Den smukkeste nederdel (med rabat) og noget om ventetid

3 geniale stykker legetøj til ferien – og rejsen derhen

[Indeholder reklame – Scrunch Drawing Mat er modtaget til test]

Nu skal det hele jo ikke (nødvendigvis) handle om graviditet, fødsel og baby, for der er trods alt også andre ting i livet. Selvom det naturligt nok er det første, det handler allermest om i mit hoved i øjeblikket. Det er for rigtig manges vedkommende snart ferietid. Også for os, selvom sommerferien i år ikke er planlagt udover at Jonas tager en tur vestover med de store piger – og at vi afhængigt af lillesøster og alting i den forbindelse muligvis finder en spontan sommerhustur. Så det er ikke os, der kommer til at udforske verdens kulturarv i denne omgang, men det har vi jo gjort før – også med børn. Derfor har jeg alligevel tænkt mig at dele lidt af mine erfaringer og tricks til legetøj, der ikke fylder alverden, men som giver masser af leg til både rejsetiden og på ferie. 

Vi gider ikke have hundrede stykker bagage med og betale for overvægt, når vi rejser, så vi pakker ret let. Det gælder også på legetøjsfronten, hvor vi samler sammen efter devisen ‘lidt, men godt’. Det skal være legetøj, der kan bruges til mange timers leg og fantasi – og derudover tegnesager, yndlingsbøger og måske et nyt spil. Jeg plejer at pakke legetasken i hemmelighed. Så er der nemlig noget nyt og spændende at foretage sig undervejs på rejsen, hvis det bliver lidt kedeligt at sidde i flyet/bilen/bussen eller hvordan man nu rejser.

Pst! Mangler du inspiration til hvad du skal pakke til hele ferien? Så læs hele min guide til både rejsen og destinationen lige HER

Customized legekuffert med barnets yndlings-LEGO

Det gjorde jeg, da vi rejste til Grækenland for to år siden, og det fungerede perfekt. En lille papkuffert fik en omgang med limpistol og LEGO-plader og så puttede jeg ellers klodser og figurer i, der kunne være rammen om masser af leg. Det blev det også, og det var både nemt og ret hyggeligt. En lille kuffert er nem at medbringe og fylder ikke alverden – og barnet kan snildt have den med på fx restauranter også.

Læs mere og se DIY HER

(Hvis du har bedre tid, kan idéen også udvides til et miniature-dukkehus, fx til Sylvanian-dyrene)

PLAYMOBIL Take Along rejsesæt – enkelt, nemt og masser af god leg

Playmobil har lavet de fineste rejsesæt, der kommer i egen rejsekasse. Vi har et par stykker af dem, og favoritten er klart mini-udgaven af et slot, der kan låses med en lille nøgle. Det var med på påskeferie sidste år, hvor det var et kæmpe hit. Og i øvrigt stort set altid bliver fundet frem, når Playmobil-sagerne kommer ud af legetøjsskabet. Det er lidt samme koncept som LEGO-kassen, men her har nogen sammensat sættet på forhånd.

OBS: Husk at klikke det hjem lidt før afgangs-datoen, så det kan nå at komme med posten og du kan få det samlet og gjort klar som en skøn overraskelse når I er på farten.

Find et fint udvalg af rejseklar Playmobil-sæt HER 

Scrunch Drawing Mat – vaskbart tegneunderlag 

Sidst, men ikke mindst er der årets nye rejse-underholdning (eller, underholdning i det hele taget!) Scrunch, der ellers mest gør det i legetøj til sand og vand, har lavet de skønneste silikone-tegnemåtter med et sødt strandmotiv. K afprøvede dem med stor begejstring på modemessen i februar, og vi var så heldige at modtage et par stykker til test, nu hvor de er kommet i handlen. De kan rulles sammen, så de næsten ikke fylder noget, og med måtten følger fem tuscher og en ‘vaskeklud’. Det hele kan nemlig nemt vaskes af med lidt vand, så tegnemåtten kan bruges igen og igen. Ventetid på café og restaurant (eller bare hjemme mens mor og far laver mad) bliver lidt sjovere, når man tegner sig igennem den.

Herhjemme er begge piger glade for måtterne. K digter historier undervejs i sin farvelægning og figurerne får pirathatte og andre accessories, mens farverne holder sig inden for stregerne. E farvelægger med hjertens lyst og forholder sig af og til til motivet – men andre gange er det frihåndstegning, hun gør det i. Og sidst forsøgte hun at lave håndaftryk på tegnemåtten ved at male hele sin ene hånd med sort tusch og trykke den mod overfladen. Moren fik en smule sved på panden, men jeg kan rapportere, at tuscherne går lige så nemt af hud som af silikone. En let omgang håndvask og hun var aldeles tusch-fri igen. Det kan vi lide!

Du kan bl.a. købe de smarte tegnemåtter HER og HER

Jeg håber, I er nogen derude, der har dejlige sommerferier planlagt – selvom staycation er så fint med en nyfødt, kan jeg levende forestille mig at blive ramt af en smule rejsefeber, når jeg scroller gennem mine newsfeeds i de kommende måneder…

 

Havde mine børn været lidt ældre, er jeg sikker på, at de ville elske at have et segboard, som de kunne bruge mange timer på i det gode sommervejr.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den smukkeste nederdel (med rabat) og noget om ventetid