Intet nyt er godt nyt? Og en dagpleje-venlig Stockholmsweater

Der er så meget, voksne ikke forstår. Moluk og legemagi

Nogle ting forstår voksne bare ikke. Det tror jeg, de fleste børn kan tilslutte sig. Mon ikke også de fleste kan huske noget fra barndommen, der var MEGA-vigtigt, og som ens voksne simpelthen ikke fattede betydningen af? Det meste legetøj forstår jeg godt. Jeg fanger absolut fascinationen af fine og spændende kostumer, rollelegspotentialet i minikøkkener, dukker og timerne brugt med Playmobil og dyrefigurer. Af smukt trælegetøj, der taler til sanserne og æstetikken. Men små plastikdimser? Det fatter jeg ikke. Det gør mine børn til gengæld – og sikkert også dine!

[Modtaget i gave] Moluk er et brand, der går hen over hovedet på rigtig mange voksne, men som til gengæld er fuldstændigt i øjenhøjde med små mennesker. Oogi, Plui og nu også Nigi, Nagi og Nogi er figurer, der herhjemme er garanter for sjov og leg. Det er manuelt legetøj. Der er ingen batterier, ingen knapper at tænde og slukke på. Det er sanserne og fantasien, der bliver tændt. Og det virker. Umiddelbart og for alle, og selvom de små og store dimser ser mystiske ud for os voksne, så giver de bare instinktivt og intrinsisk mening for børn. Det er, som Moluk meget rammende selv skriver:

“open-ended, child-directed play”

Forleden landede Nigi, Nagi og Nogi hjemme hos os i nordisk-voksenvenlige dæmpede farver. De store piger har brugt dem som ‘stressbolde’ eller ‘fidgets’; helt spontant gik de igang med at dimse med de små ringe midt i ulvetimen og fandt ro i det. Den yngste synes, de tre forskellige ringe er mere end herlige at gnave i med gummer, der lader til at være ømme igen – og størrelsen gør dem perfekte at holde fast i for små hænder. Det stimulerer øje/hånd koordination, og det er spot on med en baby der øver sig på at spise selv og i øvrigt bemægtige sig sin verden.


Det er plastik, ja, men det er bæredygtigt. Og det er naturligvis uden PVA, BPA, phtalater, latex eller bly. Til gengæld er de tre bideringe lavet i fødevaregodkendt silikone, og de kan kommes i køleskabet og vaskes i opvaskemaskine.

Jeg fatter det ikke, men det er jo sådan set ligemeget, for det gør mine børn. I den grad.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Intet nyt er godt nyt? Og en dagpleje-venlig Stockholmsweater