Halloween 2021 - nemme DIY, kostumeidéer og uhyggelige snacks

Lav en magisk vintage-pop up bog

Det er lige om lidt. Julen. Og med den også det drys af ekstra magi, der spreder glimmer over den mørkeste tid på året.

I år gemmer julemagien sig også på hemmelige steder, der et efter et vil åbenbare sig for mine døtre, og som kan udvikle sig og fortsætte år efter år fremover. Jeg har skabt en pop-op bog, der gemmer stemningsfulde motiver og som skaber en forbindelse med ord og smukke, gamle bøger og fine traditioner.

Jeg fandt en 100 år gammel udgave af Herman Bangs Tine i en genbrugsbutik – med den rigtige tykkelse og den rigtige patina og en smuk forside.

Jeg har tegnet de forskellige motiver på papir og derefter skåret dem forsigtigt ud i bogens sider. Forrest i bogen har jeg noteret hvor de forskellige motiver findes – og så er det bare at slå op og nænsomt rejse rensdyr, grantræer, skøjtende piger og pejse op.

Fremadrettet er det tanken, at der skal tilføjes flere motiver, og når de er store nok, så kan pigerne også få lov at tilføje deres egne. Så det kan blive en ægte juletradition; noget, der vækker minder og gensynsglæde, når kasserne med julepynt findes frem fra loftet.

Der er masser af smukke, gamle bøger rundt omkring i genbrugsbutikkerne – og masser af fine motiver at lade sig inspirere af (eller printe ud!). Jeg var lidt spændt på resultatet… og det var lidt svært at sætte første knivsblad til en klassiker, men nu får den nyt liv frem for at stå på en støvet hylde og blive glemt. Og det kan også noget.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halloween 2021 - nemme DIY, kostumeidéer og uhyggelige snacks