Baby cravings - unika moseskurve fra Hildestad Cph

‘Husk at få hvilet dig’ og andre råd fra lægen

… sagde lægen til mig, da jeg var til den første graviditetsundersøgelse for en del måneder siden efterhånden. Min umiddelbare reaktion var at le højt og hjerteligt over absurditeten i det forslag.

‘Husk at få hvilet dig’, sagde manden i ramme alvor til en kvinde med en fem-årig og en to-årig. Ja, tak. Hvornår, præcis, skulle det lade sig gøre?

‘Du må ikke bære på tunge ting’ var et andet, virkelig brugbart, guldkorn. Jeg er helt med på, at det er ret uhensigtsmæssigt at slæbe omkring med halvtreds kilos melsække og omorganisere hele stuens interiør med jævne mellemrum, men ærligt talt. Vi bor på tredje sal. Af og til skal der slæbes både mælk, juice og øvrigt kolonial hjem – og jeg har en to-årig, der kan få ualmindeligt trætte ben. Eller bare trænger virkelig meget til at komme op. Også når vi er derhjemme kommer hun jævnligt hen til mig med udstrakte arme og vil op og sidde lidt, puttet ind til mig.

Desuden er der gravide kvinder rundt omkring i verden og igennem verdenshistorien, der har båret noget tungere byrder end jeg hvis ikke dagligt, så meget ofte. Selvfølgelig skal man ikke overdrive eller lade hånt om alle anbefalinger, men rådet om ikke at bære tunge genstande tager ikke synderlig stor højde for, hvad din normal er. Er kroppen vant til at bære rundt på 10+ kg barn eller andet i den vægtkategori, så er det som udgangspunkt ikke en ekstrem belastning – heller ikke med en gravid mave. Selvfølgelig lægger jeg mærke til hvordan min krop reagerer, og jeg tager forholdsregler og holder inde, hvis jeg kan mærke, det skal til. Men jeg kan ikke bare hvile ad libitum og jeg kan ikke undgå at bære på lidt tungere byrder af og til.

Vi øver os i selvhjulpenhed og at komme op ad alle trapper ved egne små bens hjælp. Nogle dage går det med en sang og en pause og et kram undervejs. Andre dage falder hele verden fra hinanden – og der står en femårig ved døren til lejligheden og skal tisse. Så er der ikke så mange andre muligheder end at løfte med benene og tage den to-årige i favnen.

‘Husk at få motion hver dag’, sagde lægen også. Umiddelbart tænker jeg: ‘se ovenstående’, selvom jeg godt ved, at jeg burde lægge noget reel træning ind et sted i mit liv. Udover de daglige cykelture til og fra arbejde, turene op og ned ad trappen og den evige bevægelse man er i, når man har små børn. Lige nu kan jeg bare ikke helt se mig ud af, hvor den skulle være. Måske når lyset og varmen vender tilbage – måske først når jeg går på barsel. Uanset hvad, så gider jeg ikke stresse over det. Jeg bevæger mig hver dag, og det tæller også for noget. Jeg hviler mig, når pigerne sover og jeg bærer det, jeg er nødt til. Og jeg tænker egentlig, det går meget godt, selvom jeg hverken hviler mig, træner eller undgår at løfte helt så meget som lægen nok gerne så. Det lille menneske inden i sparker og rumsterer glad og tilfreds hver eneste dag – om morgen og aften nærmest på klokkeslet – og maven vokser støt og roligt.

28379027_10160106538795375_4633981479864120990_n

 

4 kommentarer

 • Stort tillykke med graviditeten!
  Bliver spændende at følge 🙂
  Har i valgt at vide kønnet på barnet?
  Og bliver det hjemmefødsel igen?
  Jeg er selv nybagt mor til en skøn lillesøster, som også kom planlagt til verden i vores dobbeltseng.
  Det var den vildeste rus og en oplevelse, jeg holder nært til mit hjerte. Ville ikke bytte det for noget!
  Første fødsel var på sygehus, og den oplevelse ville jeg give ret meget for at glemme igen. Puha.
  Der er virkelig forskel på smertehåndtering i trygge og utrygge rammer.
  Forståelsen for hvor geniale naturlige veer rent faktisk er, og hvordan de rent faktisk indeholder smertestillende giver sååå god mening.
  Jeg kunne gøre det igen og igen efter sidste oplevelse. Det er ret kuk-kuk 😄
  Knus og god weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Mange tak 🙂 Ja, vi kender kønnet. Både af hensyn til Jonas og til pigerne. Og mig. Jeg ville egentlig også gerne vide det, men mest de andre tre. Planen er bestemt en hjemmefødsel igen. Jeg har været så heldig med begge fødsler, men hjemmefødslen var klart den fineste oplevelse, så det håber vi at gentage. Åh, hvor er jeg ked af at høre, at første gang var en dårlig oplevelse for dig. Godt at du fik en smuk anden fødsel. Jeg genkender SÅ meget det dér med gentagelsen. Lidt på samme måde som man har det når man er kommet over målstregen efter at løbe maraton. Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Stine,

  Dit CPRnr kan ses på billedet.

  Tillykke i øvrigt 😊

  Vh. Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Baby cravings - unika moseskurve fra Hildestad Cph