mad/smoer-en-sund-madpakke-der-bliver-spist

  Mvh Marie fra http://www.krøllerier.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Jørgensen

  Vi skal til Berlin i påsken, så dette indlæg er bare så aktuelt for mig! Fedt!
  http://www.inspiredbykids.dk/temaer/ferie/storbyferie-i-berlin-med-boern

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine K

  Dejlig konkurrence 🙂
  Jeg venter min pige nr 2 i løbet af den næste måned… men det har desværre taget nogle år at nå hertil, så den store bliver snart 8…. jeg kunne godt tænke mig nogle tip til ferier og aktiviteter for en familie med stor aldersforskel på børnene 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Det var dejligt at læse artiklen om at være alene hjemme med far. Faren bliver ofte glemt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniella Lind

  Synes især denne med madpakken er god

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • F. Madsen

  Rigtig fint initiativ med inspirerende artikler.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Christiansen

  http://www.inspiredbykids.dk/temaer/mode/barnets-koen-er-en-hemmelighed
  Jeg syntes dette er spændende fordi vi hører til dem der helst ville have en overraskelse og det har vi aldrig fortrudt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der er mange fine artikler, men en af dem der gav mest smil på læben var den om superhelte på tøjet 🙂

  Jeg kan se at der er lidt af det, men på sigt synes jeg, at det kunne være skønt hvis der var flere guider til storbyferier med børn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Janner

  Har ikke nogle børn, men har 2 skønne niecer. Så jeg læser ikk sådan noget med børn, så kan ikk svare på dit spørgsmål 🙂 Håber jeg kan deltage alligevel, så jeg kan bruge gavekortet på mine to skønne niecer. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sissel

  Først et tillykke med den kommende familie forøgelse. Glæder mig til at følge med, da jeg også selv har termin i starten af august med barn nr 2.

  Derfor synes jeg også at der mangler nogle tips og triks om overgangen fra at være 3 til at være 4 på “Inspired på Kids”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse

  det er et virkelig fint magasin og jeg har allerede været igennem en del artikler derinde. Jeg synes især artiklen om Naturbarn i byen og den du nævner om, at forældre nu ikke vil kende kønnet på forhånd (jeg kunne godt have brugt lidt kønsneutrale shoppetips, da jeg ikke vidste, at det var en dreng, der beboede min mave)…
  Jeg synes dog der mangler en funktion, hvor man kan sortere artiklerne efter aldersgruppe. Der er alligevel en del, der endnu ikke er så aktuelle for en forælder til en nyfødt – der går trods alt lidt tid, før jeg skal bekymre mig om madpakker…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det kunne være interessant at læse mere om, hvordan jeg i hverdagen styrker mine børns motorik. Hvordan man inddrage de små i pligter, de kan overskue og hvad de kan være med til i haven.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Meier Nielsen

  Stort tillykke med fødselsdag og familieforøgelse : :smiley:

  Jeg er hel vild med at læse om mad, især madpakker hvad jeg kan lave for at få min datter på 4 år mere interesseret i sin madpakke

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdags-overraskelse nr. 1: Der er noget, jeg ikke har fortalt