Nemt DIY mom-hack: sutsko, der ikke bliver væk!

Spis med dyrene – anbefalinger til tre lækre spisesteder i ZOO

[ Inviteret ]

Der er noget særligt ved at komme i zoologiske haver med børn. Det er fortryllende herligt at (gen)opleve magien ved dyrene igennem deres øjne, og selvom vi ikke kommer hver eller hver anden dag, så er det altid en fornøjelse at træde igennem porten til Københavns ZOO. Til gengæld har vi sjældent spist andet end medbragte madpakker, for udvalget har (uden at fornærme nogen) været jævnt uinspirerende. Nu har haven imidlertid også satset på maden som en fin totaloplevelse. Det er lykkedes så fint og vi kan kun anbefale at prøve et af de tre nye spisesteder.

Pigerne og jeg var inviteret på en kulinarisk rundtur i ZOOs tre nye restauranter – Botanika, Folk og Pan Pan – men vi startede på egen hånd med at se isbjørneungen slås med sit legetøj, bjørnen blive fodret og bruge en træstamme som kløpind og en fiskehejre snuppe mad for næsen af sælerne.

Lille M råbte begejstret til alle de dyr, hun orkede inden hun gik omkuld i barnevognen og Jonas trillede hjem med hende, mens de to store og jeg spiste os igennem spændende grønne hapser, dyrenes livretter og ikke mindst fik en særlig gæst næsten med til bords.

Botanika

Smukt anrettet, velsmagende og vegetarisk. Der er både pænt og lækkert på Botanika, der ligger med en herlig udsigt til kamelerne. Pigerne anbefaler især pizzaen og iskaffen (ja, iskaffen. Som min treårige er vild med), mens jeg var solgt på hele konceptet, men ikke mindst de utroligt pæne konditorkager. Lemonaden kan også anbefales, og priserne er absolut fornuftige.

FOLK

Mormorkøkken med et twist – og det virkeligt fine koncept med dyrenes madkasse til børn. Her er samlet livretter fra fire af havens dyr, og så kan man selv gætte, hvad løven, bjørnen, grisen og gibbonaben spiser. Det er ordentlig, gedigen mad – med lidt sjove udfordringer indbygget. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at alle børn ved vores bord startede med at tømme det lille bæger med knasende sprøde melorme. Der smager som en slags chips. Sådan en omgang koster 75 kr, og der er nok mad til en hel dag i ZOO for små mennesker.

Til de voksne var der højtbelagt smørrebrød i gourmetklassen. En rigtig god kartoffelmad går man altså ikke galt i byen med.

Pan Pan

Dagens største oplevelse gemte sig i bunden af pandaanlægget, hvor der er indbygget en restaurant med panoramaudsigt til hanpandaen. Udover den særlige placering, er indretning og mad af en standard, der absolut måler sig med Københavns mange gode spisesteder. Det er fransk-asiatisk og det smager og ser fantastisk ud.

Pigerne smagte børnenes madkasse, der er anrettet med indbygget leg. En stablet madkasse i tre lag med rigeligt mad og spændende smage for 85 kr. Sticks, forårsrulle, nudelsalat man selv kunne dryppe persilleolie på fra en pipette, gnavegrønt og et helt sødt lag med kage, pandachokolade, frisk frugt og en lykkekage. Naturligvis.

Der opstod en fortættet stemning og en følelse af at være en del af noget helt særligt, da pandaen valgte at spise med lige uden for ruden. Den oplevelse glemmer jeg nok aldrig, og det er jo det, ZOO kan. Det er altid noget specielt at se vilde dyr (også i indhegninger), men af og til opstår der lommer af helt unikke møder. En giraf, der stikker tungen så langt frem, at den når græsset lige ved ens hånd. En klappeged, der fatter en særlig sympati for babyen, der får lov at ae den i øjnene og trække den i skægget. Øjenkontakt med en chimpanse. Eller en middag under en meter fra en stor hanpanda.


Det er godt tænkt. Det hele. Og det holder. Maden, koncepterne. Stederne. Vi behøver i al fald ikke at medbringe madpakkerne næste gang vi er i ZOO. Ikke at det ikke også har sin charme, men det er rigtig skønt, at der er reelle muligheder for at få veltillavet, lækker mad. Også i en fornuftig prisklasse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemt DIY mom-hack: sutsko, der ikke bliver væk!