Kindness of strangers // postkort fra Lesbos

Sommerlig peach melba lagkage

Lillesøsters fødselsdagslagkage blev ret vellykket, hvis jeg selv skal sige det, og eftersom det allersidste stykke blev spist i går, må jeg nøjes med billeder. Og en opskrift til jer, hvis der skulle sidde nogen derude med en trang til en sød sommerkage med et twist. Jeg blev inspireret af Bülows sommeredition af lakridskuglerne, som står i voksenslikskabet herhjemme sammen med de gode vingummier fra Wally og Whiz og dyre dråber på flasker. Nåmen, lakridserne har en mild og rar ferskensmag – og hvad passer bedre sammen med fersken end klassikeren hindbær?

 photo DSC_0645_zpsgyfuc4mm.jpg

Sommerlig peach melba lagkage

Lagkagebunde
Jeg plejer at bage Camilla Plums gode bunde, men hvis man ikke orker, så fungerer købte bunde også ganske fint. Det gjorde vi forleden.

Hvid chokolademousse
150 g hvid chokolade
3 bægre pasteuriserede æg
200 g rørsukker
2,5 dl fløde
En håndfuld Bülow ‘Summer’ lakridser (det er her, ferskensmagen bor)

Smelt chokoladen over vandbad. Pisk fløden let. Pisk æg og sukker meget og længe, så det er skummende og luftigt. Pisk chokoladen sammen med sukker og æg og vend fløden i.
Hak lakridserne relativt fint inden de vendes i moussen. De giver lidt bid og knas i kagen. Sæt på køl – kan fint laves dagen eller aftenen i forvejen.

Hindbærkompot
200 g hindbær
En spsk rørsukker

Kog hindbær med sukker og en lille smule vand til sukkeret et opløst.

Frosting
200 g tempereret smør
300 g flormelis
1/2 tsk vaniljekorn
Blendet hindbærkompot efter behov

Pisk smør og flormelis til en sammenhængende masse. Der skal piskes længe. Pisk blendet kompot lidt ad gangen til du opnår den rette konsistens.

Kagen samles
Væd bundene med enten en likør, kaffe, hyldeblomstsaft eller andet, du har lyst til.
Mellem alle lag lægges først chokolademousse og dernæst hindbærkompot. Pres bundene let sammen og sæt på køl.
Smør kagen op med frosting sådan som du har lyst og evner til og pynt med friske hindbær og lidt flere lakridskugler. Opbevares køligt indtil servering.

 photo DSC_0639_zpsdtabhqkk.jpg
 photo DSC_0643_zpsvkfh10di.jpg
 photo DSC_0674_zpsrbmj4zyv.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kindness of strangers // postkort fra Lesbos