Med løgnen som følgesvend - moderskabets skyggesider

Chokoladefyldte, efterårskrydrede græskarsmåkager

Der er noget helt igennem hyggeligt ved småkager. Og denne opskrift giver de skønneste, efterårskrydrede af slagsen – så kan du helt selv vælge, om du vil gå all in på græskar-udstikkere og lave dobbelte småkager med et lag chokolade imellem, eller om du laver dem runde eller firkantede eller noget helt tredje. Opskriften her giver ca 32 enkelte småkager og dermed 16 græskarhoveder. 

Der er flere ting i opskriften, der kan springes over og resultatet er stadig skønt og lækkert. Men. Alting bliver bare lidt lækrere med brunet smør, for eksempel.

Det er grundlæggende en varmt krydret småkagedej med lidt ekstra sæson-lir. Jeg synes egentlig ikke at man behøver alle mulige dimser i køkkenet men jeg kunne alligevel ikke stå for udstikkerne. De er købt HER og kommer i et sæt med græskar og kranie. Så skulle der være basis for Halloween-godter.

Det er ganske simpelt. Bland smør, sukker og vanilje – tilsæt æg og de tørre ingredienser, rul ud og bag. Det er udstikkeren, chokoladen og toppingen, der giver det ekstra. Der må godt være lidt ekstra af og til. Derfor overdrog jeg babyen til Jonas og tog mig selv lidt tid i køkkenet i går.

Du skal bruge:

170 g blødt smør (saltet)
1,5 dl rørsukker
1 tsk vaniljepulver
1 æg (stuetemperatur)
300 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk kanel
1/4 tsk ingefær
1 knsp muskatnød
1 knsp salt
175 g mælkechokolade

Kanelsukkerdrys:
2 spsk smør
2 spsk kanelsukker

Bland smør, sukker og vanilje til det er lyst og let (ca 3-5 minutter)

Tilsæt æg

Tilsæt mel, bagepulver og krydderier og rør til dejen former sig til en kugle.

Drys godt med mel på bordpladen. Del dejen i to kugler og rul ud til en tykkelse på ca 5 mm

Udstik med græskarformen (den side uden ansigt) og overfør græskarrene til en plade med bagepapir. Vi havde en plade med bagsider og en med forsider.

Udstik nu ansigtet på halvdelen af græskarrene og lad småkagerne stå køligt i ca 15 minutter.

Forvarm ovnen til 180 grader og bag småkagerne i midten af ovnen i ca 8-12 minutter eller til de er let gyldne. De skal ikke være for hårde og sprøde, hvis de skal lægges sammen.

Køl på pladen i 5 minutter og overfør så til en rist for at køle helt af.

Smelt smørret i en lille gryde og lad det simre under konstant omrøring til det er brunet og dufter let ristet. Ca 2-3 minutter. Afkøl i ca 5 minutter.

Pensl smør på græskaransigterne og drys med kanelsukker.

Smelt mælkechokolade og fordel på den nederste småkagedel. Læg overdelen på med et let tryk. Spises med det samme – eller gemmes ca 3 dage i en lufttæt beholder.

Velbekomme

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Med løgnen som følgesvend - moderskabets skyggesider