Ambivalent amning - for hvis skyld ammer jeg?

De sødeste DIY påskeæg

Påsken og dens udstrakte frihed er definitivt forbi for i år. I dag er pigerne i skole og børnehave, og jeg er græsenke resten af ugen. Det har været dejligt og tiltrængt med en lang ferie for os allesammen. Sådan er det nok altid. Ikke mindst har det været rigtig godt for Jonas og jeg med tid sammen – tid til at tale og bare at være sammen. Mens deres far sad i en bus på vej til Lolland, sluttede pigerne og jeg af med en miniudgave af en påskefrokost i går. Komplet med sild, laks og rugbrødsmadder mast ud i en relativt stor omkreds indenfor baby-rækkevidde. Og de fineste, yndige æg.

Idéen er hentet herfra og jeg var nødt til at prøve den på vores egne æg. Det ene ansigt har også en bagside, for jeg skulle lige finde ud af hvor lidt eller meget farve og væde, der skulle på penslen til kinderne.

De søde æg er ligeså enkle, som de er dekorative og jeg lavede dem sammen med baby M, mens de to store var optaget af en leg. De store piger blev mildest talt begejstrede, da de åbnede æggebakken og så indholdet.

Jeg er ikke nær så dygtig med grønt og kranse som Kat, men det lykkedes nogenlunde at lave et par hurtige, små kroner af forårsgrønt til de små æggepiger. Øjne og mund er tegnet op med en tusch 0.1 MM og kinderne er malet på med en relativt tør pensel med en smule akvarelfarve. De små kviste og blomster er bundet let sammen med lidt sytråd.

Det er også et oplagt projekt at inddrage børnene i – nu havde jeg bare lyst til at overraske mine. Det behøver jo ikke at være til påske. Ethvert større frokostbord eller børnefødselsdag kunne indeholde æggene – og de kunne sikkert også blive til små superhelte, pirater eller noget helt tredje.

Jeg kan kun anbefale at følge med hos Little Kin Journal – der er så mange fine ord og billeder, der altid ræsonnerer i mig omkring moderskabets bittersøde øjeblikke. Og så er Kat fænomenal til at udføre smukke, inspirerende projekter som for eksempel malede æggepiger med grønne kranse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ambivalent amning - for hvis skyld ammer jeg?