Der er så meget, voksne ikke forstår. Moluk og legemagi

Vinterferie. Mimbo Jimbo, kunst, date night, små madører og masser af tøffetid

Her er vores vinterferieplaner – måske I har nogle af de samme? Eller måske kan I finde noget inspiration til vinterferie i børnehøjde. I går fik hele min lille familie vinterferie. Både Jonas og de store piger har de næste 5 dage helt fri. Torsdag og fredag skal pigerne i hhv børnehave og fritidsordning, mens Jonas kan få forberedt de kommende ugers undervisning og rettet opgaver. Så går arbejdet ikke ud over vores eftermiddage og aftener, nemlig. Kender jeg mine børn ret, er de også ved at få lidt voksenkuller efter en lille uge sammen med os, så vi tror, det er den bedste fordeling for nu. 

Der er allerede lagt en del hyggelige planer for ferien. For eksempel skal vi inden om Statens Museum for Kunst og opleve en blå elefant lave kunst. Strids herlige Mimbo Jimbo bliver levendegjort i teaterform, og når entreen er betalt, er der fri adgang til at opleve teaterstykket. Både d. 10., 11. og 12. februar. (Læs mere HER) Måske jeg også når at se Sonja Ferlov Mancoba-udstillingen. Det kommer an på lille M, og den løber heldigvis det meste af foråret, så jeg skal nok nå det.

Jeg skal kigge forbi Creative Mind i Langelinjepavillonen søndag og se spændende kunst. Det er alt for lidt, jeg får gjort det, og det er et af mine personlige mål at blive bedre til at komme til ud i kunstverdenen igen.

Vi skal også forbi Torvehallerne. Dels skal jeg altid lige snuse hos Roots & Stalks – dels skal pigerne på en herlig, mad-skattejagt. Jeg husker fra min barndom, hvordan man af og til var heldig at få et ‘klippekort’ til indkøbscentret og så kunne man ellers gå rundt i forskellige butikker og få en masse sager og dims. Torvehallerne har samme koncept til små madører i hele uge 7, og der er både sødt og sundt og salt. Mine to madører kommer til at have det herligt med at smage på det hele. (Find billetter HER

Jonas og jeg skal simpelthen også på date. Nytårsaften lovede vi hinanden, at vi ville blive bedre til at passe på kærligheden og prioritere parforholdet, så vi har indført en månedlig date. Mine forældre kigger forbi og babysitter alle tre piger, mens vi skal spise en tre-retters frokost i tosomhed. Det glæder jeg mig personligt ret meget til, for det er så vigtigt. I al fald for os. Jeg skal nok skrive lidt mere om hvordan det praktisk kan lade sig gøre at date, når man har tre små børn.

Jeg skal også i biografen med en sød veninde – jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst var inde i mørket, for min baby er ikke baby-bio-typen… og så har jeg lovet pigerne at vi skal bage en lyserød Valentinsdag kage. Der er allerede klippet indtil flere Valentinskort (og jeg har muligvis også købt en lille gave til Jonas). Der er også indtil flere fødselsdage i kalenderen i denne uge, og når jeg skriver det, kan jeg godt se, at det lyder travlt. Men ingen af tingene er heldags-arrangementer, så vi har også prioriteret masser af tøffetid, nattøjshygge og plads til fri leg. I skrivende stund dimser den store med perler, den mellemste har iført sig halvdelen af udklædningskassen og er igang med en kompliceret pirat/picnicleg – og den yngste er igang med at få flere tænder og gnaver i sine bideringe, mens hun læser om dyrene på gården med sin far.

 

1 kommentar

  • Anneli

    Det lyder helt fænomenalt, Stine! ❤️
    Jeg får helt har til at holde vinterferie hos jer 😊 Både Mimbo Jimbo og Torvehallerne er hermed føjet til vores mulige udflugter! Tak for tippet ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der er så meget, voksne ikke forstår. Moluk og legemagi