Minimal Monday: Digitalt rod

Et hurtigt lørdagstip: Støt din tumling i at spise selv

For nogle måneder siden fik vi øjnene op for Ezpz (som jeg tænker udtales ‘easy peacy’) og deres ‘happy mat’. Vi har ikke set os tilbage siden, og den passer rigtig godt ind i vores forsøg på at gøre pigerne så selvhjulpne som muligt. Altså. Efter hver deres alder og motoriske/kognitive evner.

Ezpz Happy Mat er en silikonemåtte, som naturligvis er uden grimme sager, som er allergivenlig, kan vaskes i maskine og som ikke har nogle små folder, der kan gemme madrester. Det er for så vidt alt sammen fint, men det, vi elsker den for, er at den virker. Lillesøster vil SÅ gerne spise selv, og vi har måtte holde fast i den tallerken eller skål, hun har siddet med for at undgå at den røg på gulvet. Her er tallerkenen en del af den skridsikre måtte, og derfor rykker den sig ingen vegne, når små hænder skubber maden rundt med gafler og skeer.

Man kan – hvis man er en overskudsagtig, krea-madtype – arrangere maden sjovt og flot. Det er måske en god idé til børn, der skal ‘lokkes’ til at spise og som ikke har den største appetit. Lillesøster giver nul f*cks for den slags finesser. Hun vil ganske enkelt bare have mad og det skal være nu. Eller faktisk for 5 minutter siden.

Allerhelst mad der er tilpas klistret til at hænge fast, når hun skovler. Gerne med sovs. Eller ketchup, som hun lige har fået øjnene op for. Så meget, at vi er nødt til at gemme flasken væk, mens vi spiser, hvis den er på bordet.

Så. Til alle jer med tumlinge derude, er spisemåtten en overvejelse værd. Vi er rigtig glade for den herhjemme. Ikke mindst fordi den støtter børnene i at spise selv, hvilket udvikler finmotorik OG er noget, man kan være vældig stolt af, når man er knap 15 måneder.

Det eneste man skal huske er, at varm mad gerne må øses op allerede i køkkenet, så det kan nå at køle lidt af, inden spisemåtten sættes foran barnet. Så er der til gengæld også hjælp til selvhjælp for alle pengene, og man har mulighed for at spise sin egen mad mens den stadig er varm. Luksus, siger jeg jer!

coral_food__69196-1409265589-1280-800

coral_messy__64040-1409265590-1280-800

Vi har den i lyserød, men den findes også i blå, grøn og grå til 249 kr. Den kan bl.a. købes HER Ezpz findes også som skål, og sådan en har jeg skrevet på Lillesøsters juleønskeliste.

4 kommentarer

 • Jeg kan virkelig godt lide idéen om den spisemåtte, men jeg er også hundrede på, at vores lille stædige madamme ville flejne fuldstændig, hvis hun ikke kunne løfte tallerkenen fra bordet. Så blive ved sympatien for tanken 🙂 Og ja, klistret mad er vejen frem!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det elsker Lillesøster også at gøre med alle mulige andre typer tallerkener, men her spiser hun bare. Og først når hun er mæt, begynder hun at lege med måtten. Det kan godt lade sig gøre at løfte den fra bordet, i øvrigt. Så måske er det et forsøg værd alligevel?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Fantastisk tip! Jeg har lige bestilt en til Baby A og en i barnedåbsgave 🙂
  (Og en Olivy til dåbsbarnet, så den lille familie også kan komme med på vognen)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hvor lyder det skønt – dejligt at du kunne bruge det! Jeg håber, I og dåbsbarnet bliver ligeså glade for sagerne som vi er!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Minimal Monday: Digitalt rod