At vaccinere sit barn er en solidarisk handling

Af være så træt at man går ind i en dør

Nogle børn sover igennem, når de er 8 uger. Mine børn sover igennem, når de runder deres tredje leveår. I dag er jeg gået ind i en dør af ren og skær træthed. 

BANG! Og av. Jeg vadede direkte ind i dørkarmen med skulderen først tidligere i dag. På vej ud i køkkenet for at lave en kop kaffe og få lidt hjælp til energiniveauet. Lille M sover som regel og for så vidt fornuftigt om natten. Mellem 3 og 4 gange ammer jeg hende mellem kl 23 og 7. I nat holdt jeg op med at tælle efter 7. gang hun vågnede op.

Det lyder helt åndssvagt at man kan være så træt at man går ind i ting, men kig på enhver tumling, der har sprunget middagsluren over og mere ligner en ti-hestes brandert end et lille barn. Søvnmangel er decideret tortur. Helt officielt. Det bruges som torturredskab nogle steder. Det er virkelig ikke for sarte sjæle.

Jeg tør slet ikke tænke på, hvilke genstande jeg gik ind i, hvis vi ikke samsov. Hvis jeg skulle op og sidde hver gang i stedet for bare at hive mælkebaren frem og vende mig om på siden. Liggende amning er en redning med urolige børn.

Jeg glæder mig lidt på forhånd til at natamningen slutter. Især dage (og nætter) som denne. Når jeg ikke længere ammer, tager jeg en overnatning på hotel. Kun for mig. For nu krydser jeg fingre for en roligere nat. Man kan altid håbe…

3 kommentarer

 • Nina

  Føler så meget med dig! Er netop stoppet natamningen og amningen i det hele taget. Og selvom jeg også har dyrket liggende amning i stor stil (fatter ikke hvordan jeg kom igennem første gang uden), så har søvnen stadig været afbrudt. Så nu er det snart tid til at indløse det hotelophold for mig alene, som jeg fik af min far tilbage i mart.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg føler i den grad med dig! Jeg ammer stadig min datter på 21 måneder om natten. Den ‘nænnar’ som hun kalder det, er hendes et og alt. Jeg aner simpelthen ikke, hvordan jeg skal udfase det, selvom hun er mit barn nummer to. Hendes far kan ikke putte hende, hun bliver så ked, og jeg har ikke sovet igennem (end ikke en enkelt nat), siden hun blev født. Hun har aldrig villet bruge en sut. Gode råd er dyre 🤷 Især fordi jeg forsøger at skrive min meget forsinkede ph.d. færdig også… Håber du snart kan sove lidt igen! Og ja liggende amning er genialt, det virkede ikke for mig med den første, men nu har jeg åbenbart slagne bryster nok 😁 Ej, det var vist bare en teknik at lære…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Jeg planlægger præcis sådan en overnatning. Min søn er 16 måneder, og sover ikke lidt og meget afbrudt. Han ammer stadig 3-4 gange hver nat, og jeg aner heller ikke hvordan en udfasning skal finde sted, da han ikke vil sut, nusseklude eller andre substituter. Han falder kun i søvn igen vha. bryst. Jeg hænger lidt i laser efterhånden, og drømmer om bare én nats søvn.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At vaccinere sit barn er en solidarisk handling