Tip: fodtøj til piger med smalle fødder

Bær din baby – bæresele, strækvikle eller fastvikle

Jeg har båret mine børn i måneder og år. Alle tre har hvilet og vokset både under og over mit hjerte. Det har altid været det mest rigtige for mig at holde dem tæt – selv efter fødslen. 

K bar jeg i favnen. I timevis hver eneste dag. Jeg købte en vikle, men desværre havde ekspedienten hverken tid eller lyst til at lære mig hvordan jeg brugte den – og min kolikbaby lod mig ikke megen tid eller overskud til at lære det på egen hånd. Så det blev i armene til hun var gammel nok til at sidde i en ErgoBaby bæresele. Den sad hun i længe. 4,5 år gammel var hun, da hun sidste gang blev båret i den. Vi har den stadig og den blev brugt til E og skal også i brug igen til lille M. Det er Jonas’ favorit – den minder tilpas meget om en backpack for ham.

Da jeg fik mit andet barn, lærte jeg at bære i en vikle. En strækvikle, som er et fantastisk begynderværktøj. En livredder når man har mere end et barn. Det er en helt anden fornemmelse at bære i vikle end i bæresele. Især med nyfødte og med små babyer. Tættere. Mere naturligt på en måde. Det føles nærmest som om man bærer dem i favnen stadig.

Strækviklen blev fundet frem igen til M. Hun har som regel siddet i den, når vi afleverer eller henter de store piger. I løbet af den sidste måned har tankerne kredset om at bevæge mig ind i et nyt univers. For selvom jeg elsker nytteværdien og nemheden ved bæreselen så vil jeg hellere beholde hende tæt ved mig endnu. Derfor har jeg kigget på fastvikler og undersøgt lidt om dem, for strækvikler har en begrænset levetid.

I går eftermiddags kom Nina fra Levate Wraps forbi og lånte mig en af deres smukke vikler og lærte fra sig af kunsten at binde en fastvikle. Det er en ny metode for mig og en anden fornemmelse. M virker lettere i det fastvævede stof. Vi øver os stadig i at binde, men fornemmelsen er ikke ukendt for mig med erfaringen fra strækviklen, og øvelse gør mester.

Jeg synes ikke det ene er bedre end det andet. Alle tre er trygge og ergonomisk korrekte for baby og for bærer. Det er et spørgsmål om hvad du selv foretrækker og hvad der giver mening og fungerer for dig. For mig giver det så meget mening at bære mine børn og hvert redskab har sine fordele.

Bæreselen er nem og hurtig at få af og på – fantastisk til at bære tumlinge og små børn på ryggen.

Strækviklen er så god til at begynde med. Den bindes færdig inden babyen kommer i og er let at bruge.

Fastviklen skal jeg lige lære at kende, men jeg kan allerede fornemme at den bliver god og let at bære hende i. Også når hun bliver tungere og større. Og så er den smuk. Helt uden sammenligning det smukkeste bæreredskab, jeg har. Det betyder faktisk også noget, kan jeg mærke.

Babyer og børn kræver nærhed. Fysisk nærhed. At give dem det sikrer tryghed og dermed en solid base for deres videre udvikling. Selv når de græder. Måske især når de græder. Det lærte jeg for seks år siden – og lillesøster gentager den lærdom nu. Så jeg bærer hende. Tæt mod hjertet. Også når hun græder. 

^^ Viklen er lånt af Levate Wraps. Modellen hedder Manon og er en hørblanding.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tip: fodtøj til piger med smalle fødder