VIND: Sol-sikker sommer fra Derma

Hvordan Bean blev til Bean

Altså, ikke hvordan hvordan, vel? Det går jeg stærkt ud fra, I selv kan stykke sammen med den samlede viden fra biologitimerne og de bøger, vi alle har læst i al hemmelighed.

Men hvordan barnet, dengang hun voksede i min mave, blev til en Bean i stedet for en Lille, en Siggi eller noget helt andet.

Der er nemlig en forklaring.

Jeg havde en ufatteligt nem graviditet (og jeg ved godt, det bestemt ikke er tilfældet for alle, men sådan var det for mig) bortset fra alle de bekymringer, jeg nåede at gøre mig undervejs. Fx om alt var ok. Det brugte jeg ret lang tid på at gå i tanke-selvsving omkring – særligt i de første 12 uger, op til diverse scanninger og især efter de skiftende jordemødrene besluttede sig for, at Bean var ‘lidt for lille i det’.

Nåmen, ALLE de andre, vi kendte, der blev gravide omkring samme tidspunkt led af kvalme og fik enorme bryster. Mig? Not at all og not so much.

Derfor tog Kæreste og jeg til en tidlig scanning på den private klinik Lille Københavner, hvor vi for sølle 200 kr fik syn for sagen med et bankende hjerte, en rygrad og et lille bitte væsen, der i udpræget grad lignede en bønne.

Bean var blevet til.

Og navnet sad fast, både når vi talte med hinanden, i den graviditetsdagbog jeg førte, her på bloggen og i den virkelige verden. Det passede så fint med det, vi havde set på scanningen. Og det var kønsneutralt (selvom jeg hele tiden havde en… ahem… mavefornemmelse af, at det var en lille pige, jeg bar på)

Kærestes lokale bogantikvar afholdt under graviditeten et arrangement med bl.a. Peter Madsen (I ved, ham med Valhalla-tegneserien) og Kæreste hjem fra derfra dem den fineste signerede bog, jeg har set.

Inden i havde Peter Madsen tegnet kærlighedsgudinden Freja, der holder en lille bønne mellem sine fingre, og jeg var simpelthen nødt til at græde en lille smule af lykke, da Kæreste præsenterede mig for tegningen. (Det var i øvrigt den første bønne, Peter Madsen nogensinde var blevet bedt om at tegne #canyoubelieveit)

Men nu er spørgsmålet, om ikke Bean er ved at blive for stor til at være Bean her på bloggen. Hun er jo hverken et lille frø af et menneske eller en lillebitte baby længere. Hun er i fuld gang med at blive en stor pige, der kan og vil selv, en stædig lille dame med en larger than life personlighed, og en kærlig lille kælepot.

Jeg ved bare ikke helt, hvad vi så skal kalde hende. (Jojo, hun har et navn. Men det har jeg ikke lyst til at  kalde hende her i blogland)

Hendes kælenavne duer heller ikke rigtig; mus-ling, musentast, bobse… Nej, vel? Måske hendes oprindelige kælenavn? Det, jeg kaldte hende, dengang hun var helt ny og jeg stadig skulle vænne mig til at kalde hende det navn, min elskede farmor hed.

Hvad siger I? Kan man kalde en 2-årig Bean eller er det ved at være tid til en navneforandring?

 photo DSC_0002_zps2451e50a.jpg
 photo DSC_0001_zpsed798e20.jpg
 photo DSC_0006_zps8687d96e.jpg
 photo DSC_0004_zps42181bf0.jpg
 photo DSC_0009_zpse45e01fd.jpg

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

22 kommentarer

 • Sarah

  Må man tillade sig at spørge hvad hendes rigtige navn er?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det kan man sagtens tillade sig, men jeg vælger ikke at afsløre det her i blogland eller på Østfrontens sociale medier generelt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anette

  Nurh hvor er han sød og det der bløde hår. Lækker barn. Kamd ham det i vil, synes det er sødt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Tak 🙂 Hun er nu en hun, men det er altid lidt svært at se i den alder – specielt når der ikke er mere hår! Og tak for input

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg synes, du skal holde fast i Bean, nu er det den “blogidentitet”, du har valgt til hende. For mig er det ikke for pattet eller babyagtigt. Personligt er jeg mest til at bruge folks (og dermed også børns) rigtige navne i stedet for alle de forkortelser, kælenavne etc, men hvis du har gjort op med dig selv, at det ikke er det rette for dig, så er det en Bean, du har. Ingen grund til at introducere et andet alias.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det synes jeg, er en rigtig god pointe, Ida! Hun startede jo med at være ‘Bean’ fordi vi ikke vidste, hvem hun var – så måske giver det allerbedst mening at jeg bare holder fast. Tak for input <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stemmer også i med at fastholde Bean, når nu hendes rigtige navn ikke er et alternativ 🙂 Selv hedder mine drenge bare det de nu gør på min blog… Havde egentligt aldrig rigtigt overvejet andet 🙂
  Kh Henriette // blondinemor.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det tror jeg der er generelt konsensus om 🙂 Jeg er all for, at man gør det, der føles mest rigtigt. Og det er jo forskelligt for alle, så selvfølgelig hedder dine drenge deres rigtige navne hos dig – og Bean har sit alias hos mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lige præcis, og synes Bean er så fint et alias! Det kan man sagtens hedde som stor 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hun er så smuk / det er vidunderligt at være mor til en pige… Også til en dreng, og det finder du måske ud af en dag 😉 Du kan kalde dem lige hvad du vil! Herhjemme hedder de “pølserne”. Det hænger p

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hun er så smuk / det er vidunderligt at være mor til en pige… Også til en dreng, og det finder du måske ud af en dag 😉 Du kan kalde dem lige hvad du vil! Herhjemme hedder de “pølserne”. Det hænger på ingen måde sammen, så jeg kan godt droppe at forklare noget… Synes Bean er fint. Jeg ville ikke aner hvem du/hun var, hvis et opslag pludselig dukkede op med nyt navn!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Haha, ‘pølserne’! Det må vist være i kategorien af ting, der giver mening internt, men som andre ikke fatter en brik af. God pointe med genkendeligheden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Nuuuurh en sød historie om Beans navn.
  For mig, der kun kender Jer i bloggen og ikk IRL, vil Bean altid være Bean, så håber du holder fast i det navn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det tror jeg, jeg gør. Af og til skal man bare lige sige tingene højt for at blive enig med sig selv!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Guuud, troede hendes rigtige navn var Bean 😀 hvor sjovt ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Haha – det er der flere, der har sagt! Jeg ved slet ikke, om man MÅ hedde Bean.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Du skal da bare kalde hende hvad du vil – Bean er sødt 🙂 Ved ikke hvorfor, men jeg tror hun hedder Lilly. Men har ikke noget at have det i, og du skal jo ikke afsløre det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg synes også, det er ret sødt – og det har ligesom en historie 🙂 Hun hedder ikke Lilly, men tanken er ikke helt far off i forhold til navnets inspirationskilde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej goddaw! Jeg troede det var hendes rigtige navn. Som i Be-An. Kendte godt nok ikke det navn, men hun er vel en Østerbro-baby, så hvad ved jeg. Hahahahha!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hahaha – Kæreste var smadret af grin! Be-An. Det er sjaw! Jeg ved faktisk ikke, om man MÅ hedde Bean i det hele taget. Men du har til gengæld helt ret i, at det fint kunne være et Østerbrosk barnenavn 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Tak for den søde historie 🙂 Synes Bean fungerer godt til din blog.
  Du kan evt tage med i dine overvejelser om det er ok hvis folk på gaden kalder hende Bean. Der må vel komme en dag hvor hun bliver genkendt af dine bloglæsere 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Selv tak 🙂 Det er faktisk en rigtig god pointe. Tak for det.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIND: Sol-sikker sommer fra Derma