Man har et standpunkt - til babyen tager et andet!

Da min barnevogn i den mest bogstavelige forstand reddede mit liv – Bugaboo Stellar

‘Det var en mørk og regnfuld aften…’ Sådan starter mangt en uhyggelig historie, og det var også sådan en aften, det var ved at gå rigtig galt på vej hjem for mig og lille M. Det gjorde det heldigvis ikke, men jeg kan stadig mærke knuden i maven og den kvalme fornemmelse stige op i halsen, selvom det efterhånden er et par uger siden, at min barnevogn reddede vores liv.

[ Annonce: Regnslag og footmuff modtaget til test fra Bugaboo ]

For en tid siden fik vi lov at teste nogle af delene i Bugaboos nye Stellar-kollektion af, og det er jeg mere end taknemmelig for. Både sådan generelt, for vi har været kæmpe fans af Bugaboo siden vi købte vores Cameleon-vogn i 2012, men i særdeleshed nu. Stellar-kollektionen har reflekser på. Både regnslaget, footmuff og alle andre dele i serien, og de lyser op, så man bliver set tydeligt helt op til 150 meter væk. Også i mørkt og regnfuldt vejr, men det kommer jeg til om lidt. Først lidt mere om vores Stellar-dele og hvorfor jeg synes de fungerer rigtig godt generelt.

Lille M sover lunt og trygt i den lune, forede High Performance Footmuff, for selvom den egentlig er lavet til klapvogns-delen på vognen, så har vi hack’et og lagt den i barnevognsdelen. Den øverste del af muffen stikker op ved hovedgærdet og giver ekstra ly ved kalechen, og resten fungerer som en kørepose for M. Nemt og bekvemt siger moren, der aldrig har været fan af Voksiposerne og at binde snore op og i. Stellar-køreposen er virkeligt lun og vinteregnet til kolde, skandinaviske vintre, men indmaden kan tages ud, så den også kan bruges i lunere vejr, og så er både logo og kanten langs lynlåsene reflekser. Det er i øvrigt både vand- og olieafvisende, vindtæt og åndbart, og mens vinterforet er med bløde andedun, er forårsforet et lettere fiberfyld.

Stellar regnslaget er også med tydelige reflekser, og det er desuden det bedste Bugaboo-regnslag til dato. Nemt at folde op og folde sammen og kan lynes ind i sig selv, så det nemt kan være i undervognen. Det har effektive og tydelige reflekser på logo og langs lynlåsen ligesom footmuff’en og skærmer helt (men er også åndbart) for lille M, der elsker sin vogn, men hader at få kastevinde i hovedet. Vores gamle regnslag med ‘hul’ foran var hun meget utilfreds med, men dette fungerer upåklageligt. Kig med her og få et bedre indtryk af, hvor synlig man bliver med reflekserne (og hvor uhyggeligt usynlig man faktisk er uden)

Igennem årene har jeg her på bloggen fået lov at opleve og teste forskellige ting og sager – en del har været rare og hyggelige, men ikke musthaves. Nogle har vi taget til os og brugt lige siden første gang vi fik dem i hænderne. Og disse? De reddede mit og min babys liv. Man siger ofte, at noget babyudstyr kan være en ‘life saver’ eller helt ‘livsnødvendigt’, og selvom der er noget, der er virkeligt dejligt og letter hverdagen betydeligt, så er det (heldigvis) sjældent så bogstaveligt som i dette tilfælde. Min barnevogn og de klare reflekser på Stellar-regnslag og footmuff gjorde hele forskellen for os på en situation, der potentielt kunne være endt rigtig, rigtig galt.

På den mørke og regnfulde aften vi var på vej hjemad, var vi lige ved at blive kørt ned. Det var så tæt på, at jeg kunne mærke suset fra bilen bag mig. Sekunder fra at vi ikke var nået forbi, men i stedet var blevet ramt. Det er så ulækker en følelse, at det næppe kan beskrives fyldestgørende. Bilisten havde set os lyse op, da vi gik over fodgængerfeltet, men overså den bil, der holdt stille og ventede på grønt lys (og overså også at der var rødt lys, tilsyneladende), og derfor bragede den ind i bilen foran og sendte den direkte ud i fodgængerfeltet og ud i den vejbane, vi lige havde krydset.

Hermed en lektie lært om at være ekstra synlig i disse mørke måneder. Jeg er glad for at begge mine store piger har reflekser på deres flyverdragter – og ind til benet taknemmelig for at min barnevogn også lyste op i vintermørket. Ikke mindst fordi det næsten er dagligt, at vi skal afsted om morgenen mens det endnu er bælgravende mørkt for at nå i skole til tiden.

Har I også reflekser på vognen? Ellers tænker jeg at det virkelig er en god investering, uanset mærke på barnevogn, klapvogn, cykel eller bare på jakkerne. Pas på jer selv derude i virkeligheden!

Find information om Stellar kollektionen HER eller hos din lokale Bugaboo-forhandler.

English recap:

Often people will say that some piece of baby paraphernalia is a ‘life saver’ but luckily it is very rarely as literal as was my experience a couple of weeks ago. I cannot say how grateful I am that I’ve been testing the new Stellar-collection from Bugaboo, because the reflective qualities of the raincover and footmuff might be the only reason both me and my baby made it home safe on that dark and stormy December afternoon.

We’ve been Bugaboo-fans since 2012 when we bought our Cameleon3 and it easily fits both me and Jonas even though he is quite a bit taller than me. Both the big girls have been sleeping in it, strolling in it, and used it to rest their little legs, when the walk has been too long. Now my third baby girl is loving her pram, it being the only way to get her to take long naps (at least for the time being)

The reflexes on the Stellar-collection can be seen as much as 150 metres away making it safe and visible even in the darkness of the Scandinavian winter. If we hadn’t been that visible the car that almost ran us over mightn’t have swerved just in time to miss us, instead running into another car and sending it directly into the pedestrian crossing, mere feet away from us. It still makes my stomach turn and bile rise in my throat to think just how close we got to something awful happening and it most certainly is a lesson learned in always, always making sure that you are clearly visible when walking, strolling, biking and otherwise being out in the winter months or after dark. 

Apart from their actual, life saving abilities, the footmuff is SO nice and toasty and cosy and I can’t fault my baby for loving to nap in her stroller, being encompassed in its warm feathery lining, and the rain cover is easily my favourite of the sort so far. It fits snuggly, but is easy to get on and of – and fold away. Also there is no ‘hole’ in the front, which is something that all three girls have always hated, because even with other covers on, they would still get cold winds and occasional raindrops in the face. 

I cannot recommend the Stellar-collection enough – as well as Bugaboo in general – but even more important than brands: be visible and stay safe out there, mamas! 

2 kommentarer

 • Louise

  Øv hvor ubehageligt!!! Godt I slap for skrækken. Jeg har sat cykellygter på vores kombivogn. Vi skal igennem Assistensen, og der er ingen gadelygter til at lyse på reflekserne. Til gengæld kan der godt være el lad cykler i fuld fart.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det var også en god idé – for det er virkelig mørkt! Og ja. Det var SÅ væmmeligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Man har et standpunkt - til babyen tager et andet!