Magisk

Vores bryllup. Vores overraskelse til pigerne

Jeg er stadig i bryllups-modus, kan jeg mærke. Det er sjovt, for det var egentlig ikke noget, der fyldte meget op til vielsen og dagen. Her på den anden side bliver det til gengæld ved med at glide ind i tankerne. Glæden. Taknemmeligheden. Lykken.

Hele dagen var et fælles planlagt projekt, men vi havde alligevel et par overraskelser indlagt. For alle, faktisk. Både for mig, for Jonas, for pigerne og noget, vores familier havde arrangeret. Her har jeg lyst til at dvæle lidt ved Jonas’ og min overraskelse til vores tre døtre.

Vi er en familie, så selvom det på papiret kun var ham og jeg der er blevet viet, så er et bryllup – når der er børn involveret – jo faktisk alles ceremoni. Det var vitterlig vores bryllup – for os alle fem. Det er også sådan pigerne har italesat det.

Når VI skal giftes

Det er sådan, de to store piger har talt om brylluppet. Det var et kollektivt VI, der blev viet på Københavns Rådhus. Ikke bare en mand og kvinde. Ingen tvivl om det. Vores familie består ikke kun af Jonas og jeg, men af en enhed på fem mennesker, og derfor skulle alle naturligvis inkluderes i ceremonien.

Da vi havde sagt hvert vores ja, havde vi derfor en overraskelse til vores døtre – et minde og en påmindelse om dagen og ikke mindst om at vi er sammen om det her. De fik hver deres sølvkæde med hver et lille hjertevedhæng. Hjerterne skal indgraveres med forbogstaver. Jonas syntes vist egentlig som udgangspunkt, at det var lidt fjollet med kæderne, men det gav så megen mening, da de fik dem om halsen. Det var den fineste, symbolske indlemmelse i vielsesceremonien og smykkerne er højt skattede. Selv den skeptiske vestjyde blev overbevist og der skal alligevel noget til. Selv efter 10 år.

^^Foto: Frederikke Brostrup

Vi kunne ikke have haft et bryllup uden vores døtre, for de er så stor en del af os. Derfor gav det kun mening, at også de skulle smykkes under selve vielsen, og jeg håber, man kan fornemme i øjnene, hvor stort det var. Især for vores ældste pige.

Man kan inddrage børn på mange måder, og for os var det helt rigtigt at gøre dem til en del af selve ceremonien. Vi kunne også have valgt, at de skulle være ringbærere eller noget helt tredje.

Jeg er så glad for, at det lykkedes at gøre dagen til vores og til deres også – og at Frederikke har fanget nogle af de skønne, naturlige og ukunstlede øjeblikke, som livet med børn rummer. Også på en bryllupsdag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Magisk