Moomin by Reima - økologisk bomuld i Tove Janssons eventyrlige univers

Bryllup: brug en fotograf til at skabe minder, der holder evigt

Vi holdt ikke et traditionelt bryllup. Slet ikke. Men der var stadig elementer, der var rigtig vigtige for os at have med. Et af dem var tøjet. Et andet absolut must var fotografen. Jeg ville have en dygtig fotograf, der kunne indfange dagens fine øjeblikke med et nærvær og æstetik, der passer til os. Ikke noget traditionelt, opstillet og med kunstige smil. Det er ikke os. Derfor var valget slet ikke svært, og faktisk var Frederikke Brostrup den første, jeg skrev til, da datoen var bekræftet hos Københavns Rådhus. Heldigvis havde hun hul i kalenderen og lyst til at fotografere med sit fantastiske blik på vores bryllupsdag.

Vi har haft Frederikke på besøg før, og faktisk var det også planen at hun skulle have dokumenteret fødslen sidste sommer. Det nåede vi ikke, fordi det gik så hurtigt, og det vil jeg mærke et stik efter resten af mine dage. Men brylluppet har vi. Det er jeg til gengæld uendeligt taknemmelig for, for det er nogle fantastiske skud, hun har fanget.

Vi bookede en familiefotografering, der egentlig kommer med 5 print. Vi har dog valgt en fotobog i stedet for at få billederne til væggen. Her kan der være 60 fotografier i, og det gav os mulighed for også at udvælge nogle af dem, der giver skønne, skægge og fine øjebliksbilleder fra dagen – men som aldrig ville være kommet igennem nåleøjet til at blive printet. For eksempel billedet ovenfra at de to store pigers ben og sko, der mødes fodsål mod fodsål. Eller indtil flere med alle pigerne sammen. Eller billedet af E, der er på vej op under kjoleskørtet på mig. Eller det, hvor hun med et herligt og spøjst udtryk kigger ud mellem sin fars ben. Eller der, hvor K og morfar hopper sammen. Eller, eller, eller. Dem har vi nu. Jeg blev kildrende glad helt ned i maven, da jeg fik den smukke hardcover bog i høj kvalitet i hænderne.

K fik glædestårer i øjnene. Hun blev så rørt over bogen og gensynet med en helt særlig dag. ‘Den bedste fødselsdagsgave, man kan få, er at ens mor og far bliver gift’, som hun udtrykker det selv. Også selvom brylluppet var to dage efter fødselsdagen.

Frederikkes stil og æstetik er uforlignelig. Det er dokumentarisme. Ikke opstillinger (selvom vi også blev placeret rundt omkring i frie formationer for at få nogle bestemte udtryk). Der er plads til alle slags ansigtsudtryk. Herlige pletskud af næsepillende børn, glimt af moderskabets virkelighed midt i bryllupsfestlighederne og alt det, der skaber liv og fortællinger og autenticitet. Og så nogle vidunderlige portrætter af alle pigerne, der rammer durk ned i deres personligheder, og som er smukke ud over alle grænser.

Frederikke selv er et fuldstændigt fantastisk menneske. Der er en grund til, at jeg var absolut tryg og uforbeholden ved at hun skulle have været med til min sidste fødsel. Hun er varm og ægte og man lægger ikke mærke til at hun og kameraet er med på sidelinjen.

Vi fik også printet et billede. Nemlig det fuldstændigt magiske bryllupsbillede, hun har fanget fra Statens Museum for Kunst, hvor mennesker og kunstværker indgår i en absolut symbiose og det hele smelter sammen til noget, der er større end hverdagen og virkeligheden. Nu skal vi bare finde den perfekte placering.

__

Vi har betalt for vores fotograferinger og for fotobogen – der er intet sponsoreret her, men derimod kan både Jonas, pigerne og jeg give de allervarmeste og mest oprigtige anbefalinger til andre, der ønsker sig billeder af familielivet som det tager sig ud i virkeligheden set gennem en kærlig og skarp linse. Frederikke Brostrup kan bookes HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Moomin by Reima - økologisk bomuld i Tove Janssons eventyrlige univers