Frivilligt stavnsbunden - om at lytte til kroppen

Kan man føde i en Auping-seng?

Beslutningen om hjemmefødsel er i stort omfang en følelsesmæssig beslutning, der handler om at kigge indad og vælge med hjertet. Hvor føler du dig tryg(gest) og hvad føles rigtigst for netop dig? Det er det vigtigste. Når man har besluttet sig for at føde hjemme, så er der imidlertid også forskellige praktiske overvejelser at gøre sig. Ikke mindst, hvor man sådan helt konkret kunne forestille sig at selve fødslen skal være, og hvordan rammerne sættes bedst muligt.

Ved sidste besøg hos jordemoderen fik jeg et hjemmefødselskit med hjem. Og det er praktisk at have våd-underlag, de sexede nettrusser og de andre ting i kittet. Ikke at jeg kommer til at bruge lavement-sættet, men hey. Hvis man føler for det, er det vedlagt, så man kan slå sig løs 😉

Men derudover skal man også have tænkt på lidt andre ting. Da E blev født, foregik det i vores seng, og som udgangspunkt havde vores fantastiske Auping-seng også været et oplagt fødested. Ikke mindst fordi jeg stadig er så glad for både seng og soveværelset. Det er småt, men rart og en perfekt lille hule (jeg viser det frem HER). Ikke desto mindre er det også for lille til en fødsel. Der er simpelthen ikke plads til de mennesker, der skal være der – udover mig tæller det Jonas, jordemoderen (og måske en jordemoderstuderende) samt en fotograf.

Derfor har vi kigget rundt i hjemmet efter alternativer. Sofaen er den oplagte mulighed for os. Eller en stående fødsel. Det gad jeg egentlig også godt, men det kommer helt an på forløbet. For andre er det et fødekar.

Vi har købt et vådlagen og et ekstra lagen til sofaen. Fundet håndklæder frem, der er klar til fødsel og lagt både tøj til mig og til baby (og småbitte bleer) hvor de er lette at finde frem. Talt sammen om forskellige scenarier og gjort telefonnumre til alle relevante instanser let tilgængelige.

Der er købt en flaske hyldeblomstsaft og snacks, som er strengt off-limits indtil fødslen går igang – og jeg har sørget for at fylde fryseren med pølsehorn. Musikken er valgt. Jonas har også købt tørgær, så jeg har mulighed for at røre en koldhævet dej sammen (og ikke behøver at vågne om natten og tænke over den slags) og vi har levende lys ved hånden.

^^Den fineste hule til lillesøster købt hos Hildestad Copenhagen og Vinterbarn babytæppe fra Millefryd Knits.

Udover min hjemlige fødehule, så har lillesøster også fået sin egen smukke hule hjem. Jeg endte med at vælge en mønstret Moseskurv fra Hildestad Copenhagen, som begge storesøstre har godkendt (og den yngste af dem afprøvet både til sig selv og dukkerne), og jeg kan ikke komme i tanke om flere forberedelser, der mangler.

Vi er klar – både mentalt og praktisk.

Så svaret på titlen er i øvrigt et rungende JA. Selvfølgelig kan man føde i en Auping-seng. Jeg er faktisk ret sikker på, at man kan føde virkelig godt i den bedste seng, jeg nogensinde har sovet i, og som vi har knuselsket i snart et år. Måske ender det også sådan. Med virkelig mange mennesker klemt ind i et virkelig lille rum, fordi det er det rigtigste i situationen. Men som planen er, kommer vi til at være i stuen, og så bliver soveværelset og Auping-sengen det sted, vi trækker os tilbage til, når alting er overstået og faldet til ro – når vi har budt et lille, nyt menneske velkommen til verden.

4 kommentarer

 • Åh du lyder så klar. Dejligt.
  Jeg fødte i en Tempur seng for syv uger siden. Rigtig dejligt – og med Asti på køl, som jeg virkelig nød efter fødslen. (Har så ikke fået alkohol siden – måske jeg snart fortjener et enkelt glas igen. Sidespring)
  Rigtig god fødsel til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Tak for det – jeg synes klart, du fortjener et glas kølig et-eller-andet i sommervarmen <3 Heldigvis er der ikke de store issues med den slags, når først baby er earthside og man i øvrigt er et fornuftigt voksent menneske, som de fleste af os er! Lyder skønt med post-fødsels-asti. Det er noteret!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Det lyder rigtig spændende og helt perfekt. Jeg skal selv føde for 2. gang, og overvejer stærkt at føde hjemme. Jeg bor dog 40 minutter fra nærmeste hospital, men der burde sådan ikke “kunne ske” noget. Jeg havde en fantastisk oplevelse sidst. Hvordan gør I med pigerne denne gang? er de med? og hvordan gjorde I med Bean til E’s fødsel? KH =)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg kan kun anbefale det, hvis det føles rigtigt for jer <3 Når der er en jordemoder hos dig kontinuerligt, så er du også rigtig godt holdt øje med. Og er der nogen som helst tegn på, at det er bedre med en overflyttelse, så sker det i god tid. Jeg vil klart anbefale dig at tale med din jordemoder og se om der ikke er en hjemmefødsels-café hvor I kan høre mere om hvad der konkret er tilbuddet hos jer. Vi har en hel call-liste med mine forældre først og så aftaler med indtil flere af vores naboer, som pigerne kender og er trygge ved. K skulle have været hos mine forældre, men fordi fødslen gik i gang før nogen havde regnet med, var de på ferie og derfor endte hun hos min søster.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frivilligt stavnsbunden - om at lytte til kroppen