Handy-mom (eller: hvad der sker, når jeg er alene hjemme!)

At være et heldigt og hidsigt barn

Hun er typen, der bliver forkælet, hende Bean.

Fx er den nyeste tilføjelse til legetøjskassen en gave fra Mormor og Morfar i form af et lille dukkebarn. Hun er nemlig begyndt at synes, det er vældigt spændende at nusse med dukkerne i VHD. Så nu har hun sin egen baby, der kan få sut, drikke af flaske og spise mad. Den bliver krammet, båret rundt og stopfodret. Den er stadig ikke navngivet, så kom frisk med gode bud!
(Jeg ser i øvrigt frem til at få lidt tid til at give den en lidt mere klædelig garderobe…)

Jeg har dog siddet lidt foran symaskinen, så Bean har fået et par fine, nye bukser. Inspireret af Olines garderobe og hendes dygtige mor (nuij, hvor gad jeg godt have en overlocker, så jeg også kunne kaste mig over jersey-stofferne)

… men hun er altså også typen, der bliver helt vildt hidsig i øjeblikket, hende Bean.

Kæreste fortalte, at hun var gået hen til tv/legetøjsreolen og havde peget mod den. Han gav hende det legetøj, han skønnede, hun pegede på. Og hun satte sig på jorden og stak i et forurettet hyl, mens hun bankede fødderne i gulvet. Obviously wrong answer. Han tændte fjernsynet, og hun blev mild og blid og klatrede op til ham i sofaen for at putte.

I det hele taget reagerer hun ret voldsomt på al modgang i øjeblikket. Indbildt eller reel. Man kan blive skældt meget ud, hvis man siger ‘Nej’ til at hun rører den varme ovn eller må lege med køkkenknive. Og hun kan blive edderspændt rasende, hvis dukkevognen kører ind i en forhindring såsom en dørkarm. Eller pga…. noget ingen, ikke engang hende selv, helt forstår.

Det er kun herhjemme, det sker. I VHD er hun den sødeste, nemmeste lille pige (det siger pædagogerne selv!), men jeg tænker, at det dels er frustration over manglende kommunikationsevner og dermed en fase (fase, fase, fase!) og dels handler om at finde sine og vores grænser – altså en læringsproces.

That being said, så kan det altså godt være en smule svært at bevare giraf-tonen og roen, når hun en hel eftermiddag kommer med hidsighedsudbrud hvert 5. minut.

De nye bukser afprøves. Og dukken pusles (hvad sker der i øvrigt for alle babydukkers tøj?!)

2 kommentarer

  • hvor er det bare nogle lækre bukser og ikke mindst din søde datter

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak – jeg er også helt skudt i mønsteret, og så er de ikke engang specielt vanskelige at gå til 🙂 Mon ikke Bean får flere flæse-lomme-bukser? Det tror jeg!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Handy-mom (eller: hvad der sker, når jeg er alene hjemme!)