Sommerlige og saftige koldskåls muffins

Fuldbåren baby, fantastiske jordemødre og en ekstra blodtryksmåling

I dag er jeg officielt nået til 40 fulde uger. Det er første gang nogensinde, jeg når den milepæl, så planen er at fejre det. Selvom jeg selv og alle omkring mig var helt sikre på, at jeg havde en baby earthside på nuværende tidspunkt. Jeg har startet dagen med et jordemoderbesøg, der viste at lillesøster stadig hygger sig, vokser sig og trives under mit hjerte. Og så måtte vi lige tage en ekstra blodtryksmåling.

Det er så mærkeligt at være lige her. Jeg veksler i løbet af dagen mellem at være utålmodig, frustreret, zen, grådlabil og helt cool omkring det hele. Det gør det givetvis lidt udfordrende at være Jonas i øjeblikket…

Jeg har været så heldig med mine konsultationsjordemødre i denne graviditet. Dels fordi jeg (bortset fra de sidste par uger) har haft den samme hver gang, og hun har derfor haft følingen med udviklingen hos mig. Både med K og E havde jeg forskellige jordemødre næsten hver gang, og det gør naturligvis forløbet mere upersonligt og gør det mere vanskeligt for jordemoderen at have føling med udviklingen af både baby og mor. Det gav noget ekstra usikkerhed omkring vækst og størrelse og endda et par ekstra scanninger.

Jeg har ikke været på vægten en eneste gang i denne graviditet (heller ikke herhjemme) – i stedet har jordemoderen set på mig, talt med mig og naturligvis målt både blodtryk og mave og lyttet og mærket på baby. De sidste par uger har det været en anden jordemoder, og hun er også et gennemskønt menneske, der i den grad er tunet ind på hvem jeg er og hvor jeg er i livet og i graviditeten. Især i dag fik jeg en helt tydelig fornemmelse af at være på bølgelængde med hende og blive mødt med forståelse for hvilken graviditet og fødsel, jeg ønsker. Hun er en erfaren kvinde og jeg fornemmede en helt klar tiltro til og tillid til kvindekroppens fantastiske ressourcer og kunnen. Præcis som jeg også tror på.

Når man kommer til 40+0, så skal man også lige runde hvornår det er tid til at tale om igangsættelse. Igen blev det tydeligt, at der er ro på og intet hastværk. Jeg elsker ret meget, at hendes tilgang til igangsættelse var: 1. der er god tid, vi tager det som det kommer 2: skru op for kærligheden herhjemme med masser af oxytocin-producerende kærtegn og kys (yaaaas!) 3: hvis vi når det 41+2, 3, 4, så kan vi snakke om hindeløsning.

I det hele taget følte jeg mig set og forstået med en jordemoder, der var helt i tråd med natural birth-tanken, som jeg selv er.

… og så var der det med blodtrykket. Det var vi lige nødt til at måle to gange, for det var simpelthen så afslappet og roligt, at det nærmede sig olympiske medaljer. Men sådan er det jo, når man bliver mødt og forstået og føler sig i trygge hænder. Kroppen, hormonerne – og blodtrykket – lander et rigtig skønt sted. Og selvom vi alle (mest af alt mig) er klar til denne baby, så kommer hun, når hun vil. Pigerne brugte morgenen på at male et velkomstskilt på maven til lillesøster og alle tre havde en fest. De to store grinede og nussede undervejs, mens lillesøster begyndte at møfle rundt så snart det første penselstrøg var lagt. Alt er love.

4 kommentarer

 • Hvor er det skønt at læse om både din og jordemødrenes tilgang til graviditet og fødsel. For det er vildt kvad kvindekroppen kan, når den får lov. Held og lykke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er nemlig SÅ vildt – den største præstation, vi som mennesker kan mønstre <3 Tak.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Hvor er det dejligt at din jordemoder er så afslappet om det hele! Jeg må lige anbefale Amoxa på Christianshavn, hvis du vil hjælpe med at sætte gang i det hele så du kan få din hjemmefødsel. Hun er jordemoder der har videreuddannet sig til bla akupunktør. Jeg gik dee da jeg gerne ville undgå planlagt kejsersnit pga underkropsstilling og det lykkedes. Om det var hende der satte det i gang er jo ikke til at vide men det er da et forsøg værd og skader i hvert fald ikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hun er ret skøn – og god til at læse mig og mine behov. Det er det vigtigste – at blive mødt hvor man er, tror jeg. Tak for input – det er noteret, hvis lillesøster viser sig at være mere stædig end jeg er 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerlige og saftige koldskåls muffins