Glimt af lykke

Franske fristelser – nem, lækker weekendmenu fra Fransk Spisehus

Jonas og jeg aftalte i starten af året at vi skulle blive bedre til at date. Til at gøre noget for vores forhold. En gang om måneden en date uden børn. Og skrue lidt på hverdagens små muligheder for at gøre noget ud over det sædvanlige. Tre retters fransk menu på en helt almindelig weekend falder i sidste kategori – men med tre små piger er det altså ikke lige noget, vi har mulighed for at lave fra bunden af. Så da Fransk Spisehus spurgte, om jeg havde lyst til at teste deres koncept af, slog jeg til med det samme.

[Reklame]

Der var engang, jeg kunne stå en hel dag i et køkken – og flere dage i forvejen forberede middage for venner og kærester. I disse år skal maden helst kunne blive klar på 30 minutter, og det er også ok. Den anden tid skal nok komme tilbage igen, og når den gør, har vi små køkkenhjælpere til at snitte, skære, marinere og bage sammen med os. Af og til er det dog stadig skønt at ruske op i rutinerne og spise noget helt andet end vi plejer. Derfor spiste vi os igennem en lækker, tre-retters menu på en helt almindelig hverdag. De tre retter plus brød leveres som samlesæt, og man skal grundlæggende bare opvarme og anrette. Det har vi gjort i flere år til nytår fra forskellige firmaer, og det fungerer supergodt. Bonus ved Fransk Spisehus er, at maden leveres til døren. Ligesom på et menukort på en restaurant sammensætter man selv sine tre retter ud fra egne smagspræferencer. Vi fik lakserilette, confit de canard og chokoladekage – pigerne fik lasagnen, som er børneretten.

Det hele var virkelig lækkert og det ramte lige præcis, hvad det skulle. Følelsen af lidt ekstra luksus og noget særligt hjemme i vores egen spisestue. Det er jo netop det, god mad kan – skabe en varm, rar stemning. En blød hjemlighed iblandet lidt dekadent selvforkælelse. Baby M var især fan af de gode kartofler og den kraftige sauce.

Der sker noget, når hverdagens faste sortiment af mad skiftes ud med særligt service og menuen lige opgraderes et par takker. Jeg elsker god mad, og jeg er vokset op i et hjem, hvor maden altid har været vigtig. Hvor mine forældre har prioriteret at vi af og til spiste ude – rigtig godt ude – både herhjemme og i udlandet. Da jeg mødte Jonas var der en masse ting, han ikke spiste eller brød sig om, men han er blevet markant mere madmodig de sidste 10 år, og dermed er der også mange flere madoplevelser, vi kan dele – og ikke mindst dele med pigerne. Jeg elsker, elsker, elsker deres lyst til at smage på det hele. Deres kærlighed til mad og ikke mindst når de engang er store nok til også at komme med på de rigtig gode spisesteder rundt omkring og få kæmpestore madoplevelser. Det starter hjemme. Madglæden. Med små, buttede, snaskede fingre – med lysten og modet til at smage på alt det, vi voksne spiser. Det er virkelig en af de ting, jeg glæder mig over at give videre til mine børn. Både til hverdag, hvor det af og til bliver mindre inspirerende, og så til særlige lejligheder som en tre-retters, nem menu.

Weekendmenuen er også oplagt til en gæstemiddag, tænker jeg, men jeg slår altså lige et slag for muligheden for at forkæle sig selv og sin egen lille familie lidt ekstra. Både børn og voksne herhjemme satte i al fald vældig stor pris på al maden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glimt af lykke