Maj-magi, små museumsfans og en idé til udflugt i Kr. Himmelfart

Vaniljelagkage med hindbærmousse og de smukkeste, spiselige sommerfugle

Del to af fødselsdagskagerne kommer her – tal-kagen (her) kunne ligeså vel have været til fødselsdagen herhjemme, men den blev dedikeret til børnehaven. Den seks-årige havde ligeså specifikke ønsker til sin ‘rigtige’ kage, men de var ganske enkle at opfylde, og resultatet blev ligesom hun ønskede sig. Når man har fødselsdag, må man selv vælge kage herhjemme. Smag og udseende determineres af fødselarens smagsløg, og eftersom K er mere til vanilje en chokolade, så var det naturligvis her, smagsuniverset skulle befinde sig.

Hun ønskede sig en høj lagkage med vaniljebunde og en mild hindbærmousse, frosting udenpå og ikke så meget pjat med knas eller andre smagsnuancer indeni. Dermed var opgaven også overskuelig, selvom det naturligvis tager lidt tid at bage tre bunde, når man kun har en springform i den rigtige diameter!

Bundene bagte jeg dagen i forvejen. Moussen ligeså, og kagen blev lagt sammen om aftenen og stillet på køl, så den kunne nå at sætte sig til selve fødselsdagen. Tip: Har du (heller) ikke kageplast, så fungerer en ren plastlomme, der er klippet op mindst ligeså fint.

Jeg tog udgangspunkt i opskriften HER og den fungerede virkelig fint. Det er en heftig kage, så det er smalle stykker, man kan overkomme. Så er der til flere gæster… eller som natmad for gravide typer.

31958228_10160430558110375_3444082541781319680_n

Jonas tog pigerne med på tur om formiddagen, så jeg kunne få smurt kagen op med smørcremen. Man kan tilsætte smage her også (og ofte med fordel), men K ville helst bare have det helt enkelt. Jeg havde i al hemmelighed bestilt de smukkeste, spiselige sommerfugle hjem til at pynte kagen med, og de fungerede helt perfekt. Nemt og enkelt og vældigt dekorativt. Jeg bliver næppe nogensinde ekspert i opsmøring af smørcreme, for jeg har hverken det rigtige håndelag eller tålmodigheden til at lære det, men resultatet blev absolut rimeligt og sommerfuglene tog præcis den opmærksomhed, de skulle.

Jeg bestilte dem herfra. Leveringen tog under 2 uger – og eftersom jeg handlede for under 80 kr, så var der heller ingen told på. Jeg kunne simpelthen ikke finde tilsvarende smukke sommerfugle herhjemme, og så må man jo ty til udlandet. Der er SÅ mange smukke udgaver af både sommerfugle og andre dekorative sager hos SugarRobot.

32083649_10160430558105375_699661348023304192_n 32096504_10160430558100375_575257014704275456_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Maj-magi, små museumsfans og en idé til udflugt i Kr. Himmelfart