Den fineste og sidste navnefest

Moomin by Reima – økologisk bomuld i Tove Janssons eventyrlige univers

[ Annonce – modtaget i gave ]

Der er nogle væsentlige kriterier, jeg går efter, når jeg vælger tøj til pigerne. Det allervigtigste er funktionalitet og komfort. Ja, jeg sætter også æstetik højt, men det dur ikke hvis pigerne ikke kan bevæge sig eller føle sig frie og godt tilpas i deres tøj. Bæredygtighed og økologi er også vigtige – og selvom jeg elsker et helt enkelt udtryk, så anerkender jeg absolut at pigerne også godt kan lide farver og print. Når det hele parres med et poetisk univers som Tove Janssons, så er alle glade. Reima har lavet endnu en fin kollektion med print fra Mumi-dalen.

Så snart tøjet kom ind ad døren, skulle det på – det er altid et godt tegn. Dernæst sprintede E hen til bogreolen for at finde den præcise bog, de fine illustrationer er fra. Det er en historie, de kender og elsker, for vi har læst den noget nær en million gange. Den er endda hjembragt fra Helsinki af pigernes skytsmor, så det er meget autentisk finsk. Ligesom både Reima og Tove Jansson.

De fandt stederne i bogen hvor Mymlen står med kjolen i regnen; hattifnatterne sidder i deres lille hule træ; hvor Mumi, Mymle og Lille My kigger efter Filifjonken, der er flygtet henover markerne. Tove Janssons poetiske, fine Mumiunivers får et let og lyst skær igennem Reimas øjne, og der er noget herligt ved at genkende fortællinger fra bøger i sit tøj. Mumi og hans venner er altid på eventyr. Ligesom børn skal være. De udforsker, undres, bliver måske bange undervejs, men lærer og vokser og kommer sikkert hjem. Den historie følger med og passer ualmindeligt fint med Reimas – og med vores – værdier.

En kerneværdi både herhjemme og for Reima er bevægelse – mulighed for frihed til kropslig udfoldelse, og derfor er både deres overtøj, sportstøj og helt almindelige børnetøj tænkt ind i en ramme af kropslige muligheder. Af leg og af brug. Vi har i flere år været virkeligt glade for Reimas funktionelle vinter-overtøj, men de kan også noget på andre områder. Mumi-kollektionen, der kommer til august, er den anden af sin slags, og den er i økologisk bomuld. Blødt, rart, let at bevæge sig i.

Vi har testet det til leg og legeplads også, men det var under læsningen, jeg fik mulighed for at finde kameraet og fange detaljerne.

Den lyserøde trøje er faktisk en kjole i str 104, men den blev allernådigst overdraget af den fireårige til den syvårige, og den fungerer aldeles glimrende som t-shirt også – der er med andre ord virkelig lang levetid her!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den fineste og sidste navnefest