DIY: Mobil og tablet til dukkerne

DIY: Sovemasker til Así og Our Generation dukker

Dukkeleg fylder rigtig meget herhjemme i øjeblikket – måske fordi skærmene til gengæld fylder så meget mindre – så jeg har med glæde kastet mig ind i pigernes fascination og vi har sammen lavet fint udstyr til deres små dukkebørn. For eksempel mobiltelefoner og tablets. Sidste nye ting er en sovemaske til dukkerne, så de kan drømme sødt hele natten. Der er flere måder at gøre det på, og den absolut nemme er at klippe ud i et ark filt. Det havde jeg ikke på lager, men til gengæld var der masser af små stofrester og lidt pladevat og elastiksnor. Så vi fandt symaskinen frem og pigerne fik lov at vælge det stof, de helst ville have.

^^ K’s allerbedste dukke, den store Pepa fra Así, der lidt ligner hende selv med lidt kortere hår og klare, blå øjne. Den er blevet puttet i sin natkjole, der ligner K’s egen, sin nye sovemaske og sin søde nussebamse, som vi har fået i gave. Bamsen er en helt ny del af sortimentet hos Así og den blev egentlig skabt til Limited-dukkerne, men kan købes separat HER i tre forskellige farver. Herhjemme elsker dukkerne den – og E har også brugt den som sovebamse 😉

Vi startede med at tegne en skitse på almindeligt papir og klippede og justerede til størrelsen var rigtig. Det stod K selv for. Så foldede vi modellen dobbelt og klippede et mønster, så det blev symmetrisk. Det var hun helt med på også – de har haft om spejling i skolen.

Så klippede vi to stykker ud i det stof, pigerne havde valgt, med 1/2 cm sømmerum hele vejen omkring. Et stykke pladevat blev også klippet og et stykke elastik, der passede til dukkernes hoveder.

Jeg syede på maskine ret mod ret; pladevattet på vrangsiden og elastikkerne på retsiden. Det kan naturligvis også gøres i hånden. Lad en lille åbning stå til at vende sovemasken ud og sy den fast i hånden til sidst.

Til ensfarvet stof kan det også være sødt at tegne eller brodere små soveøjne på masken – men der er jo fuldstændigt fri leg når det kommer til udsmykningen, og det er lidt fristende at kaste sig over flere små sovemasker.

Det tager ca lige så lang tid som at drikke en varm kop kaffe.

Her illustreret i billeder:

1: Lav din egen skabelon i almindeligt papir og juster til den passer perfekt til dukken eller bamsen. Tegn og klip den ren og symmetrisk ved at folde på midten. Klip to stykker i stof med 1/2 cm sømmerum hele vejen rundt og et lag i tynd pladevat. Alternativt: klip et enkelt lag i pladefilt. Klip elastiksnor, der passer til dukkens hoved.

2: Sy sammen ret mod ret med pladevat på vrangsiden og elastikken monteret på retsiden i hver side af masken. Lad en lille åbning stå til at vende masken. Vend, pres og sy åbningen sammen i hånden.  Husk at drikke kaffen i mellemtiden, mens den stadig er nogenlunde varm! 

3: Sovemasken er klar til brug og søde dukkedrømme. Den kan også pimpes med pipping, en ensfarvet udgave kan gives sove-øjne med broderi eller med tekstilpen – eller der kan tilføjes pailletter, perler eller noget helt andet. Stoffet jeg har brugt er en rest Liberty fra stofkassen købt HER

Revitalash serum, til øjenbrynene er en serum der styrker både brynenes struktur og gør dem mere fyldige.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY: Mobil og tablet til dukkerne