'Hej, det er fra børnehaven. Der er faldet en gren ned på din datter'

Opgradering af skoletasken til 1. klasse – og en flyvende skolestart

[ Reklame – skoletasken modtaget i gave ]

Det var kæmpestort at starte i skole sidste sommer. For både forældre og barn. Pludselig blev der faste mødetider, muligheden for spontane fridage fjernet og graden af selvhjulpenhed blev skruet gevaldigt i vejret. Hun voksede i den grad med ansvaret og opgaven, og skolen var en favorit fra start.

Nu har hun gået i første klasse i to uger, og hun er – heldigvis – vild med det. Vi kender vores datter og hendes sensitivitet omkring forandringer, så vi talte stort set ikke om den kommende skolestart i år. Hverken dato eller indhold. Alligevel kom det til at fylde noget og vi havde lidt kriser omkring at dagene nu bliver fyldt med fag i stedet for legetid.

Af samme årsag har vi opgraderet skoletasken. Den gamle var sådan set fin nok, men den var lidt svær for hende at få bøger op af og ned i på grund af snørelukningen for oven. Da Jens Storm København nu har landet deres skoletaske-udgave af den rygsæk, vi elsker og som E har arvet til børnehavebrug, takkede vi med kyshånd JA til at modtage en af dem. K og jeg valgte sammen den støvetgrønne udgave, som står smukt til hendes lyse lokker.

Skoletasken er grundlæggende en forstørret udgave af den originale model – men med lidt ekstra features. Eksempelvis en lomme med elastik på siden til en drikkedunk, så den ikke rutscher rundt nede i tasken med fare for lækager. Der er også en indre lomme, så de tunge bøger kan komme ned og bæres tæt på ryggen. Dermed bliver tasken ikke så pokkers tung at slæbe på. Der er støtte i skulderremmene og en strop at lukke foran også. Remmene er i øvrigt så lange, at tasken også kan bruges af voksne. Læderet bliver patineret og smukt i brug – nøjagtig som i den taske vi har, der er nogle år gammel efterhånden.

Der er ikke meget bling eller print i tasken, men det er netop også pointen. For interesser kan skifte hurtigere, end man som forælder gider eller har råd til at skifte skoletasker, og i stedet kan K tilføje pynt på tasken, der matcher hende lige nu. Pt er det en stor, fluffy pompom. Senere bliver det måske julesager, påskekyllinger eller noget andet og cool eller nuttet. Det styrer hun helt selv.

Hvordan går det så uden legetid på skemaet? Det er ganske enkelt intet problem. Der er frikvarter og idræt og tiden efter skole. Der er masser af leg. Men det bedste ved første klasse er de nye fag. At lære noget. Jeg jubler indvendigt over hendes lyst til viden. Allerbedst kan hun lige nu lide natur/teknik. Og billedkunst. Og idræt. Og musik… og engelsk, matematik og dansk. Faktisk det hele. Også de nye lærere. Tasken har plads til alle de bøger den skal rumme – og de tegninger, små skatte og krea-dimser, der også kommer med hjem. Det er lige som det skal være.

 

Se både skoletasken og de mindre tasker fra Jens Storm København HER

2 kommentarer

 • Gitte Fabrin Olsen

  Så fin,synes at den ligner min første skoletaske…..blot var det andre materialer og farver. NB startede i børnehaveklasse i 1979😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   De er nemlig virkeligt fine! Og looket holder 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

'Hej, det er fra børnehaven. Der er faldet en gren ned på din datter'