Lyden af babygråd er ren tortur. Men man kan vænne sig til meget

At græde over spildt keramik – og af taknemmelighed. Noget om den perfekte kaffekop.

Kaffe er ikke bare kaffe. Lykkes det at finde den perfekte kop, skal man holde fast i den! Det er ikke noget at tage let på, selvom det for udenforstående ‘bare’ er en materiel ting. Det er ikke ligegyldigt, hvilken kop man drikker af. Især ikke med søvnunderskud og barselshormoner.

For et par uger siden kom Jonas til at smadre min allerbedste, lyserøde yndlingskaffekop. Jeg ved slet ikke, hvorfor han troede, han skulle drikke sin kaffe af den, men det er en anden snak. Det var (naturligvis) et uheld, men ikke desto mindre et, jeg faktisk blev rigtig ked af. Ja, jeg er hormonel og alt sådan noget, men sandheden er, at i disse dage, hvor det ikke lykkes med varm kaffe nydt i ro hver eller hver anden dag, så er lige præcis min kop kaffe mit åndehul. Det er min ro og min oase, og det betyder en hel del at drikke den på den rigtige måde. Af den rigtige kop.

Jeg ved ikke, hvordan hun har gjort det, men Julie Damhus har simpelthen formået at løse den urgamle gåde og skabt den perfekte kaffekop. Den har den helt rigtige størrelse. Den helt rigtige facon. Den helt rigtige hank. Materialet og glaseringen er taktilt på den rigtige måde. Og så er den tilmed æstetisk smuk. Kigger man mit Insta-feed igennem går den ret ofte igen. Jeg har den også i brun, og den er også rigtig, rigtig god. Men den lyserøde kan noget helt særligt.

Så ja. Jeg græd faktisk ægte tårer over et ødelagt stykke keramik.

Og jeg græd lidt igen af taknemmelighed over søsterskab og venlighed, da Julie sendte mig et nyt, lyserødt kaffe-mirakel.

Mangler du et perfekt stykke keramik til din kaffe? Julies smukke, håndlavede kopper (og skåle og fade og så videre) sælges diverse steder fra, men også i hendes egen webshop, og jeg synes altid godt om at støtte kunsthåndværkere. Især når de er så dygtige og ualmindeligt sympatiske som Julie Damhus, der i øvrigt selv har en baby at tumle med i øjeblikket. Og alligevel havde overskuddet til at tænke på mig. Du kan finde hendes shop HER 

For en god ordens skyld, så modtog jeg den nye kop som gave, men indlæg og anbefaling kommer absolut og aldeles fra hjertet. 

2 kommentarer

 • Max

  Den ser også lækker ud! Jeg har ikke grædt over knust keramik, men min kaffe har ikke smagt ordentligt, siden min “OL i Korea 1988” kop blev ødelagt. Savner den stadig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Den MÅ kunne opstøves antikvarisk sådan en kop!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lyden af babygråd er ren tortur. Men man kan vænne sig til meget