Gratis opskrift: Blød vaskeklud

Måske magiske dyner – og noget om søvn

[Reklame – dynerne fra Müsli by Green Cotton er modtaget i gave, men uden krav eller aftale om et indlæg. Dette er dermed skrevet, fordi jeg anbefaler dem helt og aldeles]

Søvn og småbørn. Umiddelbart er det – i min erfaring – ikke to ting, der går godt i spænd. Både jeg og utallige andre derude har skrevet sidevis om søvn og babyer, tumlinge og børn. Eller snarere; om manglen på samme. Så HVIS der er noget på markedet, der kan optimere den afbrudte og sparsomme søvn, er jeg lutter øren. Derfor har de to små piger fra det sene forår sovet med de lækreste, økologiske kapokdyner fra Green Cotton. Og nu er vi ved at være klar med lidt konklusioner omkring dem.

Ingen af mine tre piger har været fødte sovebørn. De har alle først sovet igennem et godt stykke (faktisk et rigtig godt stykke!) på den anden side af deres 2-års fødselsdag. Vi venter i skrivende stund stadig på, at M sover hele nætter uden at komme kravlende op i smørhullet. I det mindste er det lykkedes at afvænne natamningen på en blid og udramatisk måde lige før hendes 2-års fødselsdag. Det var ellers den eneste redning for en nogenlunde nattesøvn (for alle andre end mig…)

Vi har om noget været udfordrede på søvn herhjemme, og det er stadig ikke optimalt, men dog uendeligt meget bedre end det har været. Jeg er endnu ikke der, hvor alle farver står i high def og jeg vågner hver dag fuldt udhvilet. Men jeg er til gengæld heller ikke grødet i hovedet af den ubarmhjertige søvnmangel, der kan slå selv den mest hardcore mor i gulvet. Da vi stod for at skulle skifte henholdsvis babydyne og juniordyne ud med større versioner, fik vi mulighed for at teste kapokdynerne fra Green Cotton, der er en forårsnyhed. Det var en kæmpe glæde og gave midt i Corona-krisens lockdown for alle. Pigerne i første omgang, især fordi dynerne ankom i en kæmpe papkasse.

Kapokdynerne er ikke deciderede tyngdedyner, men de har mere massefylde end de fleste almindelige dyner. Fyldet lægger sig på en anden måde om kroppen, og kapok kan bruges året rundt, fordi det hjælper med at temperaturregulere. Lige med undtagelse af de nætter, hvor det var decideret smeltende hed sommer, og hvor man helst ville være nøgen hele tiden, har det været sandt. Pigerne putter sig tilpasse ned i sengene og bliver hverken for varme eller for kolde. De har det lige tilpas, samtidig med at dynerne giver en smule tryk – og måske er det her, nøglen til søvnen ligger?

Green Cotton om kapok:

Kapok udvindes fra frøene fra kapoktræet, og er en hul fiber som består af 80% luft. Luften som er fanget i fiberen giver kapokken en fremragende isoleringsevne, og gør den til en af de letteste plantefibre i verden.

Kapok er dejlig luftig om sommeren og holder på varmen om vinteren. Derudover er hver kapok fiber betrukket med naturlig voks som afviser fugt, hvilket forebygger mug og gør dem perfekt til folk med støvmideallergi.

I al fald er både mindstebarn og mellembarn blevet bedre sovere i den forgangne tid. De er i sagens natur også hver især blevet nogle måneder ældre, men vi oplevede egentlig, at skiftet skete ret hurtigt med de nye dyner.

^^Dynen er her pakket pænt ind i blødt sengetøj fra Studio Feder. En fødselsdagsgave til barn tre, som aldrig har ejet nyt soveudstyr, men har arvet alt. Selvom man er nummer tre i rækken, må man godt af og til få noget splinternyt. Og det her. Det gad jeg også godt selv eje. Både dyne og betræk, faktisk. Sengen er den klassiske Juno med originalmaling (der efterhånden har fået en del patina), og så snart vi kan flytte om på børnenes sovesituation med ombygningen, skal den rykkes ud i den lange længde. Bamsen er min. Den fik jeg, da jeg var ganske få dage gammel, og den har fulgt mig og alle pigerne siden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gratis opskrift: Blød vaskeklud