The happiest place on Earth

3 going on 13

Vidste jeg ikke bedre, ville jeg tro, at Bean havde galopperende PMS i øjeblikket eller var igang med det vildeste teenagedrama. Vores dage er ikke just hyggelige i øjeblikket. De er til gengæld fyldt med konflikt på konflikt – herunder en højspændt, konsekvent og meget følelsesladet krig om, hvorvidt man skal have tøj på. Det skal man IKKE, hvis I spørger Bean. Det skal man, siger (onde) mor og far og ender med fysisk at iføre barnet dagens outfit. Det koster skrig, sved og tårer og hun kan hyle sig selv så meget ud af den, at vi i morges eksempelvis var nødt til at praktisere en slags time out, hvor hun simpelthen fysisk blev flyttet et andet sted hen og vi gik lidt væk, så hun fik en chance for at komme til sig selv og komme videre. Det lykkedes. Heldigvis. Phew. Det kræver sin mor og far at bevare roen, når konflikterne bare kører ud i éen dag efter dag.

Det har sikkert noget at gøre med børnehavestart – eksempelvis når hun går i baby-mode og kun vil spise, hvis hun sidder på skødet og bliver madet. Jeg (og vi) tror absolut også, det handler om generel selvstændigheds-udvikling. Om at afprøve grænser og sætte viljer op mod hinanden. Hvor langt kan man gå? Hvor meget kan man bestemme selv? Hvorfor? Og hvordan tackler man et nej? Det er svært at finde ud af, når man er knap 3 år gammel.

Jeg har været sløj i et par dage, så jeg gruede lidt for en eftermiddags- og aftenkrig med mini-teenageren. Jonas kom nemlig først hjem til puttetid. Jeg kunne heldigvis have sparet bekymringerne, for vi har haft den dejligste dag. Det grundigt snavsede børnehavebarn startede med et eftermiddagsbad for at få makrel og sand vasket af ansigt og hænder, inden vi frådsede i chokoladecupcakes og jordbær. Det var fantastisk at få sit barn igen, så at sige. At kunne grine, lege og hygge sammen. At kunne lave mad med on-off hjælp og en lille svingom i køkkenet. At svømme stuegulvet rundt og hoppe i sengen. Læse godnathistorie i sofaen og kramme og kysse dagen lang. Det, tror jeg, trængte vi begge til, og jeg er helt ked af, at Jonas ikke oplevede det.

 photo DSC_0017_zpsmpbt7gtd.jpg
 photo DSC_0023_zpsam4kxzu7.jpg
 photo DSC_0022_zpszpelz9w5.jpg

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

4 kommentarer

 • Velkommen til trodsalderen, søde. Værre end Middelalderen og den tredje alder til sammen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   … oh joy! Heldigvis lader stormen til at være drevet over for denne omgang (eller også befinder vi os bare midt i orkanens øje)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Been there done that. Det går over igen. Men det vidste du sikkert allerede :-).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Oh yes – alt er en fase… Men ØJ det bliver vildt, når man i forvejen er en lille dame med temperament.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The happiest place on Earth