Bo uden rod med børn

Giv det slidte strik nyt liv

Jeg er kæmpe fortaler for at reparere frem for at smide ud. Ikke mindst tøj, for her kan jeg selv det meste. Jeg har gennem tiden syet ruskindslapper på termobukser, usynlige indvendige patches på jeans med små revner og små huller i bluser og trøjer. Det giver mening i forhold til at mindske (over)forbrug – og det giver mening for pengepungen. Min store piges Stockholmsweater, som jeg strikkede til hende i efteråret 2018, er efterhånden brugt så meget og heftigt, at ribkanterne ved ærmerne hænger i laser og trævler og albuerne er også godt slidte.

Jeg har ikke mulighed for at få mere af samme garn i samme indfarvning, og derfor spurgte jeg ud på Instagram, om nogen havde gode idéer til at redde en i øvrigt lækker trøje, der har masser af mere liv i sig.

Nogle foreslog at lave den om til en vest eller kortærmet sweater. Jeg havde selv leget med veste-tanken, men kunne ikke helt komme på en god konstruktion omkring skulderen. Andre foreslog, at jeg skulle strikke det halve ærme om i en kontrastfarve og andre igen at jeg skulle nøjes med at genstrikke ribkanterne (i et mere holdbart materiale) og forstærke albuerne med maskesting.

Jeg er nået frem til den sidste løsning. Jeg finder en lækker kontrastfarve til ribkanten på ærmerne og forstærker albuerne, så sweateren igen kan blive brugt. Eller. Barnet får lov at vælge farven – og så strikker jeg. Det er også en mulighed for at strikke ærmerne lidt længere, for det kunne de efterhånden også trænge til.

Jeg tænker, at optrævling og gen-strikning af ribkanterne næsten giver sig selv, mens de syede sting, der ligner strik faktisk er en ganske enkel teknik. Den er ny for mig, men det er ikke sidste gang, jeg prøver, for det bliver virkeligt pænt og næsten usynligt (hvis altså man bruger samme type garn i stedet for en kontrast!)
Find teknikken på de såkaldte ‘duplicate stitch’ HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bo uden rod med børn