Når far kommer hjem igen...

Kan du ses i trafikken? (HUSK nu de reflekser!)

Det slår mig, når jeg kører hjem fra arbejde i øjeblikket, hvor mange, der ikke kan ses i trafikken. ‘Spøgelsescyklisterne’ for eksempel. Hold nu OP med at køre uden lys på cyklen, altså. Bilerne har jo ikke en chance for at undgå dig, hvis de ikke kan se dig. Jeg er fuldstændig overbevist om, at det er rigtig råddent at blive påkørt. (Og måske er det noget, jeg bilder mig ind, men jeg synes, der er en tendens til at mennesker, der ikke har kørekort cykler mere hensynsløst tankeløst. Måske fordi de ikke er klar over, hvad sikker færdsel er, og hvor lidt eller meget, en bilist kan se. Måske fordi de aldrig formelt har lært færdselsregler. Jeg ved det ikke.)

Jeg cykler aldrig uden lys på cyklen, når det er mørkt. Det tør jeg simpelthen ikke. Heller ikke selvom jeg altid cykler i det københavnske bymiljø, der er lyst op ad gadelamper og butiksruder. Så på den front er jeg vist ok sikret. Men jeg skal derimod blive bedre til at tænke over, om jeg overhovedet kan ses, når jeg færdes på to ben. For man kan altså ikke ses i mørket med en sort vinterjakke, hvilket en masse af os har på her i vinterhalvåret. Og man kan faktisk heller ikke ses, selvom man har en multifarvet flyverdragt på. Hvis der ikke er reflekser på, vel at mærke. De skrappe farver bliver ligesom sort usynligt, når mørket falder på, og forleden var jeg faktisk ved at køre ind i en mor og et barn, der gik på cykelstien (af uvisse årsager) et sted, hvor belysningen er lidt mangelfuld sparsom. Jeg så dem simpelthen ikke, før vi var lige ud for hinanden – og det er ikke fordi jeg kigger andre steder hen, end der hvor jeg kører. Det lykkedes os heldigvis at undgå hinanden, men det var tæt på. Og jeg kunne ikke lade være med at tænke på, hvad der var sket, hvis det havde været en knallert med lidt for megen fart på. Eller en bil, der ikke så dem krydse en af de små veje i vores område.

Siden har jeg udstyret både vores Bugaboo, min taske og jakke og ikke mindst Beans jakker med reflekser. Nej, det er ikke toptjekket og lige til stilsiderne i Vogue. Men af og til må stil vige for sikkerhed. Vi var så heldige at få en ordentlig røvfuld reflekser af Codan og Børneulykkesfonden, og Bean er ret vild med de søde refleks-pindsvin, som bObles har designet. Vi har mange flere, end vi kan nå at bruge, og derfor vil jeg meget, meget gerne dele ud til jer, så vi kan blive flest mulige, der kan ses i trafikken. (Jeg synes, at tallene herunder er ret sigende. Og lidt uhyggelige. Spring ned under billedet, hvis du bare gerne vil vide, hvordan du får fingrene i reflekser.)

barometer_2014

Kom forbi mit arbejde i Strut på Fælledvej fra i morgen, onsdag, og få en refleks eller to med hjem – eller smid mig en besked herunder, så kan jeg også sende dem til dig med posten (altså; jeg har ikke noget porto-træ i haven, så hvis jeg skal sende, håber jeg du gider betale portoen)

Der er en del, men ikke hundredevis, så det er først til mølle 🙂

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

13 kommentarer

 • Vi bruger reflekser her i hus – selv om det er nemmere med børn… Det er jo bare at smide en refleksvest på (som vi forøvrig altid har en ekstra liggende i de forskellige taske – man ved jo ikke når man får brug for dem!)
  Savner dog lidt mere reflekser til mig selv.. Sådanne “gode gamle” – der kan ligge i jakken eller klistres på skoletaske etc.. så de ER der – altid! å kigger videre på nettet om jeg kan finde nogle seje nogen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Refleksveste er også en rigtig god løsning. Det bruger jeg, når jeg løber i vinterhalvåret. Bean er endnu for lille til alle de veste, jeg har set, så på hende er reflekser den bedste løsning indtil videre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja – har desværre ikke fundet nogle små her i Danmark, men har et par små fra Norge af som passer fra rundt 90ish cm.. Så de er fine i størrelsen:))

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Og vil da gerne have en refleks med;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Trine, det skal du få. Skal de sendes med post?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • De må gerne sendes til Århus da jeg ikke kommer så ofte længre væk;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg sender dem. Smid mig din adresse på sms på 20735423, så kan de komme afsted. Porto er 9 kr, og jeg har Mobile Pay 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Olsen

  Jeg vil virkelig gerne have et par reflekser sendt til Århus, hvis det er muligt? Gør du i mobilepay?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det kan du tro, jeg kan og gør. Send mig en sms med adresse på 20735423, så sender jeg to reflekser afsted til dig. Jeg har mobile pay, og porto er 9 kr 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie brønd

  Hvor har du ret, er da helt pinlig over at jeg ikke har tænkt over, at mine drenge måske ikke er særlig oplyst i henholdsvis barnevogn og flyverdragt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jamen, det tænker man jo ikke over, når man ikke ser sig selv udefra!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Bøg-Skov.

  Jeg vil MEGET gerne betale for Porto til nogle reflekser til min søn og jeg når vi cykler om morgenen.

  Mvh Maria Bøg-Skov.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det lyder godt og sikkert, Maria! To reflekser? Smid mig en besked på 20735423 med adresse, så sender jeg dem afsted. Porto er 9 kr, og jeg har mobile pay 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når far kommer hjem igen...