Langtidsamning, lingeri og tanker om ammestop

DIY fastelavnskostumer – hjemmelavet regnbue for ingen penge

Mon også I er en masse derude, der skal sende fastelavnsudklædte børn afsted mod dagplejer, vuggestuer, børnehaver og skoler på fredag – eller mandag? Og måske endda har fastelavnsarrangementer i weekenden også? Jeg kan se, at både hos Heidi og Bjarne på Saxogade og hos Karrusella i Jorcks Passage er der linet op til udklædningshygge på lørdag. Det er så hyggeligt at få lov at klæde sig ud en hel dag og lege sig ind i sin rolle. Jeg elskede det. Og min mor syede og fremstillede alt fra Rødhætte til Pippi (med verdens tungeste garn-paryk, der må have krævet mindst 3-4 nøgler orange garn!), fe med spids hat, indianer, gammel dame, snedronning og can-can pige til min søster og jeg.

Her er det i al fald fredag, vi skruer op for ansigtsmaling og kostumer, og pigerne glæder sig. Eller. De to store gør. Den mindste finder ud af det til den tid. Pigerne har selv valgt kostumer igen i år – desværre ikke helt så kreativt som sidste års matchende Frida Kahlo’er eller de legendariske popcorn, som K stadig taler om. Jeg elsker ellers at kunne få lov at nørde og nørkle med fine, hjemmelavede kostumer – og som regel kan det lade sig gøre at fremstille dem både relativt nemt og billigt. Som fx K’s meget uhyggelige Halloween-kostume fra efteråret, der grundlæggende bestod af pap fra en skotøjsæske, en kjole fra genbrugsen og ansigtsmaling.

I år vil K være en karate-pige med sin gi og bælte. Og så måske lige et par øjne lidt på skrå. E vil være Elsa, og jeg husker godt, at også K var en fe/prinsesse/ballerina ligesom stort set alle de andre piger som 4-årig. Det var først sidste år som børnehavebarn, hun havde mod på et anderledes kostume. Så E bliver Elsa. Med en ansigtsmaling-fletning, tror jeg. Og kjolen fra udklædningskassen.

Det giver mig kun et barn at lave DIY-kostume til i år – og hun ved endnu ikke, at hun skal være en regnbue. Men sådan bliver det! Det tog et par timer at udtænke, klippe, stryge og sy regnbuen, som jeg har riet fast på en af hendes kjoler fra tøjskabet. I min erfaring orker halvandetårige ikke de helt store, kostumeagtige kostumer. Det skal være mest muligt som almindeligt tøj for at blive på.

DIY – Sy en nem regnbue af stofrester

Hvis du også har en lille (eller stor) regnbue in spe derhjemme er her en nem DIY til et kostume, der endte med at koste mig 0 kr. Alt stof og vlieseline er fra stofkassen og kjolen hang i skabet i forvejen.

Tegn en regnbue i den størrelse, der passer til barnet og med det antal lige eller skæve buer, du foretrækker. Klip ud i stof med sømrum på 1/2 cm og vlieseline uden sømrum.

Jeg satte alle buer udenpå hinanden, så regnbuen bliver ret fast i det. Stryg vliesline på stoffet og pres sømrummene om på bagsiden. Så er det nemmere at få et pænt resultat, når du syer. Det tager ca en kop kaffes tid.

Sy nu buerne på en ad gangen – jeg startede med den store røde og arbejdede mig indad. Så kan du tilpasse faconen undervejs.


Effekten med lag på lag bliver næsten quiltet. Når hele regnbuen er syet sammen, så klip et bagstykke i hvid eller en anden farve og sy sammen ret mod ret med den yderste regnbue-bue. Lad en åbning stå til at vende. Pres sømmene pænt og sy åbningen sammen i hånden eller på maskine.

Ri eller sy regnbuen fast på den bluse eller kjole den skal være på – så er du faktisk færdig.


Tanken er, at regnbuen skal afmonteres igen efter fastelavn, og at den skal fyldes med pudevat og bruges som pyntepude på børneværelset. Den kunne også være sød i glas og ramme som en del af pigernes billedvæg. Egentlig havde jeg set i mit hoved, at det skulle være en regnbue i douce-toner af ensfarvet stof, men nu var der tilfældigvis lige en masse rester af blomster på lager, og det kan altså også noget, synes jeg.

Hvis I også syer regnbuer, så må I hjertens gerne tagge mig på fx Instagram. Det ville være SÅ hyggeligt at se jeres udgaver.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Langtidsamning, lingeri og tanker om ammestop