DBA-fund: den fineste dukkeseng til Lillesøster

Chunky lace og noget om at slippe farveforskrækkelsen

‘Mor? Jeg ønsker mig en lyserød bluse‘, sagde store K efter jul.

Ingen større overraskelser her, eftersom lyserød er den absolutte yndlingsfarve. Og har været det i en rum tid efterhånden. Af og til må man (læs: jeg) overgive sig til farveglæden, og K er efterhånden så stor, at det kun er naturligt og rimeligt, at hun har en smule indflydelse på sin egen garderobe.

Jeg holder ellers mest af at strikke inden for gråtoneskalaen, der er god året rundt og for douche nuancer til forår og sommer og varme, brændte farver som okker, petroleum og karry til vinterhalvåret. Men en lyserød bluse var ønsket, og sådan blev det. Jeg shoppede candyflosskulører hos den lokale garnpusher til en Chunky Lace-bluse strikket på tykke pinde. Opskriften havde ligget klar længe. Jeg manglede bare lidt tid (altid tiden!) og at finde ud af til hvem, den skulle strikkes.

Jeg strikkede på pind 6, fordi jeg synes ‘blonderne’ tager sig finest ud her frem for på pind 7 – uanset hvad man vælger, går det virkelig hurtigt med de tykkelser! Jeg slog garn op 28. december og med diverse afbrydelser og manglende strikketid og et par andre projekter, der også lige skulle gøres færdige tog det vel omkring halvanden uge at blive helt færdig.

Bean elsker blusen, og den har allerede været flittigt i brug. Pasformen er casual, garnet er blødt, farven er absolut godkendt – og den er let at få af og på. Mønsterets ind- og udtagninger er simple. Efter første omgang sad det nogenlunde i fingrene på mig, men det er selvfølgelig forskelligt, hvordan man har det med mønstre! Blusen er mere ornamenteret end jeg plejer, men der er et eller andet ved den, jeg virkelig godt kan lide.

dsc_1077 dsc_1078 dsc_1079 dsc_1080

Jeg har brugt 5,5 nøgle Sandness Babyull i farve 4402, strikket på to tråde, til blusen i str 6 år til min langlemmede, knap-5-årige. Find opskriften HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DBA-fund: den fineste dukkeseng til Lillesøster