Må man ikke have en perfekt fødsel?

Beauty-hacks for travle mødre

Der er mange dygtige kvinder (og mænd), der har meget mere styr på deres produkter, rutiner og tricks til de nyeste produkter og til at få contouringen helt i skabet når det skal handle om beauty. Men. Jeg er ikke helt ligeglad med, hvordan jeg fremstår og hvad jeg bruger af produkter, og efterhånden har jeg arbejdet mig frem til nogle rutiner og fundet nogle gode ting, der gør det både godt og nemt og ret hurtigt at blive klar om morgenen – måske nogen derude mangler inspiration til noget lignende. Som regel (i al fald når jeg skal på arbejde) har jeg et sted mellem 5 og 10 minutter til at blive klar, og det kan faktisk fint lade sig gøre. 

OBS: Nogle af produkterne nedenfor er modtaget i gave – de fleste har jeg selv købt. Alle kan jeg anbefale og bruger igen og igen.

Mine yndlings rednings-planker

LactoClears hudpleje holder jeg fast i, og det har jeg gjort i snart halvandet år. Du kan læse mere om, hvad den kan og hvad der gør serien til noget særligt for os med lidt problematisk hud HER 

Med en god ansigtscreme som base har jeg længe brugt en løs mineralpudder som foundation, men sommer og graviditet (og alder) giver en herlig tendens til hyperpigmentering, og her skal lidt mere dækkende foundation til. Jeg er rigtig glad for Lancomes Teint Miracle, der har en medium dækningsgrad, hvor man stadig kan se huden. Det kan jeg bedst lide.

Nilens Jord har en cremeblush, som har lidt shimmer – det fungerer ret fint, synes jeg, og sammen med mascara er det som regel hverdagsmakeuppen. Har jeg lidt mere tid og/eller mere tålmodige børn, så er der også tid til eyeliner og øjenskygge. Jeg kan bedst lide naturtoner, og den fine Down to Earth palette fra The Body Shop giver mulighed for både det helt neutrale og lidt mere farve – den er i øvrigt vegansk og man kan customize og fylde paletten med sine egne yndlings-farver. Yderst til venstre kan man lige ane en af mine nye favoritter: lip primer der lægges under læbestiften og får den til at holde længere. Min er fra Clarins og den er jeg blevet rigtig glad for. Igen et quick fix, der gør makeuprutinen lidt lettere.

I takt med at maven vokser bliver huden også lidt udfordret, så de sidste mange måneder har jeg hjulpet den med lidt ekstra pleje og et par daglige indsmøringer i en mild olie. Man kan finde alle mulige slags, men jeg er godt tilfreds med at bruge den rene olie fra Meraki Mini-serien, der er gennemcertificeret, uden duft og uden nogen dikkedarer. Det er en tørolie, der trænger hurtigt ind (vigtigt!) og både pigerne og jeg kan bruge den.

Sidste daglige musthave er Eau Thermale fra Avéne, der kan købes på apoteket. Et lille, opfriskende pift efter behov i løbet af dagen er ret uundværligt. I øvrigt var I flere, der blev ret glade for tippet om et godt sommertilbud på netop denne på apoteket. En stor udgave på 300 ml og en lille til tasken for bare 10 kr mere end den almindelige størrelse koster.

Når lillesøster (engang!) kommer, så bliver jeg voldsomt glad for at have fået tørshampoo på lager igen! Erfaringen siger mig, at der kommer til at gå nogle måneder, før rutinerne er så meget på plads, at det der med jævnlig hårvask er på plads, så en god tørshampoo til mit skandinaviske hår, der ikke tynger for meget, er guld værd, når man skal fake it till you make it på søvnunderskudsramt barsel. Maria Nilas Invisidry Shampoo er sådan en, der samtidig er usynlig i mørkere hår. Bonus: emballagen på Maria Nilas plejeprodukter er CO2-neutral.

Håndcreme bliver også et absolut musthave, når lillesøster kommer. Utallige bleskift og utallige håndvaske er hårdt for hænderne. Kærligheds-cremen fra Skandinavisk er nem at have ved vasken eller i tasken.

Jeg elsker at have neglelak på og pt er favoritterne KURE Bazaars ‘Stiletto’ og Idun Minerals lidt mere diskrete

Jade-rullen er købt i Charlotte Torpegaards fine, lyserøde butik ved Kongens Have, og lidt rullen morgen og/eller aften hjælper bindevævet og spændstigheden i huden – Charlotte er selv meget bedre til at forklare end jeg (HER) Man kan sikkert finde billigere udgaver, men jeg synes det er ret væsentligt, hvordan rullen er fremstillet. For mennesker og for miljø (mere om det HER) Charlottes bog, Yummy Mummy, har stået i bogreolen i flere år, og den er værd at kigge i, når inspirationen til at prioritere sin egen pleje er forsvundet bag hverdag og leverpostej. Det er bare lidt sjovere at kigge sig i spejlet og være i verden, når man ikke ligner en hængt kat 24/7.

Hårspænde er købt i Pico og et andet godt quick fix til dage hvor håret ikke er helt så medgørligt. Lidt glimmer og pænhed og et alternativ til den ellers virkeligt anvendelige barselsknold skal man ikke kimse ad.

Rondellerne kan man købe hos Normas – de er hæklet i økologisk bomuld og er et alternativ til engangsrondeller. Jeg bruger dem til afrensning af huden om aftenen og de kan vaskes i maskine. De kan bruges 3-4 gange inden de skal til vask, er min erfaring.

… slikkepindene? Det er lidt uden for kategori, men et slags velvære hack, hvis man får akut trang til noget voksen-sødt. De smager nemlig af forskellige drinks, men er helt uden alkohol. Perfekt til gravide og ammende typer, der lidt savner smagen af en god sommercocktail. Jeg faldt over Jolly Fox på Finders Keepers og de er in mente, til når vi engang skal holde navnefest (eller andre store fester) Slikkepindene kan nemlig customizes, og der er også børnevenlige udgaver. Voksenslik skal man ikke kimse ad!

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Må man ikke have en perfekt fødsel?